Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder als beste getest Een waterontharder is een toestel wat steeds vaker wordt verkocht. Wie een waterontharder gaat kopen wil uiteraard wel het beste resultaat. Over de waterontharder doen veel verhalen de ronde. Een aantal van die verhalen houden in dat het apparaat  niet naar behoren functioneert. We keken voor je naar de verschillen de modellen waterontharders en hun testresultaten. Zo doe jij geen miskoop.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

De slechtste koop

Voor we beginnen met de waterontharders die de beste koop zijn zullen we eerst  de slechtste koop voor je toelichten. Deze is er namelijk, helaas, ook. We hebben het over de magneet waterontharder. Het gaat om een magneet die je rondom de waterleiding plaatst. De waterontharder is eenvoudig zelf te monteren maar daar houden alle voordelen dan ook wel op. De leverancier van de waterontharder belooft  kalkvrij water maar dit blijkt in de praktijk vies tegen te vallen. Het kalk wordt niet uit het water gefilterd. In feite verandert zelfs de samenstelling van het water helemaal niet. Wat er wel gebeurt is dat in de leiding, binnen een bepaalde straal van de magneet, wordt voorkomen door elektromagnetisme dat calcium en magnesium zicht met elkaar kunnen binden. Op die manier krijg je geen zacht  water wanneer het  de kraan uitkomt. Sterker nog, wanneer het water de kraan uitkomt komt het in aanraking met zuurstof waardoor het calcium en magnesium zich alsnog binden. Je hebt dus geen zacht water maar gewoon hard water. Een dure miskoop. Het gaat om een waterontharder die je tussen 40 en 190 euro kost maar alsnog is het zonde van het geld.

 

De budget koop

Een waterontharder is er ook in een budget vorm. Je hoeft dan geen apparaat te kopen om water mee te ontharden. De budget koop is een capsule die je voor de waterleiding maar na de hoofdkraan plaatst. Het gaat om een waterontharder die wel degelijk het kalk uit het  leidingwater haalt. Daarbij is de aanschafprijs rond de 300 euro en daarmee aan de lage kant. Het  gaat hier om een waterontharder waar geen regeneratie plaatsvindt. Daardoor is het toestel gemakkelijk en overal te plaatsen. Je moet  er wel aan denken dat je de capsule met de harsbolletjes na een bepaalde periode moet vervangen. Aangezien de harsbolletjes niet worden gereinigd is dit nodig voor een duurzaam resultaat. Voor een capsule betaal je tussen de 100 en 200 euro en daarmee is het toestel niet goedkoop in het verbruik. Daar staat  tegenover dat er geen stroom wordt verbruikt en ook geen regeneratiezout. Dit is dan ook een waterontharder voor een klein huishouden of bijvoorbeeld voor een vakantiehuisje.

 

De waterontharder zonder stroom

Niet  iedereen zit te wachten op een waterontharder waarvoor je een stroomaansluiting nodig hebt. Een waterontharder is een toestel wat er in meerdere versies is. Daarbij is het goed om te weten dat er ook waterontharders zijn waarvoor geen stroomaansluiting nodig is. Een dergelijke waterontharder koop je vanaf 600 euro. Doordat  er een regeneratie plaatsvindt hoef je, in tegenstelling tot de budget  koop die we eerder bespraken, geen nieuwe capsules met harsbolletjes te kopen. Doordat er niet met stroom wordt gewerkt blijft je energieverbruik ook binnen de perken. Wel moet je eraan denken dat je zelf moet controleren of er nog genoeg regeneratiezout in zit. dit kan je namelijk niet aflezen op een venster. Bedenk je goed dat  je met een systeem met tabletten gemakkelijk kunt timen wanneer je het regeneratiezout moet aanvullen. Verder werkt het toestel op waterdruk. Dat wil zeggen dat het apparaat vanzelf begint met regeneratie wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn. Je hebt er dan ook geen invloed op wanneer jouw waterontharder begint met regeneratie. De lage prijs en het feit dat je geen stroomaansluiting nodig hebt maken een hoop goed.

 

De waterontharder op stroom

De waterontharder op stroom is een apparaat wat  heel geschikt is wanneer je graag controle hebt over het toestel. Wanneer je zeker wil zijn dat  een regeneratie niet middenin de nacht plaatsvindt en wanneer je zekerheid wil dat je altijd voldoende regeneratiezout in het  toestel hebt zitten is een waterontharder op stroom de beste oplossing. Je krijgt een waterontharder die volledig geprogrammeerd wordt achtergelaten door de installateur. Een dergelijk apparaat heeft een goed geaard stopcontact nodig, dat spreekt voor zich. Verder moet je eraan denken dat je voor een waterontharder op stroom een plek moet kiezen in de buurt van een stopcontact. Werken met verlengsnoeren is vanwege de veiligheid geen optie. Een dergelijke waterontharder heeft in veel gevallen een display waarop je zaken kan aflezen.

 

De beste keuze

Waterontharders kunnen behoorlijk wat voordelen en nadelen bieden. De meest ideale uitvoering is de waterontharder die met wifi werkt. Dit toestel heeft voor jou als voordeel dat je het functioneren op een afstand kan volgen. Je kan precies zien wat de aanwezige hoeveelheid regeneratiezout is. Verder kan je exact zien of er een storing is in de waterontharder. De volgende regeneratie wordt ook goed aangegeven. Een dergelijk apparaat kan een seintje geven naar jouw mobiele telefoon via een app wanneer je het regeneratiezout moet vullen. Het gaat hier om de beste keuze wanneer het aankomt op gebruikscomfort. De prijs is wat hoger, deze begint rond 1200 euro. Verder moet  je eraan denken dat er naast stroom ook een sterk wifi signaal aanwezig moet zijn bij de waterontharder. Wanneer de waterontharder onder de vloer is geplaatst wil dit nogal eens een probleem vormen.

 

Betaal niet teveel voor de beste keuze

Voor een goede waterontharder  betaalt niemand graag de hoofdprijs. Het  is dan ook goed om eerst  prijzen te vergelijken voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je via offertes van lokale leveranciers. Op die manier zie je in één oogopslag welk toestel voor jou de beste keuze is.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat