Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Water wat je tapt in jouw huis heeft een goede kwaliteit en een redelijke smaak. Toch zitten er een paar stoffen in het drinkwater die jij liever niet in je drinkwater aantreft. We hebben het in dit geval over calcium en magnesium. Deze twee stoffen zitten in het leidingwater om te voorkomen dat er zich bacteriën gaan ontwikkelen. Er zit echter ook een nadeel aan calcium en magnesium. Deze twee stoffen zullen zich namelijk aan elkaar hechten waarna ze kalkmoleculen zullen vormen. Al vanaf een waterhardheid van 0 dH zal water kalkaanslag gaan achterlaten.

Hoe Digisoft afrekent met hard water

Digisoft is een leverancier die zich heeft toegelegd op het produceren van waterontharders voor de particuliere en zakelijke markt. Je koopt er een waterontharder die werkt volgens het volgende principe:

  • Kunstharskorrels in een cilinder. In een cilinder in de waterontharder zitten kunstharskorrels. Door de cilinder stroomt het leidingwater heen.
  • De uitwisseling vindt plaats. Deze kunstharskorrels hebben een natrium laag en ze trekken het kalk aan wat in het leidingwater zit wat door de cilinder heen zit. Op het moment dat het kalk zich hecht aan de kunstharsbolletjes wordt er onschuldig natrium afgegeven aan het water.
  • De regeneratie. Wanneer de kunstharsbolletjes verzadigd zijn door het kalk vindt er een regeneratie plaats. Dit is het moment waarop kunstharsbolletjes worden gespoeld met natriumwater. Het kalk wordt weggespoeld en op de kunstharsbolletjes blijft een laag natrium achter.
  • De cyclus begint weer van voren af aan. Dit is het moment waarop de cyclus weer van voren af aan begint.

Een waterontharder voor iedere gezinssamenstelling

Digisoft levert meerdere waterontharders die in een beperkte ruimte zijn op te stellen. Dit zorgt ervoor dat ze in elk huishouden in een keukenkastje zijn weg te werken. We keken naar de waterontharders die er worden verkocht en naar de huishouden samenstelling waar ze geschikt voor zijn.

 

Wat voor type waterontharder koop je Hoogte van de waterontharder Samenstelling van het huishouden
DS 500 49 centimeter 1 personen
DS 900 70 centimeter 1 t/m 4 personen
DS 1200 HE 66 centimeter 2 t/m 5 personen
DS 2000 HE 111 centimeter 3 t/m 10 personen

 

Zaken die de prijs van een waterontharder bepalen

De prijs van een waterontharder wordt door Digisoft niet zomaar prijsgegeven. Dit is dan ook iets wat je bij hun persoonlijk moet aanvragen. We hebben een aantal zaken op een rij gezet die de prijs van een waterontharder in jouw geval bepalen.

  • De gewenste waterdruk. Een waterontharder kan maar een bepaalde hoeveelheid water tegelijk ontharden. Wanneer jij behoefte hebt aan een hoge waterdruk doordat er bijvoorbeeld een regendouche in de badkamer wordt aangesloten is er een behoefte aan veel water tegelijk. Je zal in dat geval mogelijk met een kleiner huishouden alsnog een waterontharder met een hoger vermogen nodig hebben.
  • Het aantal gebruikers in jouw huishouden. Het aantal personen in jouw huishouden bepaalt het type waterontharder wat je nodig hebt. Hoeveel meer gebruikers er aanwezig zijn die tegelijkertijd water nodig zullen hebben tijdens de spitsmomenten. Een waterontharder moet in staat zijn om aan deze vraag te kunnen voldoen. Je zal dus bij een groot gezin een waterontharder met een hoog vermogen nodig hebben. Heb je veel-verbruikers zoals pubers in je gezin; ga dan uit van de grootste gezinssamenstelling.
  • De apparatuur in jouw huis. Heb jij veel apparaten in je huis staan die tegelijkertijd water nodig zullen hebben, koop dan een Digisoft waterontharder die een hoog vermogen heeft. Denk in dat geval aan de wasmachine, een vaatwasser, maar ook aan een koelkast die een waterkoeler heeft met een permanente wateraansluiting en een ijsklontjesmaker. Ook een Stoomcabine in je huis betekent een aanslag op jouw waterverbruik. Je doet er ook in dit geval beter aan om te kijken naar een hoog vermogen dan naar een hoog aantal gebruikers in een huishouden.
  • De hardheid van het water. Woon jij in een postcodegebied met heel hard water, dan doe je er goed aan om een waterontharder te kopen die een hoog vermogen heeft. Een grotere waterontharder heeft doorgaans een hoger vermogen dan een kleinere waterontharder. Heeft jouw postcodegebied zachter water, dan is een waterontharder met een lager vermogen een beter idee.
  • Het bedieningsgemak. Staat de waterontharder in een plek geïnstalleerd waar weinig ruimte is om bijvoorbeeld het zout bij te vullen, dan biedt Digisoft de mogelijkheid om een eenvoudig bij te vullen systeem te plaatsen. Je betaalt er wat meer voor, maar het systeem zelf levert dat wel weer op. Je hebt er immers veel minder werk aan.
  • De installatiekosten en materialen. Koop je een heel goedkope waterontharder, dan is de kans groot dat je zelf nog de materialen voor de aansluiting moet gaan aanschaffen. In dat geval zitten de aansluitmaterialen bij de installatiekosten inbegrepen, die dan relatief hoger zijn. In dat geval betaal je dus meer voor een andere post waardoor het totale kostenplaatje gelijk blijft.

Een zachte prijs voor zacht water

Zacht water wil iedereen wel, maar een keiharde prijs betalen natuurlijk niet. Het is dan ook heel goed om eerst offertes op te vragen voordat je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat scheelt al snel 15 tot 20 procent op de aanschafprijs.

 

 

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat