Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder Aquamag 7000Een waterontharder is een hulpmiddel bij uitstek om ervoor te zorgen dat je zacht water in huis krijgt. Veel mensen kiezen voor een waterontharder vanwege de voordelen die je ermee behaalt. Een waterontharder die veel wordt genoemd in de media is de Aquamag 7000. Het gaat om een waterontharder  die jou niet de hoofdprijs kost  terwijl het gaat om een toestel wat nogal wat pretendeert. We keken voor je naar de zin en de onzin van deze waterontharder.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Wat is Aquamag 7000

Aquamag is een waterontharder in de vorm van een magneet die je om de waterleiding heen klemt. Het gaat  om een waterontharder waarmee je ervoor zorgt dat magnesium en calcium zich niet aan elkaar kunnen hechten. Op die manier wordt binnen een bepaalde straal van de magneet voorkomen dat het kalk uit leidingwater zich kan hechten aan de waterleidingen. De magneet is gemakkelijk zelf te plaatsen en daarmee is het een heel gewilde magneet bij mensen die geen verbouwing of verandering aan hun waterleiding willen.

 

Aquamag 7000 werkt het

De grote vraag bij een dergelijke waterontharder is uiteraard of het een manier is die ook daadwerkelijk helpt. Daar hebben we uiteraard naar gekeken. Feit is dat er een wezenlijk verschil is tussen water in jouw waterleidingen en water wat uit de kraan komt in jouw huis. De werking van de Aquamag is in theorie zo dat calcium en magnesium zich niet  binden waardoor er geen kalkaanslag in de leidingen kan ontstaan. Dit is echter iets wat in de praktijk slecht valt te bewijzen tenzij je met een sensor in jouw waterleidingen zou gaan kijken. Dan nog moet je er rekening mee houden dat een dergelijke magneet  pas na ongeveer 2 tot 7 weken een daadwerkelijk resultaat laat zien. Er zit immers al een laagje kalkaanslag opgebouwd in jouw waterleidingen waardoor het kalk eerst moet  worden losgeweekt voor je echt effect ziet. Dit kalk verlaat jouw leidingen via de kranen en tappunten. Op die manier zal het in eerste instantie zelfs lijken of een dergelijke magneet  averechts werkt. De vraag is daarnaast wat de werking is wanneer het water uit het tappunt komt. Daar gaan we bij de voor- en nadelen verder op in.

 

Voordelen van een Aquamag 7000

De aquamag heeft aardig wat  voordelen waarvan we er een aantal met je doornemen.

  • De aanschafprijs is laag. Bij een waterontharder denk je al snel aan een aanschaf vanaf 600 euro. Een Aquamag 7000 kost maar een fractie van die prijs. Vanaf 149 euro koop je een waterontharder van dit type. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor een waterontharder.
  • De installatie is gemakkelijk. Je hoeft geen aanpassingen te doen aan het waterleidingnet. Een magneet om de waterleiding heen klemmen is iets wat je zelf prima kan doen. Er komt geen installatie door een installateur aan te pas met alle voordelen van dien.
  • Gemakkelijk te plaatsen. een Aquamag kan je gemakkelijk overal plaatsen. Het gaat niet om een grote kast die veel ruimte inneemt waardoor je deze eigenlijk overal op jouw waterleiding kan plaatsen.

Nadelen van een Aquamag 7000

De grote vraag is of een Aquamag 7000 ook nadelen heeft die noemenswaardig zijn. Helaas is dit het geval. We hebben ze voor je op een rij gezet zodat  je zelf kan beoordelen of het voor jou een geschikte aankoop is.

  • Geen bewezen werkzaamheid. Helaas is er nooit uit een onafhankelijke laboratoriumtest bewezen dat een dergelijke waterontharder ook daadwerkelijk helpt. Er wordt uitgegaan van een bepaalde theorie en daar houdt het dan ook op. Een waterontharder volgens dit principe werkt dus in theorie maar de vraag is in hoeverre dit in de praktijk ook zo is.
  • Werkzaam in leidingen. Een waterontharder van dit type werkt vooral bij water wat nog in de waterleidingen zit. Er is dan immers nog geen zuurstof bij geweest. Zodra het water uit de kraan komt wordt het een ander verhaal. Op dat moment komt het water in contact met zuurstof. Water wat daarna tegen de douchewand aan komt zal kalk bevatten wat zich alsnog vasthecht aan de douchewand. Het effect is dus heel beperkt.
  • De samenstelling van water verandert niet. Aansluitend op het vorige punt. Er wordt geen calcium aan het leidingwater onttrokken waardoor het niet van samenstelling verandert. Op die manier krijg je dus water wat gewoon kalk bevat en wat daarom alsnog voor problemen zal zorgen. In een wasmachine hecht het kalk zich niet aan de leidingen maar op het verwarmingselement ontstaat wel een laag kalkaanslag.

Een waterontharder die wel doet wat jij wil

De waterontharder van de Aquamag klinkt heel prettig wanneer je een dergelijk toestel wil gaan kopen. Feit is helaas dat de samenstelling van het water niet verandert. Dat heeft tot gevolg dat je eigenlijk niet verder bent geholpen. Wie water in huis wil wat echt zacht is met alle voordelen van dien doet er dan ook goed aan om een waterontharder met een ionenwisselaar te kopen. Het gaat hier om een systeem waarbij het kalk daadwerkelijk uit het leidingwater wordt gehaald terwijl er een geringe hoeveelheid regeneratiezout aan het water wordt meegegeven. Op die manier weet je zeker dat je zacht water in je huis hebt. De prijs van een dergelijke waterontharder loopt op vanaf 600 euro.

 

Vergelijk eerst prijzen

Een waterontharder koop je vanaf 600 euro. Wie niet teveel wil uitgeven doet er goed aan om eerst de prijzen van lokale verkopers te vergelijken. Dat doe je door offertes naast elkaar te leggen. Je ziet  dan gelijk waar je het minste kwijt bent voor een zo goed mogelijk resultaat.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat