Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder 6 personen Een waterontharder is een investering die je niet zomaar doet. Je moet met een aantal zaken rekening houden bij de aanschaf ervan. Een van die zaken is het vermogen van jouw huishouden wat aan een waterontharder moet worden gekoppeld. Een waterontharder werkt het beste wanneer deze past qua vermogen bij jouw huishouden. Een waterontharder voor 6 personen is handig in situaties met grote  huishoudens. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een groot gezin

Grote gezinnen die een waterontharder willen kopen doen er altijd verstandig aan om een model voor 6 personen te kopen. Ook wanneer het gaat om een gezin met wat minder personen terwijl er wel tieners of oudere kinderen aanwezig zijn is een dergelijk toestel de beste keuze. Tieners en opgroeiende kinderen willen nogal behoorlijk wat water gebruiken wat onthard moet worden. Daarbij mag je denken aan tieners en pubers die graag uren in de badkamer doorbrengen maar ook aan de wasmachine die overuren draait in een dergelijk huishouden. Een groot gezin doet vaak een flink beroep op een grote hoeveelheid water tegelijk en daarom is een 6 persoons waterontharder de beste keuze. Zou je uit besparing gaan voor een compacter model dan kom je hoogstwaarschijnlijk jezelf tegen. Een dergelijke waterontharder zorgt er helaas maar al te vaak voor dat je met een te lage waterdruk in je huis komt te zitten wanneer het er op aan komt. In dat geval zal je de waterdruk kunstmatig moeten opvijzelen wat ertoe leidt dat je met meer apparatuur moet gaan werken in je huis voor een leefbare situatie. Een waterontharder met het juiste vermogen kopen is in dat geval de oplossing bij uitstek.

 

Een klein bedrijf

Er zijn mensen die zeggen dat je met een groot gezin een klein bedrijf runt. Dat klopt in heel zekere zin wel wanneer je kijkt naar het waterverbruik van een gezin. Een groot gezin heeft namelijk een behoorlijk waterverbruik. Bij een bedrijf wat klein is heb je vaak ook een behoorlijk hoog waterverbruik. Zeker wanneer er apparatuur in het bedrijf aanwezig is die water verbruikt is dit het geval. Apparatuur kan behoorlijk wat water verbruiken. Een waterontharder moet daarop zijn afgestemd wil je voorkomen dat je op een bepaald piekmoment met een dip in je waterdruk komt te zitten. Een waterontharder me een te klein vermogen zal namelijk te snel moeten regenereren waardoor je tussendoor met een lage wegvallende waterdruk zit. Een dergelijk toestel mag dan compacter zijn dan een andere waterontharder voor 6 personen: op den duur ben je veel minder goed uit.

 

Aandachtspunten bij een waterontharder voor 6 personen

Bij een waterontharder voor 6 personen moet je aan nogal wat zaken denken. We hebben een aantal van die aandachtspunten voor je op een rij gezet.

  • Het gaat om een relatief groot toestel
  • Er gaat behoorlijk wat regeneratiezout doorheen
  • Het levert een hoger rendement .

Een groot toestel

Een waterontharder is in meerdere vermogens te koop. Houd er rekening mee dat een apparaat voor 6 personen behoorlijk wat ruimte nodig heeft in jouw huishouden. Een ontharder voor 6 personen die in een dichte kast zit geplaatst kan wel een meter hoog zijn. Daar moet je dus wel echt de ruimte voor hebben in je huis. Je doet er dan ook goed aan om vooraf samen met de installateur af te stemmen welke plek in jouw huis het meest geschikt is voor een dergelijke investering. Een ruimte in een kast naast de meterkast is een vaak gemaakte keuze. Ook kan het zijn dat er wordt gekozen voor een open model wat bijvoorbeeld onder het kruipluik wordt geplaatst. Op een dergelijke manier wordt er niet teveel loze ruimte in genomen. Onthoudt onder alles wel dat het zoutvat van de waterontharder goed bereikbaar moet zijn. Onder het  kruipluik moeten duiken om dit zoutvat bij te vullen is iets wat niet iedereen even graag zal doen.

 

Flink wat regeneratiezout

Bij een grote waterontharder heb je flink wat regeneratiezout nodig. Dit is het zout wat je aanmaakt met water in de cilinder waarmee je de harsbolletjes spoelt die het kalk opnemen. Op die manier weet je zeker dat dit regeneratieproces snel en soepel zal verlopen. Ook moet  het regeneratiezout om de harsbolletje komen waardoor er een ionenwisseling plaatsvindt. In plaats van deeltjes kalk wordt er wat regeneratiezout aan het water toegevoegd. Dat regeneratiezout koop je het liefste groot in zodat je kan besparen op de totale kosten. Een grote pallet tegelijk kopen is namelijk een stuk goedkoper dan iedere keer een of twee losse zaken kopen. Je zal dan ook een flinke opslagruimte moeten regelen voor deze grote hoeveelheden regeneratiezout. Een aparte ruimte in de bijkeuken is vaak een prima oplossing. Een aparte verwarmde hoek in een garage is ook een optie.

 

Een hoger rendement

In een situatie met  een huishouden vanaf 6 personen maak je veel gebruik van bijvoorbeeld de vaatwasser en de wasmachine. Het gaat hier om toestellen die behoorlijk wat water verbruiken maar die ook behoorlijk te lijden hebben onder hard water. Een dergelijke wasmachine of vaatwasser voor een groot huishouden is een prijzige aanschaf. Wanneer een toestel vele  jaren langer meegaat doordat het water goed onthard is, is dit alleen maar in jouw voordeel. Op die manier weet je zeker dat je een behoorlijke besparing realiseert. Een verwarmingselement in witgoed wat verkalkt raakt zal ervoor zorgen dat een apparaat voortijdig doorbrandt waarna je het kan vervangen. Een waterontharder voorkomt dat er kalk in jouw leidingwater komt met alle positieve gevolgen van dien.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat