Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder subsidie 2022Wat is de Waterontharder subsidie 2022? Een waterontharder om te voorkomen dat je voortdurend met agressieve middelen kalkaanslag moet weghalen in je huis, wie wil dat nu niet. Wanneer je een dergelijk toestel gaat aansluiten kom je er wel achter dat je een behoorlijk kostbare aanschaf hebt gedaan. Een waterontharder is dan ook een toestel waarvan je enigszins hoopt dat je er een subsidie op krijgt. We hebben voor je gekeken of dit zo is. We keken ook of je een waterontharder nog op een andere manier terugverdient. Hoe doe je dit en waar moet je aan denken, we informeren je volledig.

*Tip:  Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een subsidie op jouw waterontharder

Voor wat betreft de vraag of er een subsidie wordt  verstrekt op een waterontharder moeten we je helaas teleurstellen. Een waterontharder is geen toestel waarop zonder meer een subsidie wordt verstrekt. Dat komt doordat er hoofdzakelijk subsidie wordt verstrekt op energie besparende en verduurzamende werkzaamheden in je huis. Een waterontharder valt niet onder deze maatregelen. Een ander verhaal wordt het wanneer je kijkt  naar een andere mogelijkheid. Een waterontharder in combinatie met een ander verwarmingssysteem of bijvoorbeeld een waterontharder in een gebied met zeer hard water. We gaan de beide opties met je na.

 

Een waterontharder in combinatie met een andere vorm van verwarming

Verwarming in een andere vorm laten plaatsen is iets waarop je van de overheid wel subsidie krijgt. Je krijgt een subsidie wanneer je bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met een vloerverwarming laat aanbrengen. Je zal dan nog een tweede energie besparende maatregel moeten laten aanbrengen om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie. Een dergelijke installatie zorgt ervoor dat er aan het waterleidingnet moet worden gewerkt  door een gecertificeerd installateur. Door vooraf aan te geven dat je een waterontharder in het werkgebied wil laten plaatsen vallen de installatiekosten onder de subsidie van de ISDE. Dit staat voor de Investering Subsidie Duurzame Energie. Je krijgt op twee energie besparende maatregelen die je laat aanbrengen in 2022 60 procent subsidie. De moeite waard dus, zelfs als die subsidie alleen op de installatiekosten betrekking heeft.

 

Een waterontharder in een gebied met zeer hard water

Woon je in een gebied met  zeer hard water, zodat iedereen er last van heeft, dan kan het zijn dat de lokale overheid de burgers tegemoet  komt. dat doet men dan door bijvoorbeeld een subsidie te verstrekken op de aanschaf van een waterontharder. Het kan ook zijn dat men waterontharders groot inkoopt als gemeente waardoor jij van een voordeel kan profiteren. Op die manier heb je een waterontharder tegen een veel lagere prijs dan gewoonlijk. Grote inkoop of een subsidie zorgen immers voor een aanzienlijk voordeel voor jou. Het is, wanneer er in jouw gemeente sprake is van zeer hard water, altijd aan te raden om te informeren of er een dergelijke regeling voor jou bestaat.

 

Minder kalk is een lager energieverbruik

Kalk in de leidingen van jouw huis is uitermate schadelijk, dat is overbekend. Het feit  is ook dat kalk zijn weerslag heeft op bijvoorbeeld jouw stroomverbruik. Een huis met kalk in de leidingen of kalk in een verwarmingselement  van een wasmachine kent  een hoger stroomverbruik. Het water moet immers warmer worden aangevoerd en dat zie je terug in de energierekening. Een huis met zacht water door een waterontharder kent doorgaans een lager energieverbruik, wat absoluut in jouw voordeel pleit. Een dergelijk huis krijgt een beter energielabel wat zich weer terugbetaalt bij de verkoopwaarde van jouw huis. Goed om je te bedenken dus dat je met een waterontharder uiteindelijk veel goedkoper uit bent.

 

Een waterontharder als investering

Een waterontharder is een toestel wat je kan zien als een uitgave. Immers, je geeft er een bedrag tussen 600 en 1300 euro aan uit wanneer je het koopt. Een waterontharder mag je ook als een investering beschouwen. Het gaat immers om een bedrag wat je eenmalig uitgeeft en wat je in de jaren daarna weer terug verdient . Een waterontharder levert jou een bepaald rendement. Dat komt doordat er geen geld meer verloren gaat aan het ontkalken van jouw sanitair. Verder hoef je geen geld meer uit te geven aan flesjeswater en gaat je apparatuur veel langer mee. Een waterontharder verdien je dus weer terug in een termijn van 8 a 10 jaar. Op die manier houd je dus jaarlijks geld over nadat je een waterontharder hebt aangeschaft. Daar kan geen subsidie tegenop.

 

Zorg voor een rendabele investering

Een waterontharder is een investering die behoorlijk kostbaar kan zijn. Het is dan ook zaak dat je de investering zo rendabel mogelijk houdt. Dat doe je door te letten op een aantal zaken. Een punt van aandacht is het vermogen van de waterontharder. Dit moet  goed zijn afgestemd op het aantal gebruikers in jouw huishouden. Een correct vermogen zorgt ervoor dat er de hele tijd voldoende onthard water aanwezig is. Een ander punt van aandacht is het stroomverbruik van de waterontharder. Ook een dergelijk toestel kent immers een energielabel. Door te kiezen voor een waterontharder met een energielabel A in een zo donker mogelijke kleur groen weet je zeker dat je niet teveel uit geeft door de jaren heen aan stroom.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat