Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Nederlands leidingwater is van een geweldige kwaliteit. Het is water wat je niet eerst hoeft te koken voordat je het kan gaan gebruiken. Dat wil niet zeggen dat Hollands water probleemloos water is. Wanneer je kijkt naar jouw douchecabine kom je er al snel achter dat deze niet meer zo mooi straalt als toen je hem net plaatste. Een witte sluier ontsiert jouw mooie douchecabine waardoor jouw badkamer een deel van zijn glans heeft verloren. Het is maar één van de voorbeelden van het effect van hard water in jouw huis.

Een apparaat uit de industrie

Een waterontharder is een apparaat wat zijn oorsprong vindt in de industrie. Het is een apparaat wat werd ingezet om te voorkomen dat het leidingwater wat voor bereiding van voeding werd gebruikt moest worden gekookt. Dit apparaat heeft in de industrie zijn diensten bewezen en het komt nu ook steeds vaker binnen in huishoudens. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van schoon sanitair zonder dat je er veel moeite in hebt hoeven te steken. Daarnaast zien steeds meer consumenten hoe hun kostbare apparatuur te snel sneuvelt.

Jouw wasmachine is niet gebouwd op Hollands water

De wasmachine die jij gebruikt thuis is niet gebouwd op het harde water wat langs het verwarmingselement stroomt. Het verwarmingselement zal hierdoor bedekt raken met een dikke laag kalk en op den duur kan het zijn warmte niet meer afgeven. Je ontdekt dit pas wanneer het te laat is; op het moment dat jouw wasmachine oververhit raakt kom je er pas achter. Een wasmachine die was bedoeld om 10 a 15 jaar mee te gaan zal dan ook maar zelden de 5 jaar halen in ons land. Doordat deze wasmachines zijn gemaakt in het buitenland waar veel mensen standaard een waterontharder hebben is het logisch dat er geen rekening is gehouden met kalkaanslag. Dit is iets wat je zelf zal moeten doen.

Een koffiezetter met schrale koffie

Een goede kop koffie is jou heel wat waard en in veel huishoudens staat dan ook een luxe koffiemachine. Je maalt je eigen koffiebonen en verwacht een topresultaat. Na een paar weken begint dat toch tegen te vallen. De koffie smaakt schraal en zurig; niet het beloofde lekkere bakje koffie. De reden hiervan zit in de waterleidingen en in het waterreservoir. De waterleidingen hebben vaak wat water erin staan, waardoor zich kalk vastzet aan de binnenkant. Ook in het waterreservoir zal zich door de tijd heen een bodem kalk vastzetten. Dat kalk komt mee met het water voor jouw koffie, waardoor je onbedoeld koffie met kalk drinkt. Je geeft de schuld aan de producent van de koffiezetter maar het echte probleem is jouw water.

Onbekend maakt onbemind

Een waterontharder in het huis is nog een redelijk onbekend apparaat. Dat zorgt voor een heel belangrijk motief om de aanschaf nog even uit te stellen. De prijs is namelijk een groot obstakel. Een waterontharder voor jouw hele huis heeft een prijskaartje wat begint bij 798 euro. We hebben het dan over de compacte versie voor een klein huishouden van 1 tot 3 personen. Wanneer je een groter gezin hebt ben je dus meer kwijt. Toch kan het de moeite lonen om een waterontharder aan te schaffen. Als meerdere consumenten in eigen land een dergelijk apparaat gaan kopen ben je minder kwijt doordat de waterontharders in een grotere oplage kunnen worden geproduceerd.

Geef hem de ruimte

Een waterontharder is een apparaat wat een hoop ruimte nodig heeft. Reken er bij het meest compacte model maar op dat dit de afmetingen van een klein koffertje heeft. Bij een grotere versie kan dit oplopen tot een hoogte van wel 119 cm bij een diepte van 70 cm. Je zal dan ook goed vooraf moeten kijken waar je een waterontharder wil gaan opstellen in je huis. Het beste is het om een waterontharder aan te schaffen bij een verbouwing van bijvoorbeeld jouw keuken of badkamer. Je kan dan gelijk kijken samen met de leverancier van het sanitair, de keuken of de waterontharder zelf wat de meest geschikte installatieplek is. Je kan de waterontharder niet zomaar ergens in een hoek duwen; het apparaat moet bereikbaar zijn wanneer je het regeneratiezout moet gaan bijvullen. Goed om te overwegen dus voor je tot aanschaf overgaat.

Hoeveel kost een waterontharder voor thuis

We keken naar een aantal waterontharders voor thuis naar de prijs en kwamen tot de volgende conclusies. We keken naar standaard apparaten zonder luxe opties zoals apps.

Wat voor maat waterontharder koop je Hoeveel personen in jouw huishouden Vanaf prijs van de waterontharder
Compact model, afmeting kleine koffer 1 tot 4 personen 798 euro
Medium model, hoogte ongeveer 70 cm 4 tot 6 personen 1098 euro
Large model, hoogte ongeveer 119 cm 6 tot 10 personen 1598 euro

 

Betaal niet teveel

Natuurlijk betaal jij niet graag teveel voor een waterontharder voor thuis. Het is dan ook goed om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je krijgt meerdere offertes om te vergelijken.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat