Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder bouwdepotWie een huis koopt kan een bouwdepot in de hypotheek laten opnemen. Het gaat hier om een bedrag wat bestemd is voor verschillende verbouw activiteiten in een nieuw huis. De grote vraag is of een waterontharder betaald mag worden uit een bouwdepot. Een andere vraag is of een waterontharder wel een zinvolle aanschaf is in een huis bij een verbouwing. Ook op deze vraag geven we antwoord.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Wat mag je betalen uit een bouwdepot

Uit een bouwdepot mag je een verbouwing aan een huis betalen. Veel mensen laten een bouwdepot opnemen in de hypotheek zodat ze daarna geen extra spaargeld meer hoeven uit te geven. Een hypotheek heeft als voordeel dat je de rente mag aftrekken bij de belastingdienst. Je betaalt alleen de rente over dat deel van het bouwdepot wat je opneemt. Een bouwdepot is een bedrag wat je mag meenemen in de hypotheek vanaf 15000 euro. Het  gaat om een bedrag wat je in twee jaar mag besteden. Je kan het  geld gebruiken aan zaken zoals een verbouwing of bijvoorbeeld isolatie. Ook een waterontharder valt onder zaken voor je huis dus die mag je ermee betalen.

 

Een waterontharder kopen bij een nieuw huis

Koop je een nieuw huis dan laat je meestal een nieuwe badkamer en keuken installeren. Daarnaast heb je ook vaak nieuwe kranen en andere apparatuur in je huis. Het meeste witgoed en sanitair wat je koopt kan behoorlijk beschadigd raken door hard water. Kalk zal altijd een witte waas achterlaten. Daarnaast zorgt het bij bijvoorbeeld je kranen ervoor dat deze al snel minder water zullen doorlaten. Rubbers en leertjes in de kraan raken versleten en verkalkt waardoor een kraan gaat lekken. Kortom, het sanitair in jouw huis heeft behoorlijk te lijden onder de aanwezigheid van kalk. Een waterontharder is dan ook iets waardoor je behoorlijk langer plezier hebt van alles wat je aan verbouwing in je huis aanbrengt.

 

Voordelen van een waterontharder in een nieuwe situatie

Bij een verbouwing in een huis gaat er vaak behoorlijk wat op de schop. Zo kan het zijn dat waterleidingen worden vervangen of verlegd. Daarnaast gaat in een aantal gevallen ook de indeling van een huis op de schop. Dit zijn zaken die van belang zijn wanneer je een waterontharder laat plaatsen. We zullen je uitleggen waarom dit zo is.

 

Voorkom leidingen met kalkaanslag

In gebieden met hard water vind je in de waterleidingen van huizen vaak een laagje kalkaanslag. Dit is een aanslag die vooral ontstaat wanneer water even stil blijft staan in de leidingen. Het heeft zo zijn gevolgen. Kalk in waterleidingen zal ervoor zorgen dat water niet goed warm aankomt bij een kraan. De CV installatie zal dan ook harder moeten werken om water aan te leveren wat warm genoeg is. Wanneer je bij een verbouwing tegelijkertijd kiest voor een warmtepomp is het  helemaal zaak dat je zuinig omgaat met de warmte die je opwekt. In een dergelijke situatie heb je namelijk een huis wat met minder hoge temperaturen voor warmte en warmwater moet  gaan zorgen. Kalk in je leidingen is dan wel het minste wat je kan gebruiken. Kalk geleidt immers niet de warmte zoals de waterleiding buizen dat wel doen. Je doet er dan ook goed aan om kalkaanslag in je waterleiding op te lossen of te voorkomen voordat je veel te hoge stookkosten moet gaan maken. Een waterontharder zal het kalk uit het leidingwater  filteren en er een beetje regeneratiezout aan meegeven. Op die manier krijg je geen kalkaanslag in je leidingen. Het beetje regeneratiezout wat meekomt met het leidingwater weekt op den duur ook de kalkaanslag in de leidingen los waardoor de situatie in je huis flink verbetert.

 

Geniet langer van je apparatuur met een waterontharder

Een waterontharder  haalt dus het kalk uit leidingwater voor het je huis binnenkomt. Kalk in leidingwater is een sluipmoordenaar voor jouw dure witgoed en bruingoed. Niet alleen je mooie wasmachine maar ook bijvoorbeeld een inbouw koffiemachine hebben te maken met de gevolgen van kalk in leidingwater. Kalk zal zich vastzetten aan een verwarmingselement en daardoor moet het toestel steeds meer moeite doen om een warme was te draaien of om een warme kop koffie te zetten. Het gaat in beide gevallen om een situatie waarin je liever gebruik maakt van zacht water waardoor een verwarmingselement niet verkalkt raakt. jouw apparatuur haalt de volle levensduur die vaak wel langer dan 10 a 15 jaar is. Zo heb je jarenlang plezier van jouw dure apparatuur.

 

Jouw voordelen van een waterontharder in een bouwsituatie

Een waterontharder in een nieuwbouwsituatie of bij een verbouwing biedt jou aardig wat voordeel. Zo kan het gaan om een behoorlijk groot apparaat wat je niet zomaar ergens kwijt kan. Bij een verbouwing kan de loodgieter of installateur een plek situeren voor de waterontharder waardoor deze gelijk op een handige plek kan worden geplaatst. Daarbij zijn er vaak meerdere installatie klussen in een huis waardoor je niet apart  voor de  waterontharder een installateur nodig hebt. Je bent dan ook een flink stuk goedkoper uit dan in een situatie waarin je een installateur los moet  inschakelen. Een waterontharder in een nieuwbouwsituatie of bij een verbouwing aanschaffen is dus in meerdere opzichten de beste keuze.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat