Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder ontwikkelingen 2022Wat zijn de Waterontharder ontwikkelingen 2022? Leidingwater wat je gelijk kan drinken is niet overal ter wereld even vanzelfsprekend. In Nederland ben je gezegend met leidingwater  wat zo vanuit de kraan kan worden genuttigd. Dat wil niet zeggen dat het gaat om water wat je zo zonder problemen kan gebruiken. Wie kijkt naar de douchecabine komt tot de conclusie dat  er flink winst  valt te behalen. Een witte aanslag geeft aan dat er een behoorlijke hoeveelheid calcium in ons leidingwater zit. Wie echt aandacht heeft voor zijn of haar gezondheid en een huis zonder kalkaanslag wil doet er goed aan om de onderstaande informatie door te lezen.

*Tip:  Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een korte waarschuwing vooraf

Waterleidingbedrijven zijn er niet altijd van gecharmeerd dat klanten massaal voor een waterontharder kiezen. Een waterontharder kan namelijk voor een verstoring in het waterleidingnet zorgen wanneer deze niet goed is aangesloten. Een waterontharder wordt zo gemaakt dat deze veilig functioneert wanneer er waterdruk achter het apparaat is. Wanneer om wat voor omstandigheden dan ook de waterdruk tijdelijk wegvalt terwijl er een regeneratie plaatsvindt kan het altijd zijn dat er vervuild  leidingwater terugstroomt het waterleidingnet in. Terugstroombeveiliging, die altijd wordt geplaatst  door een erkend installateur, zal dit voorkomen. Het is dan ook bij veel waterleidingbedrijven een harde eis dat er een dergelijke beveiliging wordt geplaatst. Goed om je te beseffen wanneer een waterontharder wordt aangeschaft. Laat deze altijd door een professional plaatsen.

 

Een waterontharder die je onafhankelijk kan plaatsen

Een groot nadeel bij waterontharders wat  wordt  benoemd is wel dat je de ontharder altijd met  een stroomaansluiting moet plaatsen. In de praktijk is dit niet zo. Er zijn genoeg waterontharders in de handel die je zonder stroomaansluiting kan plaatsen. Juist in een tijd zoals nu waarin mensen niet altijd de ruimte hebben in een kastje of in de meterkast om een waterontharder de plaatsen met een stroomaansluiting doe je er soms verstandiger aan om een waterontharder zonder stroomaansluiting te kiezen. Een dergelijke waterontharder is een apparaat wat  voordelen maar ook nadelen heeft. Een belangrijk voordeel is dat je helemaal vrij bent in de locatie waar je deze neerzet. Je hebt geen stroom en ook geen sterke wifi nodig voor dit toestel. Een ander voordeel is dat je alleen regenereert wanneer dat echt nodig is. Je hoeft dus in de vakantie het  toestel niet extra uit  te schakelen. Een aandachtspunt bij deze waterontharder is wel dat je in de gaten houdt  wanneer het regeneratiezout moet worden vervangen. Dit wordt namelijk niet aangegeven. Regelmatig kijken dus, of met tabs of scoops werken waardoor je kan berekenen na hoeveel regeneraties het zout moet worden bijgevuld.

 

Een waterontharder die van alle snufjes is voorzien

Vandaag de dag is het een vertrouwd gegeven. Een apparaat koop je, en het kan op het wifi net worden aangesloten. Dat heeft als groot voordeel dat jij precies ziet wat jouw apparaat doet. Bij een waterontharder is dit niet anders. Een waterontharder is leverbaar met  wifi. Een dergelijk apparaat  moet dus goed worden aangesloten door een installateur. Het gaat immers om een waterontharder die een stabiel wifi signaal nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Aangezien een waterontharder vaak onder of in een kastje wordt geplaatst moet je eraan denken dat daar geen sterk signaal is. Verder heeft een dergelijke waterontharder een stopcontact nodig. Er moet immers stroom worden geleverd. Denk eraan, wanneer je zelf gaat aansluiten, dat je het stopcontact goed aardt. Er wordt immers gewerkt  met  een combinatie van stroom en water. Een dergelijke waterontharder is optimaal geïnnoveerd. Dat wil zeggen dat jij precies kan zien wat jouw waterontharder doet  op een bepaald moment. Daarnaast gaat het erom dat je een waterontharder op wifi ook kan programmeren wanneer de timing van regeneratie een keer afwijkt. Jaarlijks schoonmaken is bij deze toestellen niet altijd nodig. Veel ervan hebben een automatische reinigingsfunctie die je kan aanzetten wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Een dergelijke waterontharder kies je wanneer je gaat voor optimaal gemak.

 

Een waterontharder zonder stroom of regeneratie

Een waterontharder is een toestel wat vrijwel altijd werkt met een regeneratie. Er zijn twee methodes om zonder regeneratie en zonder stroom te werken. De eerste optie is de magneet die je om de leidingen klemt. Het gaat hier echter om een systeem waarvan de werking nooit goed is bewezen. Het calcium bindt zich niet  in de leidingen zelf maar daar buiten weer wel. Niet echt een goede aanschaf dus. Een andere optie is de waterontharder die zonder regeneratie werkt. Een toestel wat zeer gemakkelijk te plaatsen is en waar je geen omkijken naar hebt. Het enige waaraan je moet  denken is dat je met enige regelmaat, eens per één of twee jaar, een capsule vervangt waarmee het water wordt onthard. Een dergelijk systeem is ideaal voor waterontharders die weinig worden gebruikt of voor waterontharders in een huis waar het plaatsen van een normaal systeem niet goed te doen is.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat