Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder belastingdienst Een waterontharder is een apparaat wat je om meerdere redenen kan aanschaffen. De meest gehoorde reden is dat  je door zacht water  minder snel je apparatuur hoeft te vervangen. Dat geldt voor particuliere huishoudens maar ook zeker voor  bedrijven. We keken voor je naar de voordelen die vallen te behalen bij de belastingdienst wanneer je een waterontharder gaat aanschaffen.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een flinke investering

Een waterontharder die je voor de zaak aanschaft is een behoorlijke investering. Bij een groot vermogen ligt de prijs al snel in een categorie oplopend vanaf 2500 euro maar deze kan nog hoger zijn. Het is dan ook goed om te weten dat een waterontharder een investering is in plaats van een uitgave. Dat wil zeggen dat het gaat om een apparaat  waarvan je de aanschafprijs weer  terug verdient.

 

Een waterontharder terugverdienen

Een waterontharder terugverdienen doe je op meerdere manieren. Voor particulieren doe je dit vooral doordat jouw apparatuur vele jaren langer meegaat. Hard water zal er immers voor zorgen dat het verwarmingselement van een wasmachine of een vaatwasser verkalkt raakt. Op die manier kan het verwarmingselement de warmte  niet meer kwijt op den duur met als gevolg dat het doorbrandt. Een kostbare vervanging zal het gevolg zijn. Een andere manier om de waterontharder terug te verdienen is een daling van het energieverbruik in jouw huis of bedrijf. Kalkaanslag in leidingen zorgt ervoor dat er meer gas nodig is om een huis of bedrijfspand te verwarmen. Op die manier loopt jouw energierekening behoorlijk op doordat het water te hard is. Het beste is dan ook dat je afrekent  met die sluipkosten. En waterontharder verdien je ook terug wanneer je een deel van de prijs vergoed krijgt. Daar gaan we nu op in.

 

Een waterontharder terug verdienen voor particulieren bij de belastingdienst

Voor particulieren die van mening zijn dat ze een deel van de waterontharder vergoed kunnen krijgen bij de belastingdienst  is er slecht nieuws. Dit is namelijk nagenoeg niet mogelijk. De belastingdienst verstrekt  subsidie aan particulieren die verduurzamende maatregelen laten aanbrengen in hun huis. Een waterontharder is geen verduurzamend apparaat. Toch kan je voor een deel je graantje meepikken van het feit  dat je een subsidie krijgt op een waterontharder. Dat houdt in dat je een subsidie krijgt op de installatie wanneer je een andere vorm van verwarming in je huis laat aanbrengen waar  een waterontharder in geïntegreerd zit. Op die manier krijg je over de installatie een subsidie. Door gebruik te maken van de ISDE subsidie ofwel de Investering Subsidie Duurzame Energie krijg je bij twee verduurzamende maatregelen een subsidie van 60 procent. Verder hoef je als particulier niet te rekenen op een subsidie bij de belastingdienst.

 

Subsidie bij de belastingdienst voor ondernemers

Een waterontharder kopen als ondernemer is iets wat nog in de kinderschoenen staat. Toch levert het  je bij de belastingdienst een behoorlijk voordeel op. Dat begint al bij de aanschaf van de waterontharder. Bij een waterontharder betaal je 21 procent BTW over de aanschaf zelf en ook nog eens 21 procent  over het arbeidsloon van de installatie van het apparaat. Als ondernemer heb je het recht om de BTW die je betaalt te verrekenen met de BTW die je ontvangt. Bij een waterontharder houdt dit dus in dat je de BTW in feite niet hoeft te betalen. Bij de BTW aangifte die je ieder kwartaal doet mag je dit dus verrekenen. Daarnaast doe je aan bedrijfsverbetering bij de investering in een waterontharder. Dat houdt in dat je bij de jaarlijkse belastingaangifte dit bedrag terug krijgt in verrekening op de belasting die je moet betalen als ondernemer.

 

Een waterontharder terugverdienen als ondernemer

Werk je als ondernemer met apparatuur die voor een deel werkt met  warm water dan heb je daar hoogstwaarschijnlijk een kostbare investering in gedaan. Denk maar eens aan en wasserij die met heet water werkt  in de wasmachines. Juist bij heet water is het zo dat een apparaat extra snel zal moeten worden vervangen doordat het verwarmingselement  verkalkt  is geraakt. Om dit te voorkomen is er jaarlijks onderhoud van de apparaten nodig. Bij erg hard water is dit zelfs nog vaker nodig. Een dergelijke onderhoudsmonteur kent een behoorlijk prijskaartje. Je kan daar als ondernemer behoorlijk op besparen door een waterontharder aan te schaffen. Op die manier heb je zacht water in je bedrijf wat zo zijn voordelen biedt. Niet alleen heb je geen onderhoudsmonteur meer nodig om jouw apparaten te ontkalken, je apparatuur gaat ook nog eens vele jaren langer mee. Op die manier bespaar je extra bovenop jouw voordeel bij de belastingdienst.

 

Jouw voordeel nog voor je tot aanschaf overgaat

Een waterontharder kopen is kostbaar. Het is dan ook goed om eerst prijzen te vergelijken voor je tot investering overgaat. Dat doe je via offertes die je opvraagt. Het levert je al snel een voordeel oplopend tot 20 procent op.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat