Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder met CO2 injectie Waterontharders zijn er in een hoop uitvoeringen. De waterontharder met regeneratiezout is de meest  bekende uitvoering maar er zijn meerdere toestellen in de handel. Een apparaat  wat je steeds vaker bij woningen ziet is de waterontharder met een CO2 injectie. We vertellen je er meer over.

 

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een andere samenstelling van het water

De waterontharder met een CO2 injectie wordt steeds populairder doordat bij een ontharder met regeneratiezout de samenstelling van het water wordt veranderd. Het calcium en magnesium wat in leidingwater zit vormt een irritante kalkaanslag in je huis bij bijvoorbeeld de douchewand maar het heeft ook een functie wanneer je het drinkt. Het gaat om stoffen die een onderdeel vormen van je consumptiepatroon. Bepaalde stoffen zijn nodig voor je lichaam om goed te kunnen functioneren. Magnesium en calcium horen daarbij. Dat is de reden waarom er nadelen verbonden zijn aan een waterontharder waarbij er een andere samenstelling van het water ontstaat. Een waterontharder die de samenstelling van het leidingwater niet verandert kan dan ook een betere oplossing zijn.

 

Een waterontharder met een gasfles

Een waterontharder met een CO2 injectie is een apparaat wat met een CO2 fles werkt. Het  gaat dan ook om een systeem met een gasfles. Dit systeem hoeft niet heel vaak een nieuwe gasfles te hebben. Doordat het gaat om een minuscule hoeveelheid CO2 die er wordt afgegeven aan het leidingwater terwijl er met een fles 150.000 liter kan worden behandeld. Er wordt gewerkt met koolstofdioxide waardoor er geen schadelijke stoffen aan het water worden meegegeven.

 

De werking van een dergelijke waterontharder

De waterontharder met een CO2 injectie werkt zodanig dat  de samenstelling van het  water niet wordt veranderd. Wat er wel gebeurt is dat het kalk in het leidingwater verandert van samenstelling. Het blijft in het water drijven in plaats van dat het zich aan de wanden van de leidingen hecht. Op die manier heb je er ook geen last meer van wanneer het water jouw badkamer bereikt. Het kalk hecht zich niet aan de wanden van jouw badkamer sanitair maar verdwijnt gewoon in de afvoer. Doordat er een constante lichte injectie wordt meegegeven wanneer er water door de ontharder heen stroomt vindt er ook geen regeneratie plaats. Kalk wat in het leidingwater drijft is dus een stuk minder schadelijk dan kalk wat zich aan oppervlakken hecht.

 

De voordelen van een waterontharder met CO2 injectie

Een dergelijke waterontharder biedt jou behoorlijk wat voordelen. Zo heb je geen rekening meer te houden met regeneratiezout  wat je altijd in je huis op voorraad hoeft te hebben. Een dergelijke waterontharder werkt immers met een CO2 cilinder. Je hebt er dan ook een grotere besparing mee dan met andere waterontharders die met regeneratiezout werken. Je kosten in het gebruik zijn behoorlijk lager dan bij andere waterontharders. Dat wil zeggen dat het rendement van een dergelijk toestel hoger is. De niet veranderde samenstelling van het water is eveneens een groot voordeel wanneer je kijkt naar de natuurlijke behoefte van jouw lichaam aan mineralen zoals calcium en magnesium. Deze stoffen haal je voor een heel belangrijk deel uit leidingwater.

 

Voordelen van een waterontharder

Een waterontharder koop je niet voor niets. Het gaat namelijk om een toestel wat jou behoorlijk wat geld bespaart op den duur. Dat komt vooral doordat jouw machines in huis langer mee zullen gaan. Kalk wat blijft drijven in het leidingwater zal zich in jouw apparatuur niet aan de wanden gaan hechten. Dat merk je bij alle apparatuur die met water werkt. Denk daarbij aan de waterkoker, de koffiezetter maar ook absoluut aan de vaatwasser en de wasmachine. Deze apparaten zullen veel langer meegaan waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen. Dat is een heel praktisch iets aangezien nieuw witgoed en bruingoed behoorlijk kostbaar is in de aanschaf. Wanneer je hebt gelet  op het energielabel is het een dure aangelegenheid wanneer je deze apparaten voortijdig moet gaan vervangen. Het is dan ook goed om er zo lang mogelijk profijt van te hebben. Dat kan alleen wanneer je zorgt dat het leidingwater in jouw huis geen schade kan aanbrengen.

 

Minder supplementen slikken

Voedingssupplementen worden enorm veel verkocht. Bij een reguliere waterontharder wordt calcium en in veel gevallen ook magnesium aan het water onttrokken. Deze mineralen moet je naderhand weer als supplementen slikken om ervoor te zorgen dat je lichaam in een goede conditie blijft. Je hoeft bij een waterontharder die de samenstelling van leidingwater niet verandert dus minder supplementen te slikken om je lichaam in een goede conditie te houden.

 

De nadelen van een waterontharder met CO2 injectie

Uiteraard zijn er ook een paar nadelen  verbonden aan  een waterontharder met een CO2 injectie. Een heel belangrijk nadeel is dat de prijs een stuk hoger ligt dan die van een waterontharder die met regeneratiezout werkt. Ook hier geldt echter dat er altijd verschillende prijsklassen zijn en dat het  vergelijken van prijzen uiteraard loont. Verder is een belangrijk nadeel dat je heel periodiek de CO2 fles zal moeten vervangen. In een gemiddeld huishouden is dit echter niet al te vaak. Het apparaat werkt met een gasfles en is dus een slag groter dan een waterontharder met een zoutoplossing. Goed om te bedenken met  de aanschaf dus: je moet er wel ruimte voor vrijmaken.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat