Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Qua kwaliteit van drinkwater woon je op een goede plek. Het water is van een goede hardheid. Je kan het drinkwater dan ook gerust nuttigen zonder dat je het eerst hoeft te koken. Dat wil echter niet zeggen dat het drinkwater volledig onschadelijk is. Wie dat denkt komt namelijk bedrogen uit. Kijk naar de douchewand in je huis wanneer je langere tijd gebruik hebt gemaakt van de douche. Die zie waarschijnlijk wit van het kalk. Die witte aanslag komt van kalk wat in jouw drinkwater zit. Dat kalk wat op je douchewand zit tref je ook aan in het witgoed in jouw huis. Dat bevat enorm veel kalk, waardoor het verwarmingselement op den duur zijn warmte niet meer kwijt kan. Hard water is dan ook behoorlijk schadelijk.

Wat jij in jouw huishouden kan doen tegen hard water

Je kan gelukkig heel wat doen tegen de schadelijke gevolgen van hard water. Een waterontharder biedt jou genoeg oplossing om het water in jouw huis te ontharden. Door dit technische hoogstandje wordt het kalk uit het water verwijderd voordat het via de leidingen jouw huis in stroomt. De aanschaf van een waterontharder mag een flinke uitgave lijken; wanneer je het vergelijkt met de kosten die je bespaart door de aanschaf van een dergelijk apparaat spreek je eerder van een investering. Wie slim is koopt een waterontharder die is afgestemd op zijn huishouden. We willen het nu hebben over een waterontharder voor een ‘regulier huishouden’.

Waterverbruik in een regulier huishouden

Het gemiddelde gezin in Nederland bestaat uit 4 personen. De meeste apparaten die water ontharden richten zich dan ook op een dergelijk regulier huishouden. Er wordt gewerkt met een hoeveelheid water die tegelijkertijd wordt gezuiverd die geschikt is voor een huishouden van deze afmeting. Het waterverbruik zal gelijk staan aan ongeveer 1,6 kubieke meter per uur. Dit is de hoeveelheid water die onthard kan worden binnen een dag, voordat er een regeneratie cyclus moet gaan plaatsvinden. De waterontharder heeft een normale stand waarin het water nog net wat reserve heeft om geen verlies te hebben in de waterdruk. Daarnaast kan de waterontharder meer onthard water leveren in een piekmoment. Dat is bijvoorbeeld tijdens de ochtendspits wanneer er pp meerdere plekken tegelijk zacht water nodig is.

Een reguliere waterhardheid

De Eurotwin 10 is een apparaat wat gemaakt is voor gebieden met een gemiddelde waterhardheid. Dat heeft te maken met de afmeting van de cilinder waar de kalkbolletjes in zitten. Deze cilinder is de plek waarin het water wordt klaargemaakt om door de leidingen in je huis te stromen. De cilinder met het natriumwater die bij de reguliere waterontharder hoort bevat genoeg spoelwater om deze kunstharsbolletjes te spoelen wanneer het kalk verwijderd moet worden. Het is duidelijk; de Eurotwin 10 is een apparaat wat geschikt is voor een gemiddeld huishouden met een gemiddelde waterhardheid.

 

Hoeveel kost een Eurotwin 10

Een Eurotwin 10 is een apparaat wat je bij de gespecialiseerde leverancier koopt en er wordt een adviesprijs voor gehanteerd. Die vroegen we voor je op, met zoals de installatiekosten waar je extra rekening mee moet houden.

Wat voor product koop je Voor hoeveel personen Welke waterhardheid Prijs
Een Eurotwin 10 1 t/m 4 personen Gemiddelde waterhardheid 844,95 euro
Installatie van een Eurotwin 10 Niet van toepassing Niet van toepassing Tussen 350 en 400 euro

 

Waar hangt de prijs van een Eurotwin 10 waterontharder van af

Hoeveel je betaalt voor een Eurotwin 10 waterontharder hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat is de waterhardheid in jouw postcodegebied. Aan de hand van de waterhardheid in jouw postcodegebied valt af te lezen of de Eurotwin 10 geschikt is voor jouw huishouden. Het apparaat is gemaakt voor een gemiddelde waterhardheid. Heb je een hoger dan gemiddelde waterhardheid dan zal je toch voor de grotere broer, de Eurotwin 14 moeten kiezen.
  • Wat is de grootte van jouw huishouden. Heb jij een gemiddelde grootte van een huishouden, van 1 t/m 4 personen, dan is de Eurotwin 10 de ultieme keuze. Is jouw gezin groter, koop dan eveneens de Eurotwin 14 in plaats van de Eurotwin 10. Anders krijg je te maken met een dip in de waterlevering op piekmomenten.
  • Hoe zijn de installatiekosten opgebouwd. Bij de Eurotwin tegen de adviesprijs zoals hierboven gespecificeerd krijg je de aansluitmaterialen voor een enkele bypass meegeleverd. Wanneer je een dubbele bypass wil laten aanleggen komen er meer installatiekosten bij. De installateur zal meer tijd nodig hebben en bovendien meer materiaal moeten gebruiken.

Betaal niet teveel voor een Eurotwin 10 waterontharder

Het is niet nodig om teveel te gaan betalen voor een Eurotwin 10 waterontharder. Je kan dan ook het beste eerst offertes opvragen voor een dergelijke waterontharder. Dat doe je met deze button. Je vraagt gelijk meerdere offertes op om te vergelijken. Het kost een paar minuten tijd maar het is een kleine moeite voor een voordeel van 15 tot 20 procent.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat