Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder 8 personen Een waterontharder is een toestel wat je koopt om flink te gaan besparen in je huishouden. Daarnaast is het een toestel wat zorgt voor smakelijk zacht water. Het is goed om bij een waterontharder te kijken naar het vermogen van dit toestel. Dat wil zeggen dat je kijkt naar de aanduiding van het aantal gebruikers. Een waterontharder 8 personen is een aanduiding die velerlei betekenissen kan hebben. We zullen voor je toelichten wie de gebruikers van een dergelijk toestel zijn.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Wat zijn de karakteristieken van een waterontharder voor 8 personen

Een waterontharder voor 8 personen heeft een aantal kenmerken. Een van die kenmerken is dat het gaat om een toestel met een harscilinder die tenminste 17,4 liter heeft. Daarnaast gaat het om een toestel met een capaciteit om tot 1,9 kubieke meter per uur te ontharden. Veel ontharders hebben een regeneratie om de 4,9 kubieke meter. Dat wil zeggen dat  er op piekmomenten meerdere keren per dag wordt geregenereerd. Met een zoutvoorraad van ongeveer 70 kilo hoef je deze niet te vaak bij te vullen. Een dergelijk toestel is behoorlijk hoog. Dit loop op tot een hoogte van meer dan een meter.

 

Grote gezinnen

De waterontharder 8 personen kan uiteraard van toepassing zijn op grote gezinnen. Dat houdt in dat het gaat om een gezin met 8 gezinsleden of om een groot samengesteld gezin met meerdere generaties. Wie een dergelijk gezin heeft, heeft vaak op de piekmomenten een behoorlijk hoog watergebruik. Dat wil zeggen dat er een grote hoeveelheid water tegelijkertijd moet worden onthard. Een dergelijke gezinssituatie vraagt om een grote hoeveelheid onthard water die door de leidingen heen stroomt. Door het vermogen is dit ook mogelijk. Houd er rekening mee dat het aantal gebruikers in een pieksituatie bepaalt hoeveel er daadwerkelijk geregenereerd moet worden. |

 

Kleine ondernemers

Bij kleine ondernemers, tot een personeelsbestand van 8 personen, wordt er vaak ook gewerkt met een waterontharder van dit model. Het gaat dan om bedrijven die een ruime spoelkeuken hebben waar een hoop water in omgaat. Denk bijvoorbeeld aan een horeca bedrijf. In een dergelijke situatie is een waterontharder ook heel geliefd. Een horeca bedrijf werkt met  vaatwassers en spoelmachines die gebaat zijn bij zacht water. Ook bij de koffie machines en andere apparaten die met water werken zie je het gelijk wanneer er een waterontharder in het pand is. De kosten van onderhoud en reparaties zijn vele malen lager.

 

Een kleine bed and breakfast

Ondernemers met een bed and breakfast hebben steeds vaker een waterontharder in het pand staan. Dat doet men om meerdere redenen. Een van die redenen is dat men de klanten graag tegemoet komt. Klanten drinken graag onthard water omdat het nog het meeste lijkt op bronwater. Daarnaast is het zachte water uitermate lekker bij de bereiding van maaltijden, koffie en thee. Verder is het heel handig om een waterontharder te hebben in verband met de schoonmaak van je logement. Het  sanitair iedere keer ontkalken met een antikalk middel neemt een hoop tijd in die je liever aan je klanten besteedt. De badkamers en toiletten blijven vele malen langer netjes en fris wanneer er een waterontharder aanwezig is. Wie een dergelijk logement beheert komt er dan ook al snel achter dat een waterontharder een investering is die je in no time terug verdient. Je kan het met  minder personeel af waardoor je al snel behoorlijk bespaart.

 

Een situatie met een grote wateraansluiting

Wateraansluitingen zijn er in meerdere soorten. Er zijn aansluitingen die geschikt zijn voor een standaard huishouden maar er zijn ook aansluitingen die speciaal zijn gemaakt voor kleine tot middelgrote bedrijven. In deze laatste situaties is het niet meer dan logisch dat er een grote hoeveelheid water tegelijkertijd kan worden onthard. Je moet er aan denken dat bij een grote wateraansluiting het aantal eindgebruikers niet eens altijd 8 personen hoeft te zijn. Het gaat  in dit geval om de doorlaat van de wateraansluiting waardoor er sprake is van een dergelijke capaciteit. De waterontharder moet namelijk zijn aangepast op de vraag maar ook op het  aanbod van water.

 

Zaken waar je op let bij een grote waterontharder

Een grote waterontharder is een toestel waarbij je aan behoorlijk wat zaken moet  denken. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Zo weet jij dat je een weloverwogen keuze maakt. Allereerst is daar de installatie. Een waterontharder is een toestel waarbij stroom en water bij elkaar komen. Dat wil zeggen dat je een dergelijk apparaat niet zelf moet gaan plaatsen. je doet er het verstandigst aan om een installateur in te schakelen die de waterontharder voor je komt plaatsen. Op die manier weet je zeker dat een waterontharder professioneel wordt geïnstalleerd. Een ontharder moet worden aangesloten met een terugloopbeveiliger. Dit is een ventiel wat wordt geplaatst tussen de waterontharder en de hoofdkraan. Een dergelijk toestel zal er altijd vanuit gaan dat er waterdruk is achter de hoofdkraan. Wanneer dit echter door een storing niet het geval is zal er bij een regeneratie mogelijk vervuild leidingwater terug spoelen het riool in. Op die manier ontstaat er een vervuiling en een storing in het waterleidingnet. Met een dergelijk ventiel voorkom je dit. Veel waterleidingbedrijven stellen dit ook als een harde eis wanneer je een waterontharder koopt. Een andere zaak die wordt geplaatst is een aantal bypasses. Bypasses worden geplaatst om te voorkomen dat je tijdens een regeneratie zonder water komt te zitten. Ook voorkomen bypasses dat je tijdens een storing in de waterontharder opeens geen water meer hebt.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat