Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder rendement 2022Een waterontharder is een toestel wat steeds vaker wordt verkocht. Het gaat om een toestel wat het calcium uit  leidingwater haalt. Een waterontharder is een toestel wat geen aanschaf is maar een investering. Bij een investering hoort een bepaald rendement. We zullen met je ingaan op het rendement van een waterontharder in 2022. Dit is het jaar bij uitstek om een dergelijk toestel te kopen. Waarom, we vertellen je er zo meer over.

*Tip:  Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

De aanschafprijs van een waterontharder

Een waterontharder is een apparaat  wat je koopt voor een prijs tussen 600 en 1400 euro. Het gaat om een apparaat wat jou een flinke besparing oplevert door de tijd heen. We benoemen de factoren die het rendement bepalen. Een waterontharder mag immers een hoop geld kosten, je verdient de investering absoluut terug.

 

Zaken die het rendement bepalen

Het rendement van een waterontharder wordt bepaald door een aantal zaken die we eerst  voor je benoemen. De toelichting volgt daarna.

  • De hardheid van het water bepaalt het rendement
  • Jouw waterconsumptie gedrag bepaalt het rendement
  • Jouw huidtype bepaalt het rendement
  • Jouw watergebruik bepaalt het rendement
  • Jouw opslagmogelijkheden bepalen het rendement.

De hardheid van het water bepaalt het rendement

Hard water zorgt voor behoorlijk wat overlast. Het is dan ook heel bepalend voor het rendement van een waterontharder hoe hard het water is. Kalkaanslag weghalen met een kalkreiniger is immers heel kostbaar. Je voorkomt deze klus door een waterontharder te kopen. Verder moet je eraan denken dat veel machines in jouw huis beschadigd raken door hard water. Op den duur moet je versneld een andere wasmachine, vaatwasser, waterkoker en koffiezetter kopen. Een waterontharder voorkomt dat jij versneld tot aanschaf moet overgaan. Hoe harder het water, des te sneller verdien je de waterontharder terug. Met  een waterontharder bespaar je het hele jaar door geld.

 

Jouw consumptie van water bepaalt het rendement

Ben je een groot liefhebber van bronwater en koop je iedere week wel een paar trays bronwater om te nuttigen dan is een waterontharder goed nieuws voor jou. Een waterontharder zorgt ervoor dat jouw drinkwater dezelfde smaak krijgt als bronwater. Veel mensen die een waterontharder  kopen stoppen dan ook met het kopen van bronwater. Een goed idee, want net zoals alle andere zaken in de supermarkt stijgt ook de prijs van bronwater enorm. De brandstofkosten om bronwater uit het buitenland in Nederland te krijgen bepalen voor een heel groot deel de prijs van bronwater. Wie veel bronwater drinkt ziet dit terug op de kassabon van de supermarkt. Het is dan ook heel goed om een waterontharder te kopen wanneer je een liefhebber bent van bronwater.

 

Jouw huidtype is bepalend voor het rendement

De hardheid van het  leidingwater is heel bepalend voor jouw huidtype. Daarnaast is een bepaald huidtype vaak erfelijk. Heb je een droge huid en woon je in een gebied met  erg hard water dan wordt de kwaliteit van je huid er  alleen maar verder door aangetast. Het is dan ook goed om, wanneer je een droge huid hebt, een waterontharder te kopen. Het voorkomt dat je jaarlijks een flink bedrag moet neer tellen voor hydraterende crèmes en andere zaken die ervoor moeten zorgen dat jouw huid minder schraal aanvoelt. Eigenlijk knapt ieder huidtype op van water wat minder hard is. Het is dus ook voor je huid een stuk beter om een waterontharder te kopen.

 

Jouw watergebruik is bepalend

De hoeveelheid water die je op een dag gebruikt is bepalend. Een waterontharder is extra efficiënt wanneer de gebruikte hoeveelheid water overeenkomt met  het vermogen van de waterontharder. Hoeveel meer water je verbruikt op een dag, hoeveel sneller verdien je de waterontharder terug. Goed om je te bedenken dus wanneer je een waterontharder gaat aanschaffen.

 

De mogelijkheid tot opslag bepaalt het rendement

Een waterontharder werkt over het  algemeen met regeneratiezout. Dit regeneratiezout koop je in. Daarbij is het  bepalend voor de prijs hoeveel je betaalt per zak regeneratiezout. Het goedkoopste koop je regeneratiezout in zeer grote hoeveelheden, liefst per pallet, in. Een dergelijke grote hoeveelheid regeneratiezout kent een lagere prijs per zak maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Daarom speelt de mogelijkheid tot opslag van het regeneratiezout een belangrijk deel van het rendement. Goedkoper zout zorgt voor lagere verbruikskosten waardoor jouw rendement hoger wordt. Denk eraan dat je regeneratiezout altijd op een droge plek moet opslaan. Een licht verwarmde garage is dus handiger dan een vochtige schuur.

 

De terugverdientijd van een waterontharder

Met  de huidige waterprijs per kuub en de bovengenoemde factoren kom je tot een termijn tussen 8 en 10 jaar voor je de waterontharder weer hebt terug verdiend. Een dergelijk apparaat kent en levensduur die kan oplopen tot 25 jaar. Deze investering is dus absoluut de moeite waard.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat