Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Hard water is de reden waarom veel apparaten in jouw huis voortijdig sneuvelen. Wanneer er een monteur komt kijken bij een wasmachine die net na de garantie kapot gaat komt hij er doorgaans achter dat het verwarmingselement vol kalk zit. Wanneer dit niet tijdig wordt ontdekt zal de wasmachine kapot gaan en haast niet meer te repareren zijn. Ook waterkokers en koffiezetters hebben last van een hoog kalk gehalte in water. De leidingen raken sneller vervuild en de apparaten zullen uiteindelijk eveneens voortijdig kapot gaan. Je betaalt je blauw aan het ontkalkingsmiddel.

Een investering in zacht water

Wil jij liever water in je huis waar het kalk al uit is, dan moet je investeren in zacht water. Dat doe je door een waterontharder aan te schaffen. Het apparaat is in eerste instantie een flinke uitgave, maar tijdens het gebruik valt gelijk op hoeveel je bespaart. Zo is er geen anti kalk schoonmaakmiddel meer nodig en bovendien gaat jouw apparatuur veel langer mee. Doordat je deze kosten bespaart verdien je de waterontharder door de loop der jaren weer terug.

Een waterontharder van een bekend merk

Atag is een merk wat overbekend is. Het levert betrouwbare huishoudelijke apparatuur wat een lange levensduur garandeert. De Atag waterontharder is dan ook een aanschaf die wij onder de loep hebben genomen. We keken naar de specificaties van deze waterontharder en naar de mening van gebruikers van het apparaat. We kwamen tot een aantal bevindingen.

Hoe werkt de Atag waterontharder

De Atag waterontharder werkt volgens het bekende principe wat iedere producent van waterontharders aanhoudt. Het is een apparaat waarin twee cilinders verwerkt zitten. De ene cilinder bevat kunstharskorrels en in de andere cilinder zit zout. De waterleiding wordt aangesloten op de waterontharder waardoor het water door de cilinder met de kunstharskorrels wordt geleid. De kunstharskorrels hebben de neiging om kalk aan te trekken, waardoor het water zijn kalk kwijt is. In plaats van kalk wordt het water voorzien van wat onschadelijk natrium, wat door de kunstharskorrels wordt afgegeven. Wanneer er een aantal liters water door de waterontharder zijn heen gestroomd zal er een regeneratie plaatsvinden. Dat houdt in dat de kunstharskorrels worden ontdaan van het kalk wat eraan kleeft. Dat gebeurt door de kunstharskorrels te spoelen met het zout uit de andere cilinder, waardoor er afvalwater met kalk vrij komt. Dat afvalwater zal worden geloosd via de riolering, waarna de cirkel weer opnieuw begint.

Hoe de gebruiksresultaten zijn

Gebruikers van de Atag waterontharder zijn enthousiast over het resultaat. Niet alleen hebben ze een waterontharder voor een relatief lage prijs, er is ook sprake van veel gezonder water. Het water wat wordt gebruikt in de vaatwasser zorgt ervoor dat er geen witte waas meer hangt over de glazen die uit de vaatwasser komen. Daarnaast voelt het water onder de douche wat vetter aan. Niet alleen je vaat is dus beter af, maar ook je huid voelt vanaf het eerste moment van aansluiten het resultaat. Op het moment dat de waterontharder regenereert is het van het grootste belang dat de bypass die is aangesloten goed zijn werk doet. Daardoor blijf je stromend water behouden tijdens het proces van degeneratie.

Iets waar je op moet letten bij de aanschaf

Ga je een Atag waterontharder kopen, dan is er wel iets om in de gaten te houden bij de aanschaf. Er wordt namelijk geen passende keerklep meegeleverd bij de waterontharder. Dit is een systeem wat je wel nodig hebt om het apparaat aan te sluiten op de waterleiding. Je zal dus zelf een passende keerklep moeten regelen en dat is iets wat je maar beter aan de specialist moet overlaten. Bij een Atag waterontharder zit nog geen tarief voor arbeidsloon ingerekend. Je moet dus alsnog een loodgieter inschakelen om de montage voor je uit te voeren.

Hoeveel kost een Atag waterontharder

We informeerden naar de prijs van een Atag waterontharder en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor waterontharder schaf je aan Omschrijving Prijs
Atag Descale 10 waterontharder Waterontharder voor huishouden van 2 tot 5 personen. Afmeting 50 bij 32 bij 71 cm 1099 euro (adviesprijs)
Atag Descale 20 waterontharder Waterontharder voor een huishouden van 4 tot 7 personen. Afmeting 50 bij 32 bij 119 cm 1555 euro (adviesprijs)

 

Hoe is de prijs samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een waterontharder bepaal je voor een groot gedeelte zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe groot is jouw gezin. Een waterontharder kan per keer een bepaald volume aan water doorlaten. De grootte van jouw gezin is dan ook bepalend voor het type waterontharder wat je nodig hebt. Voor een groot gezin zal je een grotere waterontharder nodig hebben dan voor een gezin tot 5 personen. Verbruikt jouw gezin veel water, ga dan niet besparen op het model maar schaf in dat geval een groter type aan.
  • Hoe hard is jouw leidingwater. De capaciteit moet altijd zijn afgestemd op de hardheid van het leidingwater wat je gebruikt. Hoe harder het leidingwater, hoe hoger moet de capaciteit zijn.

Bespaar op jouw waterontharder

Wil jij een waterontharder kopen maar niet de hoofdprijs betalen, vraag dan eerst offertes op. Dat doe je met onderstaande knop. Je weet dan gelijk welke leverancier voor jou de beste deal heeft.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat