Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder en eczeem Veel mensen hebben te maken met huidproblemen. Daar hoort ook eczeem bij. Eczeem is een aandoening die je al bij heel kleine kinderen aantreft maar ook volwassenen hebben hier last van. Het gaat  om een aandoening waarbij erfelijke aanleg een belangrijke rol speelt. Het is dus niet terecht om te veronderstellen dat eczeem wordt veroorzaakt door hard water. We keken naar de gunstige resultaten van een waterontharder bij eczeem.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Weten hoe eczeem ontstaat

Eczeem is een gevolg van een gevoelige huid die aan schuring onderhevig is. En gevoelige huid is dus erfelijk maar de schuring is iets wat door een externe factor wordt veroorzaakt. Die externe factor is het kalk in water  wat in draaibewegingen over de huid heen schuurt . Die draaibewegingen met kalk hebben een gevolg wat je wel mag vergelijken met schuurpapier. De huid wordt geïrriteerd en daardoor ontstaat eczeem uitslag.

 

Voorkomen dat je eczeem krijgt

Een erfelijke aanleg voor eczeem is iets waar je weinig tegen kan doen. Die heb je of die heb je niet. Wat je uiteraard wel kan doen is voorkomen dat je met een gevoelige huid eczeem ontwikkelt. Dat doe je door kalkdeeltjes thuis uit het leidingwater te filteren. Een waterontharder is een toestel wat door een speciale techniek ervoor zorgt dat kalkaanslag niet voor eczeem kan gaan zorgen. Je kan dus voorkomen dat een huid met een aanleg voor eczeem ook daadwerkelijk eczeem ontwikkelt door een waterontharder te plaatsen in je huis.

 

Psoriasis en een waterontharder

Nog hardnekkiger dan eczeem is psoriasis. Feit  is dat het hier gaat om een aandoening die dezelfde oorzaak heeft. Een aanleg voor psoriasis krijg je erfelijk mee. De psoriasis komt tot ontwikkeling op de huid door rondschurende kalkdeeltjes. Psoriasis is een aandoening die echt funest is en waarbij mensen letterlijk gek worden van de jeuk. Een waterontharder is de manier bij uitstek om te voorkomen dat mensen met een aanleg voor psoriasis deze aandoening ook daadwerkelijk zullen ontwikkelen.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Een Engelse wetenschapper heeft een onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van eczeem en psoriasis door harde schurende kalkdeeltjes in water. Proefpersonen moesten zich wassen met onthard water waar  het kalk dus uit was gehaald. Tijdens dit onderzoek bleek dat na een paar weken de psoriasis en het eczeem geheel verdwenen. Geweldig nieuws dus voor mensen die aan een van deze beide aandoeningen lijden. Een waterontharder blijkt in de praktijk de oplossing om klachten als psoriasis en eczeem binnen een korte tijd te verminderen.

 

Pas op met een waterontharder magneet

Goedkoop is in de praktijk vaak duurkoop. Dat is iets wat zeker geldt wanneer er sprake is van een gevoelige huid die je wil gaan helpen. Een waterontharder is er in meerdere vormen. Geleid door hun budget kiezen mensen vaak voor een low budget  oplossing. We hebben het hier over een magneet die ervoor zorgt dat calcium en magnesium zich niet in jouw leidingwater zullen binden tot kalk. Het effect lijkt perfect voor wie lijdt  aan eczeem of psoriasis maar niets is minder waar. Een dergelijke magneet  werkt  namelijk alleen maar binnen een bepaalde straal van de magneet en binnenin waterleidingen. Op het moment waarop het water in contact komt met zuurstof in de lucht zullen deze deeltjes zich alsnog met elkaar binden. Dat doet  het niet alleen op de douchewand maar ook op jouw huid. Een magneet op de waterleiding heeft dus totaal geen invloed op de aanwezigheid van kalk in het leidingwater. Wie een waterontharder gaat kopen moet  zich dus niet laten verleiden tot de aanschaf van een dergelijke magneet. We zullen je vertellen wat de waterontharder is die je wel nodig hebt.

 

Een waterontharder met regeneratiezout

Een waterontharder met regeneratiezout is de manier bij uitstek om aandoeningen zoals eczeem en psoriasis ook daadwerkelijk te verminderen. Een dergelijke waterontharder koop je vanaf ongeveer 600 euro. Een waterontharder zorgt er daadwerkelijk voor dat het kalk uit het leidingwater wordt verwijderd voordat het de kans krijgt om jouw huis binnen te komen. Hoe dat werkt leggen we je nu uit.

 

De werking van een waterontharder met  regeneratiezout

Een waterontharder met regeneratiezout werkt met 2 capsules. De eerste capsule is een onderdeel waar actieve kool ofwel hars bolletjes in zit. Deze harsbolletjes hebben als eigenschap dat ze het kalk in het leidingwater vasthouden. Op die manier wordt het kalk dus weg gefilterd uit het leidingwater. In ruil voor het kalk wordt er een heel minuscule hoeveelheid regeneratiezoutoplossing meegegeven aan het leidingwater. Wanneer de harsbolletjes volledig zijn omringd door kalk zal er een regeneratie plaatsvinden. Dat wil zeggen dat uit de tweede capsule van de waterontharder een regeneratievloeistof door de capsule met harsbolletjes heen stroomt. Op die manier wordt het kalk weggespoeld met het afvalwater en komt er een dun laagje regeneratiezout om de harsbolletjes heen te zitten. Er  vindt dus een uitwisseling plaats tijdens het filteren van het leidingwater.

 

Betaal niet de hoofdprijs

Wie een huidaandoening heeft loopt vaak behoorlijk leeg op de kosten van allerlei zalven en crèmes die nodig zijn om de aandoening te bestrijden. Het kan dan ook geen kwaad om eerst prijzen te vergelijken van waterontharders voor je tot aanschaf overgaat. Het kan je al snel een voordeel oplopend tot 20 procent  opleveren.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat