Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder wanneer resultaatEen waterontharder is een apparaat wat je koopt om ervoor te zorgen dat jouw apparatuur langer meegaat. De grote vraag is dan ook wanneer je ziet dat een waterontharder resultaat levert. We keken voor je naar het antwoord op deze vraag. Een waterontharder moet immers wel goed werk afleveren.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Houd rekening met kalk

Wanneer je een waterontharder laat plaatsen in je huis moet je voor het uiteindelijke resultaat met  een aantal zaken rekening houden. Een van die zaken is dat er hoogstwaarschijnlijk al een laag kalkaanslag in jouw leidingen zit opgehoopt. Dit zal ervoor zorgen dat je niet direct resultaat ziet. Ook bij verwarmingselementen zit er waarschijnlijk al kalk op het element. Ook dit verdwijnt niet zomaar. We zullen je een aantal tips geven om het proces van het verwijderen van het kalk in jouw leidingen te versnellen.

 

Ontkalk je witgoed

Een wasmachine heeft hoogstwaarschijnlijk al een laag kalk op het verwarmingselement waardoor deze al extra hard moet werken om het leidingwater op temperatuur te krijgen. Je kan je wasmachine helpen door een ontkalking uit te voeren. Dit is iets wat een onderhoudsmonteur voor je kan doen maar met een antikalk middel kan je het ook prima zelf doen. Er zijn speciale middelen in de handel die deze klus voor je uitvoeren. Op die manier krijg je veel sneller weer wasgoed wat  zacht uit de wasmachine komt zonder dat er kalkaanslag in zit. Kalkaanslag op jouw wasgoed zorgt voor dat stugge effect waardoor onder andere handdoeken hard aanvoelen. Je kan voorkomen dat je met wasverzachter aan de slag moet gaan door eerst een ontkalking uit te voeren in je witgoed. Een ontkalkt verwarmingselement is prettiger voor jou. Het zorgt ervoor dat je wasmachine langer meegaat en daarnaast voorkomt het dat het wasgoed hard en stuk aanvoelt.

 

Ontkalk bruingoed

Onder bruingoed wordt onder andere de koffiezetter verstaan. Dit soort apparaten heeft een systeem met waterleidingen wat relatief gevoelig is voor kalk. Een dergelijk toestel is dan ook waarschijnlijk al redelijk verkalkt wanneer je een waterontharder gaat aanschaffen. Je doet er dan ook in dit geval verstandig aan om jouw koffiemachine en iedere andere vorm van bruingoed in jouw huis te ontkalken voor je een waterontharder aansluit. Op die manier weet je zeker dat je gelijk kan profiteren van koffie met een heerlijke zachte smaak van het water vanaf  het eerste moment. Met ontkalken ontdoe je ook gelijk het verwarmingselement van kalk waardoor je zeker weet  dat je ook een lekker warm kopje koffie krijgt.

 

Een douchekop met kalk

De douche is een van de eerste plekken waar je vaak kan zien dat je last hebt van kalk in het leidingwater. Aangezien water vaak een poos stilstaat in de douchekop en in de badkamerkraan zie je hier een vorm van kalkaanslag. Wil je gelijk met een douchekop beginnen die goed ontkalkt is dan leg je deze eerst een nachtje in een bak met azijn. De azijn zal het kalk uit de douchekop los bruisen waarna je het kan weg spoelen. Op die manier heb je direct een douchekop die niet meer voor kalkaanslag op jouw douchewand zal zorgen. Een goed idee wat je uiteindelijk een hoop werk bespaart.

 

Waterleidingen met kalk

De waterleidingen in je huis zijn hoogstwaarschijnlijk voorzien van een heel geringe laag kalkaanslag aan de binnenkant. Dit is niet iets waar je gelijk verandering in zult zien wanneer je een waterontharder aanschaft. De waterleidingen geven alleen kalk mee aan het leidingwater wanneer het water een poos heeft stilgestaan en dit effect zal na een aantal weken minder worden. Gemiddeld ben je met 2 tot 5 weken van de gevolgen van hard water in jouw huis af. Verwacht dus niet direct een groot wonder in jouw huis.

 

De effecten van een waterontharder

Een waterontharder die met een ionenwisselaar werkt  heeft voor jou tot gevolg dat jouw apparatuur langer meegaat en dat leidingwater gelijk veel zachter is. De waterleidingen zullen het kalk afgeven doordat er water met een laagje regeneratiezout langs het kalk stroomt. Dit regeneratiezout weekt het kalk gaandeweg los waardoor het water wat uit jouw leidingen komt steeds zachter wordt. Het zachte water zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer op je sanitair zit. dit is gunstig omdat je dan geen ontkalkingsmiddel meer nodig hebt. Een verder effect is dat je het bruingoed niet meer hoeft te ontkalken. Jouw koffie en het water waarmee je dit zet krijgt een heerlijke zachte smaak. Je proeft een veel intensere smaak waardoor het meer een geniet moment wordt. Als laatste is zacht water heel goed voor je huid. Het heeft tot gevolg dat er geen kalk laagje op jouw huid achterblijft. Kalk heeft als gevolg dat er vocht aan jouw huid wordt onttrokken. Een waterontharder zorgt ervoor dat jij minder met hydraterende crèmes aan de slag hoeft te gaan. Beter voor je hele lichaam dus.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat