Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder leverancier Hard water in huis kan een behoorlijk probleem vormen. Wie last heeft van hard water herkent het probleem van kalkaanslag in de badkamer en apparatuur die voortijdig sneuvelt. Een waterontharder is in dat geval een heel praktische aankoop. Wie voor een dergelijke investering staat doet er goed aan om eerst uit te zoeken waar  je een waterontharder wil gaan kopen. We keken naar een aantal zaken waar  je op let bij de keuze voor een waterontharder leverancier.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een zoekmachine zegt niet alles

Wie een dergelijk toestel wil gaan kopen zal vaak als eerste in een zoekmachine gaan kijken. Je vindt er een schat aan informatie en je treft er daarnaast enorm veel verschillende uiteenlopende prijzen. een zoekmachine is dan ook een heel handige vraagbaak maar de vraag is of je er ook een geschikte leverancier vindt. Vaak is dit niet zo. De leveranciers die je bovenaan de zoekresultaten vindt hebben deze plekken vaak ingekocht bij de zoekmachine. Dat wil zeggen dat je hun advertenties leest die men heeft geplaatst. Wie een leverancier van een waterontharder zoekt doet er goed aan om op een aantal zaken te letten die je niet ziet staan bovenaan een lijst met zoekresultaten.

 

Een leverancier uit je eigen omgeving

Waterontharders kan je tegenwoordig overal kopen. Er zijn specialisten die maar één type verkopen maar er zijn ook een hoop lokale leveranciers die jou graag van dienst  zijn. Een lokale of regionale specialist verdient altijd de voorkeur. Dat is zo omdat  je dan zeker weet dat je de beste service krijgt. Een leverancier zal altijd een stuk moet en rijden om naar jouw huis toe te rijden voor een waterontharder. Niet altijd even handig wanneer je bedenkt dat dit een behoorlijk stuk kan zijn wanneer een leverancier vanaf de andere kant van het land moet komen. In dit geval is het vaak raadzaam dat je kiest voor een leverancier uit jouw eigen omgeving. Je weet dan zeker dat je in alle opzichten snel aan de beurt  bent. Ook wanneer er een stuk aftersales nodig is weet je zeker dat je niet te lang hoeft te wachten. Een leverancier uit je eigen regio berekent ook minder kilometerkosten. je bent, kortom, beter uit.

 

Een leverancier die vooraf langskomt

Voordat je een waterontharder gaat kopen is het altijd prettig als een leverancier vooraf langskomt. Dat doet men om een offerte op te stellen voor de waterontharder maar het is ook nodig om de situatie ter plekke te beoordelen. Het is altijd noodzakelijk dat er wordt gekeken naar de beste plek die beschikbaar is. Een waterontharder past niet zomaar overal omdat het in sommige gevallen om een behoorlijk groot apparaat gaat. Daarnaast moet worden gekeken of de juiste benodigde aansluitmogelijkheden beschikbaar zijn. Daarbij mag je denken aan een aftakking naar de riolering die moet worden aangelegd, een eventuele stroomaansluiting en een wifi aansluiting. Ook moet  er worden gekeken naar de manier om het zout bij te vullen. Een waterontharder moet zo worden geplaatst dat jij eenvoudig bij het zoutvat kan komen. De offerte die wordt opgesteld is bindend wanneer deze door beide partijen is ondertekend. Het verdient  echter de voorkeur om meerdere offertes naast elkaar te leggen voor je tot ondertekening overgaat.

 

Een leverancier die het gewenste model verkoopt

Een waterontharder is er in meerdere uitvoeringen. Het is altijd de grote vraag welke versie het beste past bij jouw wensen. Er zijn waterontharders die mechanisch werken zonder dat er stroom aan te pas komt. Deze ontharders kunnen in principe nagenoeg overal worden geplaatst. Ze hebben geen mogelijkheid voor een timer waardoor de regeneratie niet te plannen is. Een waterontharder die opeens begint met een regeneratie zal voor een verlaagde waterdruk zorgen. Daarnaast zijn er modellen op stroom en modellen die met wifi werken. Deze toestellen zijn wel goed te plannen wanneer het gaat om de regeneratie. Daarnaast gaat het hier om toestellen die een venster hebben waarop je kan zien wat de hoeveelheid zout is die nog in het apparaat zit. De waterontharders met wifi kan je zelfs een keer aanpassen wanneer de regeneratie op een ander moment moet plaatsvinden. Handig genoeg. De leverancier zal met jou kijken welk model voor jou het meest geschikt is.

 

De leverancier die ook installeert

Zomaar een doos met een waterontharder bij een klant afleveren kan eigenlijk iedereen. De grote vraag is of zelf installatie wel zo´n goed idee is. In de meeste gevallen doe je er goed aan om te kiezen voor een leverancier die een waterontharder voor jou installeert. Daarbij moet immers aan een aantal eisen van het waterleidingbedrijf worden voldaan. Een van die eisen is dat er een terugstroombeveiliging wordt aangelegd waardoor wordt voorkomen dat vervuild regeneratiewater het waterleidingnet in terug stroomt. Een andere eis is dat er een goede aftakking naar het riool wordt geplaatst  waardoor het water wat vervuild is geen verdere schade aan het milieu aanbrengt. Een installatie gaat ook samen met het aanbrengen van een of meer bypasses zodat je zeker weet dat er genoeg water je huis binnen komt tijdens een regeneratie of wanneer de waterontharder een keer een storing heeft.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat