Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het schoonmaken van het sanitair in je huis zorgt altijd voor flink wat werk. De reden hiervan zit doorgaans bij de douchecabine en de tegels. Ook het afnemen van de kranen en het chroom zijn behoorlijk arbeidsintensief. Bij nagenoeg iedere douche in Nederland kom je een witte laag tegen op deze oppervlakken. Wat je ziet is het gevolg van calcium en magnesium die in het water zitten. Deze twee stoffen die ervoor zorg dragen dat het water goed van kwaliteit blijft terwijl het door de leidingen van je huis heen stroomt binden zich namelijk tot kalkmoleculen. Dit kalk zet zich af tegen alle oppervlakken waar het mee in aanraking komt.

Schadelijke chemicaliën voorkomen

Het water in ons land moet worden gezuiverd met flink wat mineralen om te voorkomen dat het drinkwater eerst moet worden gekookt voordat het genuttigd en gebruikt kan worden. De reden hiervan zit in het feit dat wij bij het schoonmaken van ons huis flink wat schadelijke chemicaliën in het rioolwater laten terechtkomen. Wie zijn sanitair schoonmaakt met anti kalk middelen zorgt er dus mede voor dat er een vicieuze cirkel ontstaat. De schadelijke stoffen in het drinkwater moeten worden afgebroken met stoffen die zich vervolgens weer binden tot schadelijk kalk. Het is dus verstandiger om je steentje bij te dragen aan een beter milieu door geen gebruik meer te maken van anti kalk stoffen.

Een waterontharder is geen aanschaf

Wie een waterontharder wil gaan aanschaffen zal zich eens flink achter de oren krabben wanneer je de prijs ziet. Een dergelijk apparaat kost namelijk behoorlijk wat. Zelfs het meest compacte model kost je doorgaans vanaf 795 euro. De vraag die dan natuurlijk in je opkomt is; is dit een aanschaf die de moeite wel waard is. Het antwoord is eenvoudig; een waterontharder zal zichzelf door de loop der jaren heen terugverdienen waardoor je niet van een uitgave spreekt maar van een investering. We hebben uiteengezet hoe een waterontharder zichzelf in jouw douche terugverdient.

De belangrijkste winst is tijdswinst

Het belangrijkste aandeel van de winst bij een waterontharder zit in de tijd die je kwijt bent aan het schoonmaken van jouw douche. Je bent er doorgaans per week wel een paar uur aan kwijt. Het resultaat zie je vervolgens door de week heen weer teniet gedaan worden. Na het gebruiken van de douche zal je het chroom van je douchestel moeten afnemen met een droge doek en een trekker. Tijd die je liever gebruikt voor andere zaken. De tijd die je kwijt bent aan het schoonmaken van je sanitair houd je dus over wanneer je een waterontharder laat plaatsen.

Geen schoonmaakartikelen

Schoonmaakartikelen en dan in het bijzonder anti kalk artikelen zijn een prijzige aanschaf. Wanneer je een waterontharder laat plaatsen in je huis bespaar je dus op de kosten van de anti kalk producten. Ook hier geldt; je verdient de uitgave aan de waterontharder geleidelijk aan terug. Verdere schoonmaakartikelen kan je ook voor een groot deel achterwege laten. Je hebt bijvoorbeeld geen kalksporen meer op je vloer zitten wanneer je deze hebt gedweild en ook de ramen kunnen het af met enkel water met wellicht een druppel schoonmaakmiddel.

Wat nou als je geen dure waterontharder wil kopen

Wellicht wil jij wel zacht water in je badkamer, maar heb je er geen zin in om een dure waterontharder te gaan kopen. In dat geval kan je altijd nog kiezen voor een oplossing die enkel jouw douche van zacht water voorziet terwijl de rest van het huis hard water heeft. We hebben het over een waterontharder in de vorm van een magneet. Deze klem je om de waterleiding heen in je badkamer waarna het calcium en magnesium zich binnen een straal van 3 meter niet met elkaar kunnen binden. Je hebt een beperkt profijt van zacht water maar daar betaal je dan ook een veel lagere prijs voor.

Welke systemen zijn er en wat kosten ze

We hebben de twee meest verkochte soorten waterontharders naast elkaar gezet, samen met de prijs en we kwamen tot de volgende kostenplaatjes.

Wat voor een soort waterontharder wil  je kopen Wat zijn de specificaties Aantal gebruikers Prijs vanaf
Waterontharder met twee cilinders Waterontharder met twee cilinders die werkt met kunstharsbolletjes en regeneratie. Systeem voor het hele huis tegelijk. 1 tot 4 795 euro
Waterontharder met twee cilinders Waterontharder met twee cilinders die werkt met kunstharsbolletjes en regeneratie. Systeem voor het hele huis tegelijk. 5 tot 10 1495 euro
Waterontharder in de vorm van een magneet Waterontharder die het water in één ruimte zacht maakt 1 tot 4 24,95 euro
Waterontharder in de vorm van een magneet Waterontharder die het water in één ruimte zacht maakt 5 tot 9 79 euro

Een schone douche voor een zacht prijsje

Een douche zonder kalk wil eigenlijk iedereen wel hebben natuurlijk. Het is aan te raden om eerst offertes op te vragen voordat je tot de aanschaf van een dergelijk apparaat overgaat. Dat doe je heel eenvoudig met deze button. Je weet gelijk wie voor jou de beste leverancier is en wie de laagste prijs berekent voor een aantrekkelijke waterontharder.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat