Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder voor appartementJe eigen appartement is een heerlijke plek om te wonen. Je hebt een relatief aantrekkelijke hoeveelheid woonruimte en daarnaast heb je niet al het onderhoud aan de buitenkant van je huis. Veel eigenaren van een appartement ergeren zich wel aan de hoeveelheid werk die er komt kijken bij een appartement. Zo heb je een hoop schoonmaakwerk door de hoeveelheid kalk die er in het water zit. We keken voor je naar een waterontharder voor een appartement. Is het ideaal en hoe profiteer jij optimaal.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een wat ouder appartementencomplex

Woon jij in een appartementencomplex wat  al wat ouder is dan herken je het probleem dat er water jouw huis binnenkomt wat meer kalk bevat dan andere woningen in jouw woonplaats. De reden hiervan is het kalk wat zich heeft afgezet in de waterleidingen. Dit kalk blijft staan in de waterleiding wanneer er een poos geen water wordt gebruikt. Het zet  zich af tegen de wanden van de waterleiding en komt dan in een relatief hogere dosering bij jouw huis terecht. De woonlaag waar je woont zal dan niet altijd evenveel uitmaken. Al mag je in veel gevallen stellen dat onderste woonlagen hier wat meer last van hebben. In een wat ouder appartementencomplex merk je de effecten van een waterontharder dan ook het beste.

 

Denk hieraan bij de aansluiting van een waterontharder in een appartementencomplex

Wie een waterontharder gaat kopen komt er al snel achter dat het toestel wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing voor installatie. Dat wekt de illusie dat het gaat om een toestel wat je eenvoudig zelf zou kunnen installeren.  Dat blijkt in de praktijk wat anders te zijn. Een waterontharder gaat er bij het functioneren altijd van uit dat er waterdruk is achter de waterontharder. Dit blijkt in de praktijk niet altijd zo te zijn. Wanneer er een storing is, en er dus geen waterdruk is, kan het voorkomen dat vervuild regeneratiewater terug stroomt in de waterleidingen van het  appartementencomplex. Dit is iets wat je uiteraard wil voorkomen. Er moet  dan ook altijd bij een waterontharder een terugstroombeveiliging worden geplaatst. Dit is een beveiliging die ervoor zal zorgen dat het vervuilde water dan stil blijft staan en naar het riool stroomt. Het gaat hier bij een rijtjeshuis om een harde eis van het waterleidingbedrijf. Bij een appartementencomplex is dit iets waarover de Vereniging van Eigenaren een clausule heeft opgenomen in het contract voor de eigenaren.

 

De ideale plek voor een waterontharder in een appartement

Wie een  in een appartement gaat aansluiten moet  altijd denken aan de meest ideale plek. Het gaat hier om de plek waar  de hoofdaansluiting van het water zit. Vaak heeft een appartement  een eigen meterkast waar deze standen worden bijgehouden. In een meterkast is doorgaans geen ruimte genoeg voor een waterontharder. Gekozen wordt dan ook voor een plaatsing van een extra kastje naast de meterkast waar het toestel kan worden geplaatst. De reden hiervan is heel eenvoudig. Je wil immers dat het  water wat onthard is overal in jouw appartement terecht komt. Hard water zorgt immers in jouw hele huis voor ongemak. Een centrale plek voor de waterontharder is dan ook het handigste. Wanneer je twijfelt over de beste plek voor een waterontharder in jouw appartement overleg je eerst met de leverancier. Deze heeft er alle kijk op wat de beste locatie is. Het moet gaan om een plek waar jij goed bij het zoutvat kan komen. Daarnaast moet het gaan om een plek die in de meeste gevallen een eigen stopcontact heeft. Je moet  namelijk liefst zonder gebruik van verlengsnoeren een ontharder kunnen plaatsen. Heb je een waterontharder gekocht met een wifi aansluiting erin dan is het noodzakelijk dat je op de plek van de waterontharder een wifi versterker plaatst. Op die manier weet je zeker dat je een wifi signaal hebt wat ook daadwerkelijk sterk genoeg is.

Denk aan de regeneratie

Een waterontharder moet altijd regenereren. Dit zal bij een ontharder in een appartement doorgaans eens per 24 uur zijn. Je zal er rekening mee moeten houden dat in dit geval er behoorlijk wat geluid wordt gemaakt. Appartementen zijn doorgaans flink gehorig wat ertoe kan leiden dat de buren kunnen gaan klagen over het geluid van de regeneratie. Je moet er dan ook aan denken dat je zorgt voor een geluidsisolatie in de ruimte waar de waterontharder staat. Je mag denken aan een dempende ondervloer op de vloer waar het toestel staat maar ook aan geluid dempende bekleding in de kast waar de ontharder staat. Op die manier weet je zeker dat jouw huis niet als een klankkast dient wanneer er wordt geregenereerd.

 

Kies het juiste vermogen

Wanneer je een waterontharder gaat kopen kijk je uiteraard eerst naar het juiste vermogen. Dat doe je door rekening te houden met het aantal gebruikers in jouw huis. Heb je thuiswonende pubers dan zal er meer water tegelijkertijd worden gebruikt dan wanneer je bijvoorbeeld alleen bent. Het aantal leden van jouw huishouden is dus leidend. Daarnaast kijk je ook naar het aantal plekken waar je tegelijkertijd water nodig zou kunnen hebben. Er  moet immers, ook tijdens een regeneratie, altijd genoeg water aanwezig zijn. Het juiste vermogen zorgt voor een optimaal gebruiksgemak.

 

Vergelijk de prijzen voor je tot aanschaf overgaat

Voordat je een waterontharder koopt kijk je eerst naar  de prijzen van verschillende leveranciers. Zo weet je zeker dat je een goede service krijgt en dat je de waterontharder koopt die bij jou past voor een prijs die niet te hoog is.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat