Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder 1 persoon Ieder huis kan wel zachter water gebruiken. Dat geldt niet alleen voor een huishouden van 3 tot 5 personen maar ook voor een 1 persoon huishouden. Zacht water is immers iets waar je de hele dag door de vruchten van plukt. Een eenpersoons waterontharder is een ideale ontharder in het geval van een klein huishouden. We hebben een aantal zaken op een rij gezet waar je aan denkt bij de aanschaf van een dergelijke ontharder.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Kies altijd het juiste vermogen

Bij een waterontharder kopen is er een behoorlijk aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf. Een van die zaken is het vermogen van het toestel. Het  vermogen van een waterontharder wordt uitgedrukt in het aantal gebruikers ervan. Een eenpersoons waterontharder is een heel compact toestel me een geringe cilinder. Een groter huishouden moet geen eenpersoons apparaat gaan kopen. Dat doe je niet omdat een te kleine ontharder teveel nadelen met zich mee zou brengen. je kiest altijd een ont harder die is afgestemd op de gebruikers. Een waterontharder koop je liever van een iets te groot dan een te klein vermogen. Het gaat om apparaten die er in meerdere uitvoeringen zijn waardoor er altijd een is die bij je past.

 

De voordelen van een eenpersoons waterontharder

Een waterontharder voor een persoon biedt  behoorlijk wat voordelen. Een van de grootste voordelen kom je tegen bij de benodigde regeneratie. Een kleine waterontharder die volgens het bedoelde vermogen wordt gebruikt hoeft niet vaak te regenereren. In feite zal een dergelijke waterontharder bij een gebruik door een persoon vaak maar eens per paar dagen te hoeven regenereren. Op die manier berspaar je behoorlijk op het regeneratiezout. Een ander voordeel kom je praktisch tegen bij de ruimte die het apparaat inneemt in je huis. Een van de belangrijkste argumenten tegen een waterontharder is dat het gaat om een groot  apparaat. Een eenpersoons waterontharder is een toestel wat met een hoogte tot ongeveer 50 centimeter nog relatief klein en compact is. Een dergelijke ontharder kan je gemakkelijk in een kastje of in de meterkast weg zetten zonder dat je voor al teveel problemen komt te staan. Een opstelling in de kruipruimte zal niet altijd nodig zijn. Een extra voordeel van de eenpersoonswaterontharder is het aantal decibel wat  er wordt geproduceerd tijdens de regeneratie. Een waterontharder kan behoorlijk rumoerig zijn tijdens het spoelen van de harsbolletjes in de eerste cilinder. Wanneer je een kleine ontharder hebt, heb je dat nadeel niet. Een kleine ontharder zal een navenant geringe hoeveelheid geluid produceren tijdens de regeneratie. Op die manier weet je zeker dat je een stil, compact en praktisch apparaat hebt.

 

De nadelen van een 1 persoon waterontharder

Een 1 persoon waterontharder heeft ook nadelen. Het gaat hier vooral om de nadelen die je ontdekt wanneer je een te kleine ontharder hebt gekocht. Een van die nadelen is dat je het regeneratie zout heel vaak zult moeten bijvullen. Een  kleine ontharder heeft een  gering zoutvat waardoor er regelmatig moet worden bijgevuld. Een dergelijke klus moet je goed bijhouden, wil je voorkomen dat je ontharder op den duur niet meer goed zal werken. Een ander nadeel is dat je bij een verkeerd vermogen met behoorlijke regelmaat een regeneratie cyclus hoort  plaatsvinden. Zeker wanneer het gaat om een waterontharder die eigenlijk te klein is gekocht zal dit het geval zijn. Een mechanische ontharder kent dit probleem nog in hogere mate dan een elektrische ontharder. Bij dit laatste type kan het door de timer zo zijn dat er een te trage regeneratie plaatsvindt waardoor er hard water door jouw leidingen heen stroomt omdat de regeneratie te laat wordt uitgevoerd.

 

De installatie van een eenpersoons waterontharder

Ga je een waterontharder voor een persoon aanschaffen dan tref je in de verpakking altijd een installatie handleiding aan. Dit wekt het vermoedend dat je een dergelijk apparaat  prima zelf kan plaatsen. In werkelijkheid blijkt dit niet zo te zijn. Een waterontharder is een toestel wat je moet laten installeren door een installateur. De reden hiervan is dat het waterleidingbedrijf helemaal niet zo blij is met een waterontharder in jouw huis. Een waterontharder is zo gemaakt dat er altijd een waterdruk moet zijn achter de watermeter wil het afvalwater goed naar het riool worden afgevoerd. In werkelijkheid kan het zomaar  zo zijn dat er even geen waterdruk is achter de watermeter waardoor het afvalwater niet in het riool maar in het waterleidingnet belandt. Op die manier ontstaat  er een storing in het waternet waardoor het vervuilde water zomaar bij een ander adres kan aankomen. Er moet dan ook een terugstroombeveiliger worden geplaatst die dit euvel voorkomt. Een terugstroombeveiliger wordt geplaatst door de installateur. Daarnaast wordt er ook een aantal bypasses geplaatst bij de waterontharder. Dit wordt gedaan zodat er toch water jouw huis binnenkomt wanneer er een regeneratie plaatsvindt. Daarnaast vindt het plaatsen van een aantal bypasses plaats zodat je in geval van nood tijdens en storing in jouw waterontharder ook water hebt in jouw huis.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat