Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder Green Dolphin Een waterontharder is een toestel wat  je steeds vaker in huishoudens terug ziet. Niet vreemd wanneer je bedenkt dat je met onthard water veel meer comfort krijgt in je huis. Een waterontharder heeft ook een aantal nadelen. Zeker wanneer je weet dat eer gebruik wordt gemaakt van regeneratiezout wat behoorlijk wat kosten op jaarbasis met zich meebrengt. De Green Dolphin is een ontharder die behoorlijk wat besparing levert. We keken voor je naar een aantal eigenschappen waardoor Green Dolphin een betere keuze is.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een duplex waterontharder

Green Dolphin is er als duo ontharder. Dat wil zeggen dat het gaat uit  een apparaat wat  uit twee delen bestaat. Het  eerste deel bevat een cilinder waar harsbolletjes in zitten. Dat deel is het gedeelte waar het kalk uit het water wordt gefilterd. Dit deel van de waterontharder is het gedeelte waar vanuit een beetje regeneratiezout wordt meegegeven aan het leidingwater. De duo ontharder heeft daarnaast een deel waar het regeneratiezout in wordt opgeslagen. Dit gedeelte is zo te plaatsen dat het zoutvat gemakkelijk is te vullen. Een duplex ontharder is tevens de oplossing bij uitstek wanneer er wat minder ruimte is om een waterontharder te kunnen plaatsen. Een dergelijk model wordt in meerdere maten geleverd. Zo is er altijd een duplex waterontharder voor jouw huishouden.

 

Een cabinet model

Green Dolphin levert  ook waterontharders in een cabinet  model. Het gaat hier om een complete gesloten kast  die je in één deel plaatst. Deze waterontharders hebben als goede eigenschap dat ze redelijk compact zijn en dat het geluid enigszins wordt gedempt door de ombouw er omheen. Het cabinet  model is er in een kleine versie en een grote versie van meer dan 1 meter hoog. Op die manier is er altijd een uitvoering van de Green Dolphin beschikbaar die bij jouw wensen past.

 

Een waterontharder met  een besparende functie

Wie een waterontharder koopt  die met  regeneratiezout werkt komt er al snel achter dat  er flink wat extra kosten bij komen kijken. Een van die kosten is dat je regeneratiezout moet aanschaffen. Het  regeneratiezout is behoorlijk kostbaar en het is bij de meeste modellen frustrerend dat je eigenlijk een hoop betaalt voor regeneratie die niet nodig is. Wanneer je een standaard ontharder hebt is het namelijk zo dat er een bepaalde standaard hoeveelheid regeneratiezout wordt genomen bij iedere regeneratie. Dit is een standaard hoeveelheid, ongeacht de vervuiling van de harsbolletjes met kalk. Het  gaat  hier dan ook lang niet altijd om een efficiënte manier van regenereren. Bij een Green Dolphin wordt het waterverbruik gemeten. Daarbij kijkt  men naar de daadwerkelijke  hoeveelheid water die er is verbruikt voor er een regeneratie plaatsvindt. Dit kan een behoorlijke besparing opleveren wanneer het aankomt op zoutverbruik. Een besparing tot 20 a 40 procent op het reguliere zoutgebruik is iets wat men specifiek benoemt naar de klant en toe.

 

Weten wanneer je een Green Dolphin nodig hebt

Hard water in jouw regio is relatief gemakkelijk te herkennen. Je herkent het vooral aan specifieke problemen in jouw huishouden. Wasgoed is een eerste punt wat aangeeft dat je te maken hebt met  hard water. Niemand zit te wachten op stugge kleding en harde handdoeken. Hard water zorgt ervoor dat er wat kalk in het wasgoed achterblijft. Op die manier krijg je hard wasgoed waarbij je wasverzachter nodig hebt om het weer zacht te krijgen. Dit wasverzachter is een vorm van chemicaliën die voor behoorlijk wat huidirritatie kan zorgen. Je hebt dan ook een Green Dolphin nodig wanneer je regelmatig flessen met  wasverzachter moet  inkopen om jouw wasgoed zacht te houden. Daarnaast  heb je een Green Dolphin nodig wanneer je regelmatig je sanitair moet ontkalken. Dit ontkalken is iets wat iedere week weer terug komt. Sanitair zal een witte matte laag opbouwen die verwijderd moet worden. Voor niemand een favoriete werkzaamheid, zeker niet wanneer je bedenkt dat je het de volgende week weer mag gaan doen. Een verder kenmerk van hard water is jouw koffiemachine. Wanneer je met een behoorlijke regelmaat de leidingen moet ontkalken en wanneer er een scherpe onaangename smaak aan jouw kopje koffie zit weet je zeker dat je te maken hebt met hard water. Een ontharder met een ionenwisselaar zoals Green Dolphin is in dat geval de oplossing bij uitstek. Je kan ook zien dat je hard water hebt door de vaat die niet glanzend uit je vaatwasser komt. Wanneer er een witte sluier overheen ligt en wanneer je de glazen altijd extra moet oppoetsen weet je zeker dat je een te hoog kalkgehalte hebt. Al deze zaken kan je voorkomen met een waterontharder.

 

Een waterontharder met installatie

Een Green Dolphin waterontharder moet  je altijd kopen inclusief de installatie. Dat doe je omdat de waterontharder volgens bepaalde regels moet  worden geplaatst. Zo moet je eraan denken dat er een terugstroombeveiliging moet worden geplaatst. Dit voorkomt dat bij een storing het vervuilde regeneratiewater terug stroomt in het riool. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er meerdere bypasses worden geplaatst. Bypasses zorgen ervoor dat er gewoon water jouw huis kan binnen komen in het geval van een storing. Op die manier heb je de minste overlast bij een regeneratie of een storing. De installatie spreek je af  wanneer je de Green Dolphin gaat aanschaffen.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat