Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder expert  Naar water ontharders is steeds meer vraag. Omdat je een dergelijk apparaat maar beter niet zelf kan installeren is er ook een groeiende vraag naar waterontharder experts. We keken naar het voordeel van een waterontharder expert. Waarom is zelf installatie een slecht idee. Verder keken we naar zaken waar je op let bij een waterontharder expert.

 

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Zelf een waterontharder installeren, kan dat

Koop je een waterontharder in de winkel, dan wordt  deze standaard geleverd met een installatie handleiding. Dat geeft jou de indruk dat je een waterontharder prima zelf kan installeren. In werkelijkheid blijkt dit vies tegen te vallen. Een waterontharder is een toestel wat volgens bepaalde eisen moet worden geïnstalleerd. Die eisen worden gesteld door het waterleidingsbedrijf maar ze zijn verder ook in je eigen voordeel. We gaan daar nu verder op in.

 

Voldoe aan de eisen van het waterleidingsbedrijf met een waterontharder expert

Het leidingwater in ons land kan prima worden gedronken. Het is dan ook om die reden dat waterleidingsbedrijven niet altijd even blij zijn met de aanschaf van een waterontharder. Dat komt vooral door de werking van een waterontharder. Een waterontharder is een apparaat wat eens per dag een regeneratie doorloopt. Dit houdt in dat het kalk wat uit het water is gefilterd wordt afgevoerd met regeneratievloeistof naar het  riool. Dit is iets wat eigenlijk altijd goed gaat tenzij de waterdruk achter de hoofdkraan opeens wegvalt. Op dat moment ontstaat er  een storing waarbij het afvalwater kan terugstromen na de regeneratie in de waterleiding. Het komt daarna als vervuild water bij een andere klant terecht alwaar het voor storing kan zorgen. Een waterontharder expert zal dit probleem verhelpen door een terugstroombeveiliging te plaatsen voor de waterontharder. Op deze manier wordt voorkomen dat vervuild regeneratievocht in het waterleidingnet kan terecht komen. Dit is een harde eis en de enige manier om daaraan te voldoen is het inschakelen van een waterontharder expert.

 

Een constante aanvoer van water door een waterontharder expert

Een waterontharder heeft als groot nadeel dat er tijdens de regeneratie even geen water  jouw huis of bedrijfspand in stroomt. De regeneratie heeft een bepaalde duur waardoor je technisch in de problemen kunt geraken. Die problemen voorkom je door een aantal omleidingen bij de waterontharder te laten plaatsen. Deze omleidingen zorgen ervoor dat er, ook tijdens een regeneratie of bijvoorbeeld een storing, alsnog water in jouw pand kan komen. Bypasses laat je het beste aansluiten door een waterontharder expert in plaats van dat je er zelf mee gaat prutsen. Op die manier heb je gelijk in de gaten dat  jouw wateraanvoer constant is waardoor je geen overlast hebt.

 

Jouw waterontharder laten onderhouden door een waterontharder expert

Een waterontharder is een toestel wat werkt met regeneratiezout. Dit zorgt er op den duur voor dat er onderhoud nodig is aan het apparaat. Wanneer de scoops zout te groot of juist te klein worden zal het effect van de waterontharder niet meer effectief zijn. Op het moment waarop er nat zout blijft zitten in de elementen van het apparaat ontstaat  er een onhygiënische situatie waardoor er mogelijk vervuild water jouw huis in komt. Je moet een dergelijk apparaat dan ook jaarlijks laten onderhouden door een expert. Op die manier weet je zeker dat  de werking gegarandeerd is. Daarnaast weet je dan zeker dat je het optimale uit jouw investering haalt.

 

Weten waar je op let bij de keuze voor een waterontharder expert

Er is een aantal zaken waar je op moet letten bij jouw keuze voor een waterontharder expert. Zo kijk je allereerst naar  de reistijd naar jouw huis toe. Een expert  die vanaf de andere kant van het land moet komen zal daar kilometerkosten voor in rekening brengen. Dit loopt behoorlijk op met de huidige brandstofprijzen. Dat is dan ook een van de redenen waarom je beter kiest voor een lokaal of regionaal expert. Daarnaast let je erop dat je vooraf een bindende offerte laat opstellen. Zo kom je prijstechnisch na de installatie niet voor een verrassing te staan. Een offerte is bindend wanneer deze door zowel jou als de installateur is getekend. Je let  er ook op wat voor expert je inschakelt. Het beste is om een gecertificeerd installateur in te huren. Deze heeft alle diploma’s behaald die nodig zijn om dit beroep uit te mogen oefenen. Daarnaast werkt een gecertificeerd installateur volgens alle regels en eisen die er zijn op gebieden waar met stroom en water wordt gewerkt. Een dergelijke expert is voor jouw waterontharder de beste keuze.

 

Vergelijk lokale installateurs

Installateurs vergelijken doe je door offertes naast elkaar te leggen. Op die manier zie je in één oogopslag welke installateur voor jou waterontharder de beste keuze is. Jouw voordeel kan hierdoor behoorlijk oplopen.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat