Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder voor koffiemachine Koffie is een van de meest gedronken drankjes in huishoudens. De koffiemachine is een apparaat wat dan ook heel vaak wordt gebruikt. Wie regelmatig koffie zet herkent het probleem van de koffiemachine die moet worden ontkalkt. We keken naar de waterontharder voor de koffiemachine.

 

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Herken de problemen van kalk

Kalk zal voor behoorlijk wat  problemen zorgen bij een koffiemachine. Zo kom je er al snel achter dat de smaak van de koffie wat minder wordt. Dat  zorgt voor een scherpe onaangename bijsmaak bij de koffie die je zet. Het is de voorloper van een volgend probleem. Een volgend probleem is namelijk dat de leidingen van de koffiemachine verkalkt zullen raken waardoor er moet worden ontkalkt. Een koffiemachine met kalk heeft meer problemen dan dit overigens.

 

Vieze lauwe koffie

Koffie die je zet met de koffiemachine kan als een lauw product aan jou worden geleverd. Het probleem zit hem maar zelden in de koffiemachine zelf. Het grote probleem is vaak dat het verwarmingselement van de koffiezetter omringd raakt door een laagje kalk. Dit zal ervoor zorgen dat jouw koffiezetter steeds harder moet werken om een heet kopje koffie te maken. Uiteindelijk lukt dit niet meer en krijg je een lauw kopje koffie terwijl de koffiemachine bijna doorbrandde door alle inspanning die er moest worden geleverd. Een dergelijke vieze lauwe kop koffie is het resultaat  van een verwarmingselement wat nooit ontkalkt is. Was het zo dat het gaat om een duur apparaat, dan loont het nog wel om het element te laten vervangen. In veel gevallen echter betekent dit het eind van jouw koffiemachine.

 

Verleng de levensduur van jouw witgoed en bruingoed

Het witgoed zoals de wasmachine maar ook het bruingoed zoals de koffiezetter heeft een levensduur die zou moeten oplopen tot meer dan 10 jaar. Steeds meer apparaten in ons land halen die levensduur echter niet. Dat komt doordat de apparaten voortijdig doorbranden. Dit doorbranden zorgt voor een kortsluiting in jouw huis. Het heeft te maken met een verwarmingselement waar het kalk als een aanslag omheen zit. Kalk heeft de eigenschap zich te hechten aan bepaalde hete oppervlakken en het verwarmingselement is daar een duidelijk voorbeeld van. Je kan de levensduur van jouw witgoed en bruingoed dan ook behoorlijk verlengen door een waterontharder aan te schaffen die ervoor zorgt dat je geen problemen met kalk krijgt in jouw apparatuur. De levensduur van een koffiemachine maar ook die van een wasmachine behaalt zo de maximale termijn die de leverancier ervoor had vastgesteld. In plaats van 6 a 7 jaar gaat jouw kostbare koffiemachine of wasmachine opeens wel 10 jaar mee. Een behoorlijk verschil dus.

 

Een waterontharder die niet werkt

Waterontharders zijn er in meerdere soort en maten. Een model wat vaak wordt aangeboden in een combinatie met een koffiemachine is een magneet ontharder. Deze magneet wordt om de waterleiding heen geklemd en er wordt gepretendeerd dat magnesium en calcium zich daardoor niet meer kunnen binden. In werkelijkheid wordt er niets veranderd aan de samenstelling van het leidingwater waardoor kalkaanslag alsnog de kans krijgt zich aan het verwarmingselement van de koffiemachine te hechten. Een dergelijke waterontharder zorgt er in mindere mate voor dat het kalk zich niet aan de leidingen gaat hechten bij de waterleiding maar daar houdt dan ook ieder voordeel op. Een magneet is dan ook een lapmiddel waarvan de werking nooit daadwerkelijk is bewezen. Het is een waterontharder die niet voor dit doel geschikt is.

 

Een quooker met waterontharder

De quooker tref je steeds vaker aan in een keuken. Het gaat hier om een apparaat wat kokend en koud water kan leveren. Quookers hebben altijd last van kalk en dat is een reden waarom je steeds vaker een quooker kan kopen met een waterontharder ingebouwd. Dat houdt in dat er een aparte waterontharder zit op de kraan die je gebruikt. Een dergelijk systeem wordt vaak ingezet om gewoon water te leveren voor een koffiemachine. Je hebt geen grote verbouwing nodig maar er is wel zacht water voor handen. Een dergelijk systeem levert zacht water voor één kraan maar niet  voor je hele huis.

 

Een waterontharder die wel werkt

Een type waterontharder wat wel werkt is de waterontharder die werkt met  regeneratiezout. Het gaat hier om een model waterontharder wat je plaatst vlak na de watermeter. Je moet er goed aan denken in dit geval dat de waterontharder het hele huis voorziet van zacht water. Dat wil zeggen dat niet alleen je koffiemachine veel langer mee gaat. Ook andere apparatuur in je huis krijgt op deze manier een langere levensduur. Een dergelijke waterontharder is met een prijs oplopend vanaf 600 euro ook wel gelijk de meest kostbare oplossing.

Betaal niet teveel voor een waterontharder

Een waterontharder is een heel kostbaar apparaat. Je doet er dan ook goed aan om eerst prijzen op te vragen en offertes naast elkaar te leggen voor je overgaat tot aanschaf. Door vooral lokale offertes te vergelijken kom je tot een besparing die kan oplopen tot  wel 20 procent.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat