Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het water in Nederland is behoorlijk schoon, maar er is één groot probleem wat hardnekkig oprukt in huishoudens. We hebben het over kalkaanslag. Water bevat namelijk behoorlijk wat kalk en dat is iets wat behoorlijk schade kan aanrichten. De schade door kalk uit zich in meerdere opzichten. Zo is er de schade aan apparatuur doordat het kalk zich aan de leidingen hecht. De slangen van bijvoorbeeld de wasmachine raken verstopt en het verwarmingselement bevat op den duur zoveel kalk dat je wasmachine defect raakt. Wie twijfelt aan het kalkgehalte in het water in eigen huis kan een keer goed naar de douchecabine kijken. Heeft deze een wittige waas, dan is dit hoogstwaarschijnlijk kalkaanslag.

Telkens weer kalkreiniger of het probleem aanpakken

Tegen kalkaanslag in je badkamer valt behoorlijk wat te doen. Zo kan je bijvoorbeeld anti kalk producten kopen die je op jouw sanitair spuit. Op den duur zal je flink wat van deze flessen verbruiken en daardoor  lopen de kosten hoog op. Ook in de wasmachine kan je maatregelen treffen tegen kalk, maar hier geldt eigenlijk hetzelfde. Je betaalt flink wat per verpakking en de kosten houden niet op. Beter is het dan ook om het probleem bij de bron aan te pakken. We hebben het over een waterontharder.

De werking van een waterontharder

Een waterontharder werkt op een heel eenvoudige manier. Het apparaat wordt aangesloten tussen de hoofdkraan en de waterleiding in. Voordat het water via de leidingen jouw huis binnenkomt gaat het eerst door de waterontharder heen. Die bevat twee cilinders en daar zit onder andere homogene hars in. Die hars heeft de eigenschap dat het kalkdelen aan zich bindt. Op het moment dat de hars verzadigd is door kalkdeeltjes zullen ze zich regenereren door zout. Let wel; dat zout komt niet in aanraking met het drinkwater wat je later in je huis krijgt. Na het stromen door de waterontharder komt het water in de leidingen in je huis terecht. Er gaat dus geen tijd verloren waardoor je continu zacht water in je huis hebt.

Wat de voordelen zijn van Aquacell

Aquacell is een waterontharder die van Nederlandse makelij is. Het is een apparaat wat is ontworpen door een Fries echtpaar wat in een garage begon met de productie van waterontharders. Doordat het een product van Nederlands fabricaat is, is er rekening gehouden met de Hollandse huishoudens. Zo is de waterontharder klein van formaat waardoor hij eenvoudig overal geplaatst kan worden. De Aquacell heeft geen eigen ruimte nodig in je huis; hij heeft de afmetingen van een koelbox. Met afmetingen van 21 bij 46 bij 44 cm kan de waterontharder eventueel in de kruipruimte en anders elders in je huis worden geplaatst. Er gaat dus geen woonruimte verloren en je kan goed i=bij het apparaat komen wanneer je – eens in de zoveel tijd – het zout moet aanvullen of vervangen.

 

Geen stroomaansluiting nodig

Een Aquacell waterontharder heeft als groot voordeel naast de zojuist genoemde voordelen dat er geen stroom aansluiting nodig is. Dat houdt in dat je hem eenvoudig kan (laten) plaatsen op locaties zonder stroom zoals in de reeds genoemde kruipruimte. Feit is dat je zelf wel bij jouw waterontharder moet kunnen komen dus je moet hem niet helemaal inmetselen in je huis. Er moet wel een constante waterdruk aanwezig zijn; dit is noodzakelijk voor een goede werking van het apparaat.

Een no nonsens leverancier

De Friese nuchterheid zie je duidelijk terug in de service die je krijgt bij de Aquacell waterontharder. Je krijgt namelijk een service aan huis wanneer er sprake is van een storing. Bovendien heb je een garantie van 5 jaar die je onbeperkt mag verlengen. Men weet dus waar het product voor staat. De garantie kan je verlengen voor 299 euro per periode van 5 jaar. De hars heeft een nog langere garantie; je hebt 30 jaar garantie op de werking van de hars.

Hoeveel kost een Aquacell waterontharder

Een Aquacell waterontharder is een product wat jou uiteindelijk geld oplevert maar waar wel kosten aan verbonden zitten. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 

Wat voor dienst neem je af Hoe is de prijs bepaald Prijs
Aquacell waterontharder Eenmalige aanschaf 2000 tot 2200 euro
Service aan huis Onbeperkt tijdens de garantie 0 euro
Garantie Eerste 5 jaar 0 euro
Garantie verlengd Per 5 jaar na verloop garantie 299 euro

 

Waar zijn de kosten van afhankelijk

De totale kosten van jouw waterontharder hangen af van een aantal factoren. We hebben ze op een rij gezet.

  • De installatiemogelijkheden. Een eenvoudig te bereiken plek is goedkoper dan een plek onder de grond.
  • De waterhardheid. De hoeveelheid kalk in het water bepaalt hoeveel zout je moet bijvullen om een goede werking te garanderen.
  • Jouw waterverbruik. De hoeveelheid water die door de waterontharder heen stroomt bepaalt ook de kosten van het totale verbruik. Meer water is vaker regenereren is meer kosten.

Betaal niet teveel

Wil jij een waterontharder kopen dan kom je dus voor een flinke investering te staan. Het is in dat geval verstandig om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk een aantal offertes om te vergelijken. Dat levert je een aanzienlijk voordeel op en je ziet gelijk welke leverancier voor jou de beste keuze is.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat