Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder Neva Wie wil afrekenen met hard water in huis doet  er heel verstandig aan om te investeren in een waterontharder. Neva is een model waterontharder wat behoorlijk populair is. Het gaat om een waterontharder die werkt volgens het principe van een ionenwisselaar. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet over deze waterontharder. Ook keken we naar de situatie waarin je een Neva waterontharder koopt.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Kies het juiste vermogen

Een waterontharder kies je al naar gelang je zelf nodig hebt voor je huishouden. Het gaat om een toestel wat moet aansluiten bij het aantal personen. Bij Neva zijn er meerdere mogelijkheden voor een vermogen. Men adviseert op de site om altijd het juiste vermogen te kiezen. We komen er straks op terug waarom men dit adviseert.

 

De prijs van een Neva waterontharder

Een Neva waterontharder wordt voor een prijs van 1950 euro aangeboden. Dit is een prijs die uiteraard inclusief de installatie is. Ook de installatie laat je uitvoeren door een installateur. Zelf aan de slag gaan is niet verstandig bij een apparaat wat met stroom en water  werkt. We gaan straks ook in op de zaken waaraan moet worden gedacht bij een installatie door een installateur.

 

Het belang van het  juiste vermogen

Het vermogen van een waterontharder is van essentieel belang. Het gaat om een gradatie die aangeeft voor hoeveel personen een waterontharder geschikt is. Een waterontharder voor 1 a 2 personen verwerkt gemiddeld op jaarbasis 100 kubieke meter water. Daarna loopt het vermogen snel op naar een huishouden van 2 tot 4 personen, 5 personen en 7 personen of meer. Je kan dus een waterontharder kiezen die past bij jouw verbruik. Daarbij speelt vooral de afmeting van de cilinder een heel belangrijke rol. In de cilinder worden harsbolletjes opgeslagen. Die harsbolletjes nemen het kalk op uit het leidingwater en ze geven een beetje regeneratiezout af. Dat regeneratiezout zorgt ervoor dat het leidingwater goed stabiel blijft. De harsbolletjes worden gespoeld met regeneratieoplossing gemaakt van water met  regeneratiezout. Zou een regeneratie plaatsvinden in een waterontharder met een te laag vermogen dan moet  dit technisch gezien te vaak gebeuren. Gaat het om een ontharder met een te hoog vermogen dan gaat het mis bij een automatische regeneratie om de 24 uur. Er is dan sprake van een te hoog verbruik waardoor de regeneratie te onvoordelig voor jou uitpakt. Kies je voor een cilinder die te klein is, vaak uit ruimtegebrek, dan moet een regeneratie meermalen per etmaal plaatsvinden. In dit geval is het dus zo dat je te vaak met een lage waterdruk in huis komt te zitten. Een dergelijke situatie is ook ongewenst.

 

Weten waarom een installatie door een installateur moet plaatsvinden

Wie een waterontharder gaat kopen komt er al snel achter dat je een installateur nodig hebt om het toestel te plaatsen. Bij een Neva waterontharder zal een installateur bepaalde verplichte handelingen moeten uitvoeren om de waterontharder naar behoren te laten functioneren. De installatiehandleiding die erbij zit is voor de installateur, niet voor een leek om het toestel te plaatsen. Een waterontharder moet worden geplaatst  volgens de eisen die het waterleidingbedrijf eraan stelt. Men is  niet erg enthousiast over het  gebruik van waterontharders met een ionenwisselaar omdat deze maar al te vaak verkeerd worden geïnstalleerd. Een dergelijk toestel moet altijd met  een terugstroomventiel worden geplaatst. Een waterontharder is zo gemaakt dat er altijd vanuit  wordt gegaan dat er voldoende waterdruk is achter een dergelijk apparaat. Wanneer die waterdruk door een storing wegvalt kan het zijn  dat vervuild regeneratiewater terugstroomt in het waterleidingnet alwaar het voor een storing zal gaan zorgen. Om dit te voorkomen is een terugstroomventiel dus een verplicht onderdeel. Een installateur weet dit en hij zal dit plaatsen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er bypasses moeten worden geplaatst om ervoor te zorgen dat  er ook tijdens een regeneratie en een storing in de waterontharder gewoon water in jouw leidingen binnen komt. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal gebruikers in jouw huis. Een installateur zal deze installatie inclusief alle extra onderdelen op een veilige manier voor jou uitvoeren. Daarnaast zal de installateur een stroompunt kunnen maken indien dit nodig is. Een Neva waterontharder werkt met stroom en een waterontharder mag niet met een verlengsnoer werken. Dit is in verband met  de veiligheid van het toestel en het  gevaar  van overbelasting van het stroomnet in jouw huis.

 

Weten waar de Neva komt te staan

Omdat  het gaat om een simplex model, dus een waterontharder in één behuizing waar zowel de cilinder als het zoutvat bij in zitten moet je eraan denken dat er vooraf een goede plaats wordt  bepaald voor het toestel. Een dergelijke plaats bepaal je samen met  de installateur. De meterkast wordt vaak gekozen net als de bijkeuken. Ook een plek in de kruipruimte van je huis is heel gewild voor een waterontharder. Het zoutvat moet relatief gemakkelijk te bereiken zijn voor jou aangezien je met grote zakken zout de waterontharder moet  vullen. Een Neva waterontharder is een toestel waarbij het functioneren voor een aanzienlijk gedeelte afhangt van de installatie.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat