Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder 3 personen Wie een waterontharder gaat  kopen denkt aan een behoorlijk aantal zaken. Althans, je zou er aan moeten denken bij de aanschaf. Een waterontharder is een toestel waarbij de meeste mensen tegen het probleem aan lopen dat het apparaat  relatief groot is. Men kiest dan ook al snel voor de waterontharder 3 personen. Of dit in alle gevallen de juiste keuze is, is de vraag. We gaan in op de waterontharder 3 personen. Wie kiezen er voor dit toestel. Daarnaast kijken we naar de voordelen en de nadelen van een kleine waterontharder.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Een waterontharder plaatsen

Bij een waterontharder moet  je vooraf gaan kijken waar je het toestel kan plaatsen. Dit is iets waar de meeste mensen tegen een probleem aan op lopen. Een waterontharder is een toestel wat in afmeting kan oplopen vanaf 51 centimeter tot meer dan een meter hoogte. De keuze is dan ook redelijk snel gemaakt. Zeker wanneer iemand een kleiner huis heeft of minder ruimte voor een extra toestel wordt er al snel gekozen voor een apparaat voor 3 personen. Wie een waterontharder gaat  laten plaatsen moet  er dan ook aan denken dat er eerst een installateur in je huis komt kijken. De installateur zal met jou samen kijken naar de meest geschikte plek voor het toestel. Daarnaast kijkt de installateur of het  vermogen van de waterontharder wel past bij jouw huishouden. Dit is iets waar regelmatig claims uit  voortkomen terwijl het gaat om een fout bij de aankoop van het toestel. Een wateronthardermoet namelijk precies passen bij jouw gezinssamenstelling. We zullen de zaken voor je benoemen die kunnen gebeuren wanneer je een te kleine waterontharder koopt.

 

Problemen bij een te kleine maat

Een te kleine maat  waterontharder lijkt in eerste instantie niet heel dramatisch. Je ziet  pas waarom je beter voor een andere maat had kunnen kiezen wanneer het toestel al een etmaal  heeft gedraaid. Een te kleine waterontharder heeft een cilinder met harsbolletjes die heel gering is. Vaak gaat het om een cilinder die 7 liter kwijt kan aan harsbolletjes. De bolletjes houden het kalk vast en ze geven een beetje regeneratiezout mee aan het leidingwater. Een waterontharder is doorgaans elektrisch waarbij eens per etmaal een regeneratie plaatsvindt. Bij een toestel wat te klein is gekocht krijg je dan  het probleem dat tegen het eind van het etmaal het kalk niet meer wordt vastgehouden in de waterontharder waardoor je alsnog hard water in je leidingen krijgt. Heb je een toestel wat mechanisch werkt  dan zal er meermalen per etmaal een regeneratie plaatsvinden. Dit zorgt voor geluidsoverlast en een te lage waterdruk. Al met al zijn dit evenmin zaken waar je op zit te wachten als eigenaar van een waterontharder. een te kleine maat  is dus alleen praktisch bij de ruimte die wordt ingenomen maar niet in het dagelijks gebruik.

 

Voordelen van een kleine waterontharder

Een kleine waterontharder heeft voor jou een aantal praktische voordelen. Een van die voordelen is uiteraard de maat. Met een afmeting die rond de 55 centimeter hoogte ligt, gaat het om een heel compact toestel. De waterontharder is dan ook gemakkelijk in een kastje of in de meterkast te plaatsen. Een waterontharder moet altijd in de buurt van de watermeter worden geplaatst om er zeker van te zijn dat al het water in jouw huis ook daadwerkelijk zacht is. Bij een kleine waterontharder voor 3 personen is het  dan ook nooit de vraag of je het toestel ergens kwijt kan. Een ander voordeel is het  feit dat de regeneratie relatief weinig zout verbruikt. Doordat er een kleine cilinder in de waterontharder zit hoeft er ook maar een geringe hoeveelheid regeneratiezout te worden gebruikt. Je bent dus, wanneer je het  juiste vermogen hebt gekozen, weinig kosten kwijt  aan het zout . Een ander voordeel is het  geluidsvolume. Wanneer je kiest voor een kleine waterontharder voor 3 personen zal er naar verhouding maar weinig water door de cilinder heen spoelen. Dat zorgt voor veel minder geluidsoverlast dan bij een grote waterontharder. Het geluid van de regeneratie kan als storend worden ervaren. Een goede reden om een kleine waterontharder te kiezen.

 

Nadelen van een kleine waterontharder

Een kleine waterontharder voor 3 personen heeft ook nadelen. Deze kom je vooral tegen wanneer je voor de verkeerde maat bent gegaan. Zo kan het zijn dat je een te geringe waterdruk in je huis ervaart. Dit komt doordat er maar een geringe hoeveelheid water per keer kan worden onthard. En geringe waterdruk is niet handig bij het douchen maar ook niet bij het gebruik van bijvoorbeeld de wasmachine. Het zal ervoor zorgen dat je storingen krijgt. Wie vaak veel water verbruikt in huis doet er dan ook goed aan om een wat  groter model te kopen. Een ander nadeel is het feit  dat er in een aantal gevallen bij een mechanische waterontharder meermalen per etmaal een regeneratie plaatsvindt met  alle geluidsoverlast die daarbij kan horen.

 

Kies in overleg

Een afmeting en een vermogen van een waterontharder bepaal je vaak in overleg met de installateur. Deze heeft kijk op jouw persoonlijke situatie en hij kan het vermogen van de waterontharder erop afstemmen. Zo heb jij altijd het optimale comfort. Daarnaast heb je dan altijd heerlijk zacht water in huis.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat