Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder ramen wassen De ramen wassen is voor niemand een favoriete klus. Dat komt doordat je, ongeacht hoe zorgvuldig je het doet , altijd strepen op de ramen ziet lopen naderhand. Die strepen zijn het gevolg van het kalk wat in leidingwater zit. Wie wil ramen wassen zonder dat er strepen achter blijven kan daarbij gebruik maken van onthard water. Het is een van de vele voordelen van een waterontharder in je huis. We zullen je uitleggen hoe een waterontharder werkt.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

De reden van kalk in het water

Leidingwater heeft van zichzelf een bepaalde hoeveelheid calcium en magnesium. Hoeveel, dat is afhankelijk van de streek van het land waar je woont. De ene regio heeft grondwater  wat meer calcium bevat dan de andere regio. Kalk is dan ook een natuurlijk ingrediënt van leidingwater wat er niet uit wordt gefilterd. Het gaat om een product wat een conserverende werking heeft op water. Wat er wat stilstaat zal niet snel gaan rotten doordat er een beetje kalk in zit. Dat is dan ook gelijk de hele reden waarom waterleidingsbedrijven het niet weg filteren uit het leidingwater. Het is uiteraard wel aan jou om te kiezen wat je doet met het kalk in het leidingwater.

 

De gevolgen van kalk in het leidingwater

Kalk in het leidingwater heeft een hoop gevolgen voor jouw huis. Een van die gevolgen is dat je altijd een laag kalkaanslag ziet  zitten op plekken waar water tegen een oppervlak heeft gezeten. Kalk hecht zich namelijk aan een oppervlak waar het aanvankelijk tegenaan zat. Dat zie je terug bij krijt op een schoolbord maar dus ook bij kalk op een douchecabine. Ook bij het wassen van ramen zal er dus een restje kalk op het raam achterblijven. Dat zorgt ervoor dat er een waas op jouw ramen achterblijft, net  zoals er een waas zal achterblijven op de douchecabine van jouw huis. Kalk zorgt dus altijd voor sporen die je bij je sanitair met een ontkalkingsmiddel moet weghalen. In alle andere gevallen moet je kalk bij je ruiten extra wegtrekken om te voorkomen dat je een waas en strepen blijft zien. Het heeft dus niets te maken met jouw kunsten wat  betreft het zemen van ramen maar met de hardheid van het water wat het resultaat van ramen wassen zal zijn.

 

Het water van de glazenwasser

Het is je vast wel eens opgevallen dat de glazenwasser helemaal niet zoveel werk hoeft te doen om te voorkomen dat er strepen op jouw ramen achterblijven. De reden hiervan is dat hij werkt met osmose water. Dit is water wat geheel is ontdaan van allerlei mineralen die erin zitten. Kalk is dus, net als magnesium, een mineraal wat uit dit water is weggehaald. Het spreekt  voor zich dat jij een resultaat wil hebben bij jouw ramen wat  net zo vlekkeloos is als wanneer de glazenwasser is geweest. Een waterontharder biedt jou een resultaat wat aardig in de buurt komt. Het kalk wordt uit het water gefilterd waardoor er geen schadelijke stoffen meer op jouw ramen zullen achter blijven. Je wast jouw ramen dus met het water van de glazenwasser wanneer je een waterontharder aanschaft. Een reden te meer om er niet te lang mee te wachten. Een ontharder levert je een hoop vrije tijd op.

 

Minder zeep gebruiken

Ga je ramen wassen met een waterontharder in je huis dan moet  je aan een aantal zaken denken wanneer je aan de slag gaat. Een van die dingen is dat je minder zeep moet gebruiken voor het wassen van de ramen. In de situatie voor de waterontharder was het  zo dat je meer zeep nodig had om de schadelijke gevolgen van kalk tegen te gaan. Je had in de oude situatie hoogstwaarschijnlijk ook een wasproduct voor jouw ramen waar een ontkalkingsmiddel in zat opgelost. Wie zijn ramen gaat wassen na het plaatsen van een waterontharder heeft dit alles niet meer nodig. In dit geval kan je namelijk volstaan met water met een heel geringe hoeveelheid zeep. Dit is zo omdat je het hardnekkige vuil en de aanslag alsnog gemakkelijk van je ramen wil verwijderen. Met weinig zeep en extra toevoegingen maar vooral met onthard water kan je jouw ramen mooi streeploos krijgen. Op die manier verdien je de waterontharder wat sneller terug. We zullen voor je op een rij zetten hoe je een waterontharder terug verdient.

 

Minder boodschappen doen

Door een waterontharder hoef je veel minder boodschappen te doen. Door hard water gebruik je namelijk veel meer wasmiddel dan noodzakelijk. Een ontharder zorgt er dan ook voor dat je veel minder wasmiddel nodig hebt. Daarnaast zal een ontharder ervoor zorgen dat je wasmiddel met  een veel lagere pH waarde nodig hebt. Er zijn dus minder schadelijke stoffen nodig om jouw was schoon te krijgen. Dat zelfde geldt voor schoonmaakmiddel. Dit is ook een product met een relatief hoge pH waarde door het harde werk wat er moet worden gedaan. De wasverzachter die je nodig hebt om te voorkomen dat je kleding na het wassen stug aanvoelt kan je ook in de winkel laten staan. Het gaat hier om een chemisch middel wat voorkomt dat je was stug wordt. Schoonmaakmiddel voor je ramen kan je dus ook in mindere mate kopen. Wassen met alleen onthard water is, indien er geen ernstige vervuiling is, net  zo gemakkelijk en doeltreffend als wassen met een geringe hoeveelheid schoonmaakmiddel.

 

Vergelijken en dan kopen

Een waterontharder koop je pas nadat  je prijzen hebt vergeleken. Dat doe je heel eenvoudig via offertes. Op die manier zie je in één oogopslag waar je tegen de aantrekkelijkste prijs een dergelijk apparaat  koopt. Het levert je gelijk een aantrekkelijke besparing op.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat