Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder 22 mmHet leidingwater in ons land is in principe prima drinkbaar. In tegenstelling tot het buitenland waar je leidingwater eerst moet koken voor je het kan consumeren is het water wat in ons land uit  de kraan komt al vrij van schadelijke stoffen. Toch zorgt leidingwater voor vervelend residu in je huis. Je ziet dit terug in de vorm van de kalkaanslag die in je huis aanwezig is. Steeds meer mensen willen afrekenen met deze kalkaanslag die hun huis binnen komt. Dat doen ze door een waterontharder te kopen. Er zijn waterontharders in meerdere soorten met ieder zo hun eigen voordelen en nadelen. De waterontharder 22 mm is een vorm van ontharders die je steeds vaker tegenkomt. We keken voor je naar deze waterontharder. Is het iets wat in staat is om het kalk uit jouw huis weg te halen.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

De werking van de waterontharder 22 mm

De waterontharder 22 mm werkt  volgens een natuurkundige wet die je het beste herkent  wanneer je twee gelijke magneten tegen elkaar aan probeert  te drukken. Dit zal niet lukken en er ontstaat een spanningsveld tussen de beide magneten. Zou je de magneten om een waterleiding heen drukken dan ontstaat  er een situatie waarin calcium en magnesium zich niet meer met elkaar kunnen binden. Op die manier krijg je dus water waarbij er zich binnen een straal  van een paar meter geen kalkaanslag in de leidingen van je huis kan vormen. Het kalk blijft immers in het  water maar het kan zich niet  hechten. Dit natuurkundige begrip is de basis voor deze waterontharder. of het ook daadwerkelijk gaat om een ontharder die voorkomt dat je kalk in je huis binnenkrijgt is maar de vraag. De samenstelling van het water verandert niet.

 

De resultaten van een waterontharder 22 mm

Wie een waterontharder 22 mm gaat  kopen komt er al snel achter dat het gaat om een apparaat zonder bewezen resultaten. Er zijn maar zelden laboratorium testen beschikbaar waaruit jij kan aflezen of dit systeem ook daadwerkelijk werkt. Je zal het moeten afwachten na plaatsing in je huis. Doordat  het kalk zich niet heeft gebonden in de leidingen zal er doorgaans binnen een straal van de magneet geen kalkaanslag komen in de leidingen van je huis. Wanneer het water echter uit  de leidingen komt en met  jouw sanitair in aanraking komt krijg je dus wel kalkaanslag in je huis. De resultaten zullen dus wisselend zijn. Binnen de leidingen, in een gesloten systeem, vormt zich geen kalkaanslag maar buiten de leidingen wel omdat het water dan met zuurstof in aanraking komt. Je zal dus alsnog kalk moeten weghalen van je sanitair. Een waterontharder 22 mm is dan ook een magneet die niet bepaald een blijvend resultaat levert. In de leidingen en in een gesloten systeem ontstaat geen kalk. Dat maakt een dergelijke magneet handig wanneer je bijvoorbeeld geen kalkaanslag in de leidingen van je koffiemachine of bijvoorbeeld je wasmachine wil hebben. Het verwarmingselement  bevat daarentegen weer wel kalk omdat de beide componenten zich hechten aan het hete element. De resultaten zullen dus wisselend zijn.

 

Zaken waar je aan denkt bij een waterontharder 22 mm

Bij een dergelijke magneet denk je bij de aanschaf aan een aantal zaken. Zo moet je allereerst kijken naar de sterkte van de magneet. Een magneet moet  een sterkte van minimaal 1400 Gauss hebben om goed te werken. De meeste goedkope ontharders van dit type hebben die sterkte niet. Het  gaat niet om de afmeting van de waterontharder 22 mm in totaal maar wel om de sterkte in totaal van de magneet. Die is bepalend voor het eindresultaat. Verder denk je aan de doorsnee van de waterleiding waar de ontharder omheen moet. Het gaat om een waterleiding tot een doorsnee van 22 millimeter. Een bredere waterleiding werkt niet, en bij een smallere waterleiding zal het magnetisch veld niet goed functioneren. Verder moet je eraan denken dat bij een dergelijke waterontharder de afstand tussen twee exemplaren een belangrijke rol speelt. Je zal er meerdere nodig hebben wanneer je het water in de leidingen van jouw hele huis vrij van kalk wil houden. Het is dan ook maar de vraag of je, wanneer je meerdere waterontharders 22 mm hebt gekocht, niet beter gelijk een gewone waterontharder met een ionenwisselaar had kunnen kopen.  Het effect zal er niet minder om zijn en daarnaast is de prijs in totaal vaak vergelijkbaar.

 

Een waterontharder kopen

Ga je een waterontharder kopen dan zal je eraan moeten denken dat je eerst prijzen naast elkaar legt. Daarnaast kan het geen kwaad om een goed advies in te winnen. Op die manier weet je gelijk waar je aan toe bent. Een goed advies zal altijd zorgen voor een waterontharder in je huis die een goed resultaat geeft.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat