Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wie een dure investering wil gaan doen kan zich maar het beste inlezen in de ervaringen van anderen. Bij veel huishoudelijke apparaten is dat het geval en bij een waterontharder is het niet anders. We bekeken een site met reviews over waterontharders en deden navraag bij eigenaren van een dergelijk apparaat naar hun ervaringen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

‘een goede aankoop’

Wij wonen in het grensgebied met Duitsland. Dat betekent heerlijk wonen, maar ook dat je heel hard water hebt. Ik moest tweemaal per week het sanitair bijhouden om ervoor te zorgen dat het niet wit van de kalk zag. Op een gegeven moment besloten we een waterontharder te kopen. Dat was een flinke uitgave, maar het is er wel één die zijn geld oplevert. Ik ben veel minder geld kwijt aan anti kalkmiddelen. Daarnaast gaat mijn apparatuur gelijk veel langer mee. De wasmachine die ik jaren geleden kocht doet het nog steeds. De monteur komt slechts langs voor onderhoud en is dan met een paar minuten klaar. De resultaten zijn dus gelijk zichtbaar. De waterontharder staat in een kastje in de keuken opgesteld. Ik heb het spoelzout ernaast staan zodat het onderhouden van de waterontharder en het bijvullen ervan een makkie is. De kosten verdien je heel snel terug; ik kan het echt iedereen aanbevelen.

‘Meer plezier van mijn douchecabine’

Toen ik de badkamer in mijn huis ging aanpakken heb ik de gelegenheid aangegrepen om een waterontharder te plaatsen. Eigenlijk was het een advies van de winkel waar ik de apparatuur voor in mijn badkamer kocht. Men heeft de waterontharder in een kastje op de badkamer geplaatst. Ik heb nu opvallend weinig werk aan het schoonmaken van mijn badkamer. De douchecabine slaat niet meer wit uit en ook de lucht in het huis na het gebruik van de douche lijkt wel frisser. Nooit geweten wat de uitwerking van kalk op je huis kan zijn. Ik zou echt iedereen aanbevelen om een waterontharder aan te schaffen wanneer je jouw huis gaat aanpakken. Het geeft enorm veel gemak voor jezelf en je beleeft veel meer plezier aan je nieuwe sanitair. Mijn gezinsleden zijn ook heel blij met de waterontharder. Ze hoeven nu niet meer met een droge doek het sanitair na te wrijven. Het is gelijk klaar als je onder de douche hebt gestaan. Het schoonmaken van mijn huis is een eitje geworden.

‘ Iets te vroeg gekocht’

Ik kocht een waterontharder voor mijn huis toen ik erin trok. Het water in de gemeente was namelijk behoorlijk hard en ik was al gewaarschuwd voor hoge onderhoudskosten aan mijn wasmachine en koffiezetter. We hadden de waterontharder twee jaar en toen paste de gemeente de waterzuiveringsinstallatie aan. Het water was opeens veel zachter. Dat neemt niet weg dat ik geen spijt heb van deze aankoop. Het water bij mij thuis is namelijk nog altijd lekkerder dan bij de buren die geen waterontharder hebben. Ook heb ik veel minder schoonmaakmiddel nodig in mijn huis dan anderen. Kan je nagaan hoeveel je aan extra kosten maakt wanneer je geen waterontharder hebt. Het enige waar ik spijt van heb is het hoge vermogen van de waterontharder wat ik nu heb. Dat had lager mogen zijn in de nieuwe situatie.

‘Ga voor een complete aanschaf’

Ik kocht een waterontharder bij een installateur toen mijn badkamer werd aangelegd. De waterontharder zat bij de installatie in en dat is echt mijn voordeel geweest. De waterontharder werd netjes in een kastje weg gewerkt en ik heb er geen omkijken naar gehad. In dezelfde tijd kocht mijn zus ook een waterontharder enthousiast door mijn verhalen. Zij kocht de waterontharder in een webwinkel en moest deze vervolgens zelf installeren. Dat heeft ze geweten; het bleek technisch lastiger dan ze had verwacht. Toen ze een bypass moest gaan aanleggen om de waterontharder te laten doorwerken tijdens de regeneratie heeft ze de loodgieter er maar bij geroepen. Ze heeft een wijze les geleerd; ga altijd voor een complete aanschaf. Ga voor een waterontharder die voor jou wordt geïnstalleerd door de leverancier. Het is dan een wat hogere uitgave, maar het gemak is ook heel wat waard.

‘Veel te weinig kracht’

Ik wilde een waterontharder kopen om mijn hele huis te voorzien van zacht water. Zonder erbij na te denken kocht ik een systeem met een magneet die je om de leidingen kan klemmen. Het is een goedkoop systeem wat heel eenvoudig aan te leggen bleek. Helaas ben ik minder tevreden over deze aankoop. De magneet doet zijn werk namelijk niet voor het hele huis. Alleen in een straal van een paar meter werkt hij, waardoor ik er uiteindelijk meerdere moest aanschaffen. Beter had ik gelijk een waterontharder kunnen aanschaffen die mijn hele huis van zacht water kan voorzien. Goedkoop bleek in mijn geval duurkoop.

Ga nou niet teveel betalen

Een waterontharder koop je dus niet zomaar; het is zaak om eerst prijzen te vergelijken voordat je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere prijsopgaven in jouw mailbox om te vergelijken. Dat kost een paar minuten van je tijd en je bespaart gelijk tot 20 procent op de aanschaf plus installatie.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat