Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder nadelen 2022Wat zijn de waterontharder nadelen 2022? Een waterontharder is de manier bij uitstek om de kwaliteit van het leidingwater binnenshuis aanmerkelijk te verbeteren. Het gaat echter ook om een toestel wat een paar nadelen kent. We zullen de nadelen voor je op een rij zetten. Daarbij vermelden we wat de beste oplossing is voor deze nadelen. Op die manier zie jij gelijk of een waterontharder voor jou een goede keuze is.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een waterontharder maakt geluid

Dit is absoluut waar. Van het moment waarop er leidingwater door de waterontharder stroomt hoor je niets. Op het moment waarop er een regeneratie plaatsvindt van de harsbolletjes hoor je wel duidelijk het geluid van stromend water. Dit geluid is niet te missen en sommige mensen vinden het uitermate storend. Het is dan ook goed om je voorzorgsmaatregelen te treffen wanneer je een waterontharder laat plaatsen. Zorg ervoor dat het toestel in een kast staat die buiten jouw gehoor is geplaatst. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kastje naast de meterkast of de meterkast  zelf. Ook onder de grond bij het kruipluik worden vaak waterontharders geplaatst. Denk eraan dat je de waterontharder zo laat  plaatsen dat er geen contactgeluiden kunnen worden doorgegeven. Dit is bijvoorbeeld wanneer de waterontharder tegen een houten vloer aan is geplaatst. Er kan dan een klankkast effect ontstaan. Een andere oplossing is dat je de waterontharder laat regenereren op een moment waarop er niemand in de buurt is. Daarbij mag je denken aan regenereren in de nacht. Op die manier voorkom je problemen van geluidsoverlast.

 

Een waterontharder brengt kosten met zich mee

Een waterontharder, en dan vooral een exemplaar met regeneratiezout, brengt kosten met zich mee. Dat klopt. Regeneratiezout is niet goedkoop en je moet er een behoorlijke voorraad van in huis hebben. Dit product koop je het liefst in zo groot mogelijke hoeveelheden in. Op die manier bespaar je op de transportkosten. Daarnaast worden grote hoeveelheden regeneratiezout op een pallet geleverd waardoor je per zak tot wel 5 euro minder betaalt. Dat scheelt een hoop. Zorg ervoor dat je een droge opslagplek voor het regeneratiezout in huis hebt die in de buurt van de waterontharder is geplaatst. Op die manier betaal je voor het  regeneratiezout zo min mogelijk en heb je optimaal profijt van jouw waterontharder.

 

Een waterontharder zorgt voor stroomkosten

Een waterontharder is er in meerdere uitvoeringen en een aantal daarvan werken op stroom. Daarmee zorgt een waterontharder dan ook voor extra stroomkosten. Wie een  op stroom gaat kopen doet er goed aan om te kiezen voor een energielabel wat zo donkergroen mogelijk is. Dit geeft  aan dat de waterontharder een zeer laag energieverbruik heeft . Een energielabel wat hoger is zorgt voor hogere stroomkosten. Je hebt dus bij de aanschaf van de waterontharder de energiekosten eigenlijk zelf in de hand. Zie je op tegen extra stroomkosten door een waterontharder, dan doe je er heel verstandig aan om een waterontharder zonder elektriciteit  te kopen. Die optie is er uiteraard ook. Je koopt dan een waterontharder die mechanisch werkt. Door wijs te kiezen voor een waterontharder bespaar je flink op de energiekosten.

 

Met een waterontharder heb je te weinig water

Ook dit is iets wat je zelf in de hand hebt. Een waterontharder is er in meerdere afmetingen en vermogens. Een waterontharder is een toestel wat je kan aanpassen aan de samenstelling van je huishouden. Er zijn waterontharders voor 1 a 2 personen die klein zijn maar dat loopt op tot waterontharders die vanaf 5 personen zijn. Je moet uiteraard een water ontharder kopen die is aangepast op het aantal gebruikers. Een te kleine waterontharder zal ervoor zorgen dat er te weinig water tegelijk doorheen stroomt. Koop een waterontharder dus liever ´op de groei´ dan aan de te kleine kant. Op die manier weet je zeker dat de waterdruk binnenshuis hoog genoeg is.

 

Een waterontharder is te duur in de aanschaf

Dit is iets wat je zelf in de hand hebt. Je kan ervoor kiezen om een mechanische waterontharder te kopen voor een lage prijs. Neem dan wel de nadelen van dit type op de koop toe. Je kan bijvoorbeeld bij een mechanische waterontharder niet zelf bepalen wanneer de regeneratie plaatsvindt terwijl dit bij een andere waterontharder wel het geval is. Een duurdere versie is de waterontharder op stroom. Deze waterontharder kan worden geprogrammeerd zodat deze op een vastgelegd moment gaat regenereren. Daar naast geeft een dergelijke elektrische waterontharder een melding wanneer het zout moet worden aangevuld. Een waterontharder met wifi is het duurste. Deze heeft wel als groot voordeel dat je op een mobiel apparaat  wat op de wifi is aangesloten kan zien wat de status is van de waterontharder. Daarnaast krijg je bij de meeste waterontharders op wifi een seintje wanneer je het zout moet gaan aanvullen.

 

Vergelijk eerst prijzen

Wanneer je een waterontharder gaat  kopen doe je er goed aan om eerst prijzen naast elkaar te leggen. Het vergelijken van offertes zorgt voor een aantrekkelijk voordeel voor jou wat kan oplopen tot wel 20 procent. De moeite meer dan waard dus.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat