Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder 20000 Gauss Een waterontharder is een toestel wat erom bekend staat dat het kalk uit het leidingwater filtert. Het gaat in de meeste gevallen om een behoorlijk kostbaar toestel waarbij er een hoop ruimte in je huis in beslag wordt genomen. Er zijn waterontharders die werken op een ander principe. Het gaat hier om waterontharders die werken via een magneet die om de leidingen heen wordt geklemd. We zullen er meer over vertellen zodat je een goede keuze kan maken.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

De werking van een waterontharder 20000 Gauss

Een waterontharder met  een magneet  werkt door middel van magnetisme. Twee sterke magneten worden ieder aan een kant van de waterleiding geplaatst. Daardoor worden er bepaalde stoffen naar  de buitenrand toe getrokken. Twee gelijke magneten zullen elkaar immers afstoten waardoor er geen binding plaats kan  vinden. Magnesium en calcium binden zich in leidingwater tot kalk. Een magneet met 20.000 Gauss zal ervoor zorgen dat deze binding niet meer plaats kan vinden binnen een bepaalde straal. Gemiddeld mag je een straal tussen 2 en 4 meter aanhouden. De meeste magneet waterontharders kennen een straal van 34 meter. De ontharder met 20000 Gauss heeft een bredere straal door de hoge sterkte van de magneet. Wie een ontharder koopt met 20000 Gauss heeft  dan ook bepaalde voordelen.

 

Jouw voordelen met een waterontharder 20000 Gauss

Een dergelijke waterontharder heeft voor jou als groot voordeel dat er geen kalkaanslag aan de binnenkant van de leidingen kan komen te zitten. Kalkaanslag in je leidingen zal er op den duur voor zorgen dat je waterdruk afneemt. Een dergelijk systeem kan je helpen door de waterontharder in de vorm van een magneet te plaatsen om de leidingen heen. Op die manier krijg je de oorspronkelijke waterdruk weer terug. Daarnaast zal er binnen een bepaalde straal van de magneet geen kalk meer ontstaan. We kijken nu voor je naar de resultaten van onderzoeken zodat je zeker weet dat je al dan niet een goede keuze maakt.

 

De waterontharder 20000 Gauss werkt het

De grote vraag die er altijd al is geweest, is of een dergelijke waterontharder ook daadwerkelijk helpt. Daarbij moeten we het antwoord helaas schuldig blijven.  Er zijn onvoldoende laboratorium uitslagen beschikbaar die zouden aantonen dat een dergelijke waterontharder ook daadwerkelijk helpt. De theorie is de reden waarom deze waterontharders worden verkocht. Hoe het resultaat zal zijn in jouw eigen huis is echter de grote vraag. Het antwoord is dat er vaak wordt gekozen voor deze oplossing omdat het een stuk goedkoper is dan een grote waterontharder die met regeneratiezout werkt. Feit is dat er slechts in een deel van de leidingen van jouw huis wordt voorkomen dat calcium en magnesium zich met elkaar binden. Je zal dus meerdere van deze 20.000 Gauss waterontharders moeten plaatsen om er in jouw hele huis voor te zorgen dat deze binding tot kalk niet plaatsvindt. Zelfs wanneer je deze ontharders door je hele huis plaatst  is het nog maar de grote vraag of het resultaat bevredigend is. Wie een groter aantal waterontharders van 20.000 Gauss gaat kopen komt qua kosten al in de buurt van een waterontharder met  regeneratiezout waardoor je een resultaat krijgt wat minder betrouwbaar is. Voor de prijs van een paar waterontharders type 20.000 Gauss krijg je dus een betrouwbaar resultaat met een waterontharder met een ionenwisselaar.

 

Resultaten die wisselen

Een waterontharder met 20000 Gauss is een apparaat  wat zou kunnen werken wanneer het water na het ontharden in een gesloten systeem blijft. Daarbij mag je bijvoorbeeld denken aan het water wat naar de wasmachine toe leidt. In de leidingen van de wasmachine zal er door de waterontharder in de meeste gevallen geen kalkaanslag ontstaan. Echter, het verwarmingselement zal wel kalk aantrekken waardoor het zich alsnog bindt op het verwarmingselement. Een dergelijke magneet  werkt dan ook maar ten halve. Wasmachines en andere apparaten die met een verwarmingselement  werken zullen dan ook lang niet altijd langer leven door een Gauss 20000 waterontharder. Wie echt een sterk resultaat wil van een waterontharder moet onderstaand stuk doornemen.

 

Waarom een ionenwisselaar handiger is

Een waterontharder die werkt met regeneratiezout is een toestel wat in de aanschaf een stuk duurder is dan de magneet. Daarnaast gaat het om een toestel wat moet worden geïnstalleerd waardoor je er extra kosten aan hebt bij de plaatsing. Een ionenwisselaar haalt echter het  kalk uit het leidingwater waardoor het resultaat beter is. Met een ionenwisselaar wordt het kalk vervangen door een beetje regeneratiezout. Dit heeft een stabiliserende werking op leidingwater en tegelijkertijd wordt het schadelijke kalk uit het water gehaald. Je krijgt geen negatieve effecten van kalk meer in je huis. Een waterontharder met een magneet  verandert de samenstelling van het leidingwater niet waardoor je alsnog te maken krijgt met kalkaanslag in apparatuur en je sanitair.

 

Laat je goed voorlichten

Wie een waterontharder gaat kopen doet er goed aan om zich te laten voorlichten door een installateur. Samen kom je tot de beste waterontharder voor jouw situatie. Daarnaast koop je op die manier een apparaat wat voor de beste prijs precies past bij jouw wensen in je huis. Een goede voorlichting en een gecertificeerd installateur maken een wereld van verschil.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat