Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder en gezondheid Een waterontharder is een toestel wat vaak wordt gekocht wanneer je minder werk wil hebben aan het schoonmaken van je sanitair. Het is ook een apparaat wat wordt gekocht wanneer mensen gezondheidsproblemen hebben. We keken voor jou in hoeverre een waterontharder goed is voor je gezondheid. We hebben ook een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Drink meer water

Water drinken is heel gezond voor je, dat  is overduidelijk. Toch komt niet iedereen aan een bepaalde minimale water inname op een dag. De reden is in veel gevallen dat het drinkwater thuis niet altijd even smakelijk is. Je zou dan ook meer kraanwater moeten drinken voor een goede gezondheid. Water wat onthard is krijgt een heerlijke zachte smaak waardoor je het veel meer zult drinken. Een goede waterinname helpt problemen als hoofdpijn en andere uitdrogingsverschijnselen voorkomen. Water wat  onthard is krijgt dezelfde smaak als bronwater. Je hebt dus eigenlijk je eigen bronwater in huis. En dat alles zonder dat  je met flessen moet gaan sjouwen naar de winkel toe iedere keer. Bronwater of onthard water is uitermate smakelijk. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond voor je. Een goede waterinname is dan ook vanzelfsprekend wanneer je een waterontharder in huis hebt.

 

Een beter gehydrateerde huid

Het leidingwater wat  je gewoonlijk  uit de kraan haalt bevat behoorlijk wat kalk. Kalk heeft en uitdrogende werking op je huid. Denk maar eens aan talkpoeder wat ervoor zorgt dat je huid uitdroogt. Diezelfde werking heeft hard water. Hard water  zal er  dan ook voor zorgen dat mensen die ermee douchen een droge huid krijgen. Zelfs aandoeningen als eczeem worden veroorzaakt door hard water. Wie een waterontharder koopt zal gelijk merken dat je huid zacht er begint aan te voelen. Dat komt door een betere hydratatie. Daarnaast ontdek je bij een waterontharder dat  je veel minder vocht inbrengende crèmes nodig hebt. Deze crèmes zijn niet alleen goed voor je huid, er zitten vaak ook schadelijke stoffen in die minder goed zijn voor je huid waardoor je blijft smeren. Een goed gehydrateerde huid door onthard water is dan ook een veel betere oplossing dan het eindeloos blijven kopen van crèmes die de natuurlijke vochtbalans in je huid moeten herstellen.

 

Minder doucheschuim nodig

Doucheschuim is een product wat  er  in huishoudens vaak met liters doorheen gaat. De reden is dat douchen je huid ook behoorlijk weet uit te drogen. Doucheschuim heeft, net als hydraterende crème, behoorlijk wat schadelijke chemicaliën waardoor je een minder goede huid ontwikkelt. Wie een waterontharder koopt merkt dat je veel minder doucheschuim nodig hebt om heerlijk en ontspannend te kunnen douchen. Je hoeft minder olie te gebruiken om een zachte huid te verkrijgen. Ook de hoeveelheid schadelijke stoffen en hoge pH waardes die je op je huid aanbrengt  zal verminderen. Een waterontharder is dus in die zin heel gezond voor je dat je een zachte huid krijgt zonder dat er teveel chemische stoffen aan te pas komen.

 

Minder wasmiddel nodig

Hard water zal ertoe leiden dat je meer wasmiddel nodig hebt om je was goed schoon te krijgen. Daarnaast heeft dat wasmiddel een samenstelling die ook op zijn beurt weer niet goed is voor je huid. Wie een fles met wasmiddel bekijkt en naar de ingrediënten lijst kijkt komt er al snel achter dat   er behoorlijk wat schadelijke en kunstmatige toevoegingen in wasmiddel zitten. Wie een waterontharder koopt heeft minder wasmiddel nodig om de was goed schoon te krijgen. Ook biologische wasmiddelen zijn veel effectiever bij onthard water waardoor je een beter resultaat krijgt wat ook nog eens beter voor  het milieu is.

 

Geen wasverzachter meer nodig

Wasverzachter  is een van de bekendste oorzaken van allergieën. Hard water is een van de belangrijkste redenen waarom wasgoed zo stug aanvoelt wanneer het uit  de machine komt. het  is dan ook goed om een waterontharder te kopen, al was het alleen maar om geen schadelijke wasverzachter meer te hoeven kopen. Wasverzachter is niet goedkoop en het irriteert de huid. Door geen wasverzachter meer te hoeven gebruiken verbetert  jouw gezondheid.

 

Een gezonder alternatief voor voedselbereiding

Hard water kom je ook tegen wanneer je eten gaat bereiden. Het is niet voor niets dat fabrikanten van babyvoeding adviseren om bronwater te gebruiken bij de bereiding van flesvoeding. Bij voedselbereiding komt er behoorlijk wat kalk in het water te zitten waar jij je eten mee kookt. Het is een gezond alternatief voor het bereiden van voedsel wanneer je een waterontharder koopt. Een waterontharder haalt kalk uit het leidingwater waardoor je een gezondere voeding krijgt. Veel gezinnen waar een kindje op komst is gaan dan ook over op de aanschaf van een waterontharder.

 

Een goede gezondheid voor een aantrekkelijke prijs

Een waterontharder is geweldig voor je gezondheid maar de prijs kan behoorlijk oplopen. Wie een water ontharder gaat kopen doet er dan ook goed aan om eerst prijzen naast elkaar te leggen. Het vergelijken van lokale leveranciers kan jou een interessant voordeel oplopend tot 20 procent opleveren.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat