Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Zoek je naar een betrouwbare waterontharder in Zwolle? Dat is geen makkelijke klus: er zijn tientallen aanbieders die je om de oren slaan met mooie kortingen en beloftes. Om te weten te komen wat de beste investering is moet je een flink aantal recensies doorlezen of een paar offertes bekijken. Want de markt is erg uitgebreid en een waterontharder blijft een aanzienlijke investering. Het is een apparaat van hoogwaardige makelij dat een lange tijd moet meegaan. Hoe zorg je dat je je geld in het juiste exemplaar steekt? En wat kan je doen om de investering zo waardevol mogelijk te maken? In deze tekst vertellen we over alles op het gebied van waterontharder. We leggen uit waar de kosten vandaan komen, hoe je kunt besparen en de duurzaamheid van je waterontharder verhogen en waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor een waterontharder. Eerst informeren we je over de werking van de machines en welke voordelen dat voor jouw thuissituatie oplevert.

 

Kalk en de werking van waterontharders

In een aantal streken in West-Europa komt er veel kalk in het kraanwater voor. Het kalk lost al in een vroeg stadium op in het water, namelijk als het ondergronds in diepe gesteentelagen zit. Daar bevindt zich ook kalksteen en het kalk daaruit lost zich op in het grondwater. Een waterleidingbedrijf pompt het grondwater op, behandelt het en verkoopt het als drinkwater. Bij de behandeling wordt alleen niet het opgeloste kalk verwijderd en dat geeft problemen als het kalkwater je woning binnenstroomt – zo meteen leggen we uit wat deze problemen zijn. Wat een waterontharder in Zwolle doet is het water alsnog zuiveren van kalk. Dat doet het apparaat met behulp van een filter waarom deeltjes natriumzout zitten. Als een kalkdeeltje het filter raakt, verwisselt hij van plek met een natriumdeeltje. Het natrium stroomt nu met het water mee, je huis in en het kalk blijft veilig en onschadelijk achter in het filter van de waterontharder. Je drinkwater is vanaf nu zacht water: kalkvrij en perfect voor huishoudelijk gebruik.

 

Zacht water in je huis en de voordelen daarvan

Een waterontharder in Zwolle levert zacht kalkvrij water. Waar komt dat van pas? Als je even beredeneert waarvoor er in huis allemaal water nodig is, dan is het antwoord: bijna overal. Kalkvrij water heeft niet alleen positieve effecten op je schoonmaakwerk, maar ook op je eigen gezondheid, je voedsel, besparing van energie, milieuvriendelijkheid van je huishouden en bescherming van je dure apparatuur. We zullen hier kort de pluspunten van zacht water in huis uitleggen.

 

  • Je bespaart op kosten voor energie. De apparaten in je huis die water verhitten (witgoed, radiatoren, CV-ketel) krijgen een laag isolatie door kalksteen dat zich binnenin opbouwt. Dit leidt tot verlies van energie en op termijn beschadiging van deze apparaten.
  • Je voedsel en dranken smaken beter. Bereiden en afwassen met zacht water zorgt ervoor dat je de smaken van je voedingsmiddelen beter proeft.
  • Beter voor je huidconditie. Je huid droogt uit door het douchen en baden in kalkhoudend water. Dat levert klachten op als jeuk, irritatie en roodheid. Ook aandoeningen zoals eczeem en psoriasis worden erger als je je douchet met kalkwater. Zacht water zorgt dan dat je huid merkbaar soepeler en rustiger wordt en dat klachten afnemen
  • Schoonmaken is makkelijker en verbruikt minder reinigingsmiddelen. Niet alleen hoef je niet te investeren in milieubelastende kalksprays, ook werkt je wasmiddel en zeep beter als je het mengt met zacht water.

 

Een scherpe prijs voor een waterontharder

Er zijn meerdere factoren die de prijs van een waterontharder omhoog schroeven of omlaag halen. Een waterontharder mag dan prijzig zijn, hij biedt ook mogelijkheden om te besparen op kosten voor energie, onderhoud en voortijdige vervanging van witgoed et cetera. Er zijn meerdere interessante investeringen die je kunt doen, die je apparaat krachtiger maken, een extra lange levensduur geven of besparen op maandelijkse kosten. Zo is een elektronisch model bijzonder zuinig in het gebruik, maar wel duurder in de aanschaf dan een mechanische waterontharder. De capaciteit van de machine (hoeveel zacht water hij per dag aanmaakt en opslaat) is handig om van tevoren te berekenen. Hiervoor kun je gegevens over het watergebruik van je huishouden of bedrijf opvragen bij je waterleidingsbedrijf. Ook een factor is of je de waterontharder in Zwolle laat installeren door een lokale vakman, of dat je daar zelf mee aan de slag gaat. Hetzelfde geldt voor periodiek onderhoud. Lees de prijzen die komen kijken bij een waterontharder hieronder terug.

 

  Elektronische machine Mechanische machine
Installatie machine 210 euro 210 euro
Zuinig bij spoeling uitstekend matig
Controle machine Vanaf 80 euro Vanaf 80 euro
Tarief machine Vanaf 900 euro Vanaf 700 euro

 

Doen kalkmagneten wat hun fabrikanten beweren?

In plaats van een waterontharder in Zwolle te kopen, kiezen sommige mensen voor een kalkmagneet. Deze magneetjes zijn erg populair, om een paar redenen – ze zijn betaalbaar, bieden gemak bij het installeren ervan en hebben geen maandelijkse kosten. Maar zijn ze ook effectief in het behandelen van kalkwater? De verkopers claimen dat deze magneten de lading van kalkdeeltjes veranderen, zodat ze niet meer neerslaan. Ze leveren een aantal onderzoeken aan, waaruit zou blijken dat dit gebeurt. Als je die onderzoeken doorleest, zoals de Consumentenbond heeft gedaan, blijkt dat er in de onderzoeken geëxperimenteerd is met heel sterke magneten en dat het effect alleen bestaat binnen het magneetveld. Het is dus waarschijnlijk dat kalk geen verandering doormaakt in de (zwakke) veldjes van de kalkmagneten en dat het sowieso niet anders dan normaal is buiten dit veld. Kortom, er is geen bewijs dat kalkmagneten je helpen om kalkoverlast tegen te gaan.

 

Advies voor onderhoud

  • Installeer eens in de acht jaar een nieuw harsfilter.
  • Duurdere apparaten hebben een levensduur tot dertig jaar.
  • Bespaar op onderhoud door zelf je waterontharder in Zwolle te reinigen.

 

Offertes aanvragen kan hier snel en zonder verplichtingen

Heb je al een keuze voor een waterontharder uit Zwolle op het oog? Of zie je inmiddels door de bomen het bos niet meer? Wij kunnen je helpen om sneller het juiste model waterontharder te selecteren. Je kan gratis en vrijblijvend offertes van aanbieders in Zwolle ontvangen. Klik op deze knop en sla aan het vergelijken.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat