Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder voordelen 2022Wat zijn de Waterontharder voordelen 2022? We leven in een jaar waarin alles duurder blijkt te worden. Dat geldt voor praktische zaken als stroom en gas maar ook voor bijvoorbeeld leidingwater. Ook zaken die je koopt worden een behoorlijk stuk duurder. Een waterontharder is een duidelijk voorbeeld van een apparaat wat eveneens een stijgende prijs kent om allerlei redenen. Toch heeft een waterontharder in 2022 allerlei voordelen waardoor het een investering is die de moeite meer dan waard is. We hebben deze voordelen voor je op een rij gezet.

*Tip:  Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Minder anti kalk middel nodig

Heb je last van hard water in je huis dan heb je ook last van een zeer hardnekkige kalkaanslag. Kalkaanslag haal je weg met anti kalk middel. Net zoals alle andere artikelen die je in de supermarkt koopt wordt ook het anti kalk middel een stuk duurder. Dit merk je wanneer je gaat afrekenen. Je hebt nagenoeg geen anti kalk middel meer nodig wanneer je een waterontharder koopt. Eigenlijk kan je deze flessen wel in het schap laten staan bij het boodschappen doen. Goed om te weten, want het bespaart  je een hoop geld. Je sanitair ontkalken is daarnaast  voor niemand een favoriete werkzaamheid. Je kan immers maar heel kort van het resultaat  genieten. Daarom is een waterontharder een verstandige aankoop. Je houdt geld over voor leuke dingen en daarnaast ben je minder tijd kwijt aan je huishouden.

 

Jouw dure witgoed gaat veel langer  mee

Alles in de winkel wordt momenteel duurder doordat de productie kosten enorm oplopen. Ook het witgoed wat te koop is, is een stuk kostbaarder dan voorheen. Het zou jammer zijn wanneer  je nu al jouw witgoed moet gaan vervangen terwijl het misschien nog wel jaren mee kan gaan. Witgoed, dat wil onder andere zeggen jouw wasmachine en vaatwasser, werken met een verwarmingselement waar het leidingwater langs stroomt. Het gaat om leidingwater met  kalk erin. Dit kalk zet zich vast aan het verwarmingselement waardoor op den duur de warmte niet meer kan worden afgegeven. Dat heeft tot gevolg dat het verwarmingselement zal doorbranden. Een zeer kostbare reparatie of vervanging is het gevolg. Ditzelfde geldt voor bruingoed zoals de koffiezetter en de waterkoker. Ook deze apparaten maken gebruik van een verwarmingselement. Ook dit zal verkalkt raken. Daarnaast zullen bij een koffiezetter de leidingen gaan verkalken waardoor je het apparaat vrijwel maandelijks moet ontkalken. Je apparaten gaan veel langer mee wanneer je gebruik maakt van zacht water  waar dus geen kalk meer in zit. Goed om te weten.

 

Besparen op je energierekening

Hard water zorgt voor een kalkafzetting in leidingen en op verwarmingselementen. Het  zorgt er ook voor dat jouw energierekening nodeloos hoog wordt. Om een goed warm resultaat te krijgen met jou centrale verwarming maar ook met de wasmachine moet er een hoop extra energie worden verbruikt. Je ziet dan ook in gebieden met heel hard water dat de energierekening nodeloos hoog is. Zonde, want juist  in deze tijd is het heel belangrijk dat je zo min mogelijk energie verbruikt. De prijzen per kubieke meter gas en per kWh stroom zijn immers enorm hoog in 2022. Wie wil besparen op de energierekening doet er dan ook heel goed aan om een waterontharder te kopen. Op die manier zie je gelijk het verschil in jouw verbruik.

 

Koop groot in en profiteer in 2022

Wie een waterontharder gaat kopen krijgt te maken met regeneratiezout. Dit is een product wat nodig is om jouw waterontharder te laten functioneren. Regeneratiezout wordt immers meegegeven tijdens het regenereren van jouw waterontharder aan de harsbolletjes die het kalk absorberen. Het gaat om een product waar je maar beter een flinke voorraad van kan inslaan. Heb je dus een waterontharder, kijk dan gelijk naar de juiste opslagruimte voor het regeneratiezout. Zorg voor een plek die gemakkelijk is te bereiken door de leverancier. Regeneratiezout  wat per pallet  wordt geleverd is het handigste. Je bent een stuk minder kwijt voor het zout en je betaalt een relatief laag bedrag voor de transportkosten. Tel uit je winst.

 

Bespaar op huidverzorging

Hard water is zo´n beetje slecht voor alles wat gevoelig is. Dan hebben we het in de eerdere voorbeelden nog niet over je huid gehad. Hard water zorgt ervoor dat je een droge en schrale huid ontwikkelt. Wie goed voor zijn of haar huid zorgt koopt dan ook hydraterende crèmes in om deze goed te verzorgen. Zoals met alles geldt dat ook hydraterende crème duurder wordt in het produceren. Je moet niet alleen smeren om je huid gehydrateerd te houden, je bent er ook nog eens veel meer voor kwijt. Het is dan ook om deze reden dat  een waterontharder een heel goede investering is. Je verdient het apparaat terug door al die aanschaffen die niet meer nodig zijn. Een waterontharder betaalt zichzelf in 2022 terug. Jouw terugverdientijd ligt tussen de 8 en 10 jaar.

 

Vergelijk dit jaar nog prijzen

Prijzen vergelijken betaalt zich gelijk uit. Wanneer je nog in 2022 prijzen opvraagt bij verschillende leveranciers pluk je daar gelijk de vruchten van. Op die manier begin je nog in dit jaar met besparen. Offertes vergelijken doe je bij landelijke en regionale leveranciers.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat