Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De meeste apparaten die jij in je huis hebt staan hebben een bepaalde levensduur. Apparaten zoals de waterkoker, maar ook een wasmachine en vaatwasser halen maar zelden die levensduur. De oorzaak hiervan zit niet in de techniek die gebruikt is, maar eerder in het water wat je thuis gebruikt. Water bevat teveel kalk, waardoor het een sluipmoordenaar is die door je leidingen stroomt. De verwarmingselementen van jouw apparatuur zijn niet opgewassen tegen de grote hoeveelheid kalk waardoor een apparaat binnen een paar jaar defect raakt.

Anti kalk of toch een apparaat

Kalkaanslag in je apparatuur is op een aantal manieren te voorkomen. Je hebt uiteraard ruim de keuze uit anti kalk preparaten die je in je machine kan gebruiken, maar er bestaat ook een oplossing die deze preparaten overbodig maakt. In het eerste begin is het een uitgave maar wanneer je die afzet tegen de kosten die je bespaart door apparatuur in je huis met een langere levensduur blijkt het een investering. We hebben het over een apparaat wat het kalk uit het water haalt; een waterontharder.

Een kostbare investering

Zo’n waterontharder mag dan nog zo’n ideaal apparaat zijn, toch zit er een flink kostenplaatje aan vast. Je kan ze kopen in allerlei prijsklassen maar de vraag is wat voor kwaliteit je ervoor terug krijgt. Het is dan ook niet voor niets dat consumenten massaal op zoek zijn naar een waterontharder in de aanbieding. We hebben een aantal tips voor jou als je een waterontharder wil kopen maar daar niet de hoofdprijs voor wil neertellen.

Kwaliteit uit China

Een waterontharder kan je van heel veel merken kopen. Denk er aan bij een goedkope uitvoering dat de waterontharder van een povere kwaliteit kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt van een onbetrouwbare techniek en de testresultaten kunnen gemanipuleerd zijn. Aangezien een waterontharder aanleggen best een klus is kan je er maar beter voor zorgen dat het apparaat niet al te vaak vervangen hoeft te worden. Anders wordt goedkoop alsnog heel snel duurkoop. Al met al een ongewenste situatie. Beter is het dan ook om te investeren in een waterontharder die wat duurder is maar waarvan de testresultaten vast staan.

Direct resultaat of op termijn

Veel waterontharders die in de handel verkrijgbaar zijn, zullen op de lange termijn een resultaat afgeven. Het is een soort kastje wat je om de leiding heen klemt en wat op de lange termijn zorgt dat het kalk uit jouw water verdwenen is. Het apparaat is heel goedkoop maar het resultaat is wederom niet te garanderen. In dit geval is het verstandiger om wat meer uit te geven aan een waterontharder die ervoor zorgt dat al het kalk door een apparaat wordt heen gehaald waardoor je effectief direct zacht water in je huis hebt. Nadeel van het tweede soort systeem; het kost gelijk aanzienlijk meer door de techniek die gebruikt wordt.

Een verouderd model

De techniek innoveert continu en dat is dus ook het geval bij waterontharders. Je kan uiteraard een verouderd model kopen in de aanbieding. Je zal er wat minder voor betalen omdat het een uitlopend model is, maar dat heeft ook nogal wat nadelen. Een van de belangrijkste nadelen is dat er waarschijnlijk op termijn geen reserve onderdelen meer zijn om jouw waterontharder te repareren wanneer de techniek het laat afweten. Daarnaast mis je een aantal belangrijke voordelen van innovatie. Het apparaat zal iets goedkoper zijn in de aanschaf, maar in het gebruik waarschijnlijk duurder.

Meerdere delen of één apparaat

Een waterontharder is er in meerdere uitvoeringen. Je hebt het apparaat wat uit meerdere delen bestaat en daarnaast is er ook de waterontharder die uit meerdere onderdelen bestaat. Dit maakt niet in alle gevallen voor de prijs een groot verschil, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Komt de waterontharder ergens te staan waar je hem goed kan zien, bespaar dan niet op het uiterlijk ervan.

Het aantal personen in je huishouden

Een waterontharder is er in meerdere uitvoeringen. Het aantal personen in je huishouden wat gebruik maakt van water bepaalt voor een belangrijk deel de uitvoering die je nodig hebt. Bespaar niet zomaar door een waterontharder met een te laag vermogen te kopen. Dan lever je namelijk behoorlijk in op het gebied van gebruiksgemak.

Waar koop je een waterontharder aanbieding

Ga je een waterontharder kopen, dan doe je er goed aan om met bovenstaande tips in je achterhoofd te kijken op een aantal websites. We hebben een paar winkels op een rij gezet.

 

Bij welke winkel koop je de waterontharder Welk model waterontharders Aanbieding of laag geprijsd Prijsklasse vanaf
Bol.com Klem model en model wat via kunsthars en zout werkt Vanaf laag geprijsd 110 euro
Wateronthardershop Model wat via kunsthars en zout werkt Aanbieding via website 844 euro
Bouwmarkt Geen waterontharder zelf, wel zout voor in de waterontharder Aanbieding via folderactie Korting volgens folder

 

Voor de laagste prijs een waterontharder

Je koopt een waterontharder het voordeligste door offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande link. Je krijgt gelijk een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Zo betaal je nooit teveel en heb je altijd de mooiste aanbieding voor jouw situatie en jouw wensen.

 

 

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat