Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een waterontharder is een systeem wat klinkt alsof het voor het buitenland gemaakt is. Het drinkwater in ons eigen land kan je immers rechtstreeks uit de kraan drinken. Er zitten geen zware metalen en overige schadelijke stoffen in. Wie wekelijks het kalkaanslag van de douchewand moet boenen met een anti kalkmiddel weet echter wel dat kalk in het Nederlandse drinkwater een hardnekkig probleem is. Een waterontharder is dan ook belangrijker dan je zo zou denken. We hebben een aantal zaken op een rij gezet die jij moet weten voordat je een waterontharder overweegt.

Het verwarmingselement van jouw wasmachine

Wasmachines in Nederland hebben het zwaar. Het verwarmingselement moet het water verwarmen en daarom stroomt het leidingwater er rechtstreeks langs. Het kalk wat in het leidingwater zit zal zich hechten aan het verwarmingselement waardoor dit na verloop van tijd  zijn warmte niet meer kwijt kan. De waterontharder zal daardoor oververhit raken. Wanneer dat punt is bereikt zal de wasmachine doorbranden. Je staat op dat moment voor een heel dure aanschaf van een nieuwe wasmachine of voor een reparatie waarbij alleen een heel dure wasmachine nog de moeite van reparatie waard is. Dit alleen al is reden genoeg om een waterontharder aan te schaffen.

De gezondheid van jouw huid

Woon jij in een gebied waarin je te maken hebt met redelijk hard, behoorlijk hard of zeer hard water hebt? Dan zal jij het probleem van een droge huid herkennen. Douchen zal ervoor zorgen dat jouw huid uitdroogt. Jouw huid heeft er moeite mee om de kalk in het leidingwater te verwerken. Het leidingwater zorgt voor een schrale huid die ook wel huisvrouweneczeem wordt genoemd. Jij smeert dan ook flink wat hydraterende crèmes op jouw huid om deze zacht te houden. Jouw gezondheid is dan ook een heel belangrijk motief om over te gaan tot de aanschaf van een waterontharder.

Hoe Ultraspring jou helpt

Ultraspring is een bedrijf wat zich vooral richt op mensen die met een verbouwing in hun huis bezig zijn. Dit is namelijk het moment bij uitstek om een waterontharder aan te schaffen. Een waterontharder plaatsen in jouw huis is een klus die het beste valt te combineren met het moment van een verbouwing. Er moet ruimte worden vrijgemaakt voor de waterontharder en daarbij moet rekening worden gehouden met de bereikbaarheid van de waterontharder. Bovendien moet de waterontharder op een punt worden aangesloten waar het leidingwater het huis binnenkomt. Deze plek kan het beste worden gecreëerd bij het kruipluik of in de meterkast. Deze plekken worden vrij vaak aangepakt bij een verbouwing of een renovatie. Ook een plaatsing in een keukenkastje vindt vaak plaats bij een renovatie van een keuken.

Nieuw sanitair houd je graag mooi

Het moment waarop het onderwerp van een waterontharder ter sprake komt is vaak de aanleg van een nieuwe badkamer. Wordt er een mooie glazen douchewand geplaatst, dan wil je natuurlijk niet hebben dat er kalkaanslag op komt te zitten. Ook de tegels van je vloer houd je het liefste kalkvrij. Heb je net nieuw sanitair laten aanleggen, dan wil je dat de waterdruk goed blijft en dat er geen laag kalk komt te zitten in de leidingen. Om lang plezier te hebben van een mooi gerenoveerde badkamer is een waterontharder eigenlijk onmisbaar.

Een leverancier die het volledige systeem levert

Ultraspring heeft zich toegelegd op de levering van waterontharders die jouw hele huis in één keer van zacht water voorzien. We hebben het over een systeem op basis van ionenuitwisseling. Dit systeem zorgt ervoor dat kalkmoleculen uit het water worden gefilterd en dat er een beetje onschuldig natrium aan het water wordt meegegeven. Dit systeem is het kostbaarste in de aanschaf, maar het is ook het enige systeem wat zichzelf terugverdient. Ultraspring kenmerkt zich door het feit dat men flexibel is in het plaatsen van een waterontharder. Een termijn van een paar dagen is genoeg om een installatiedatum te plannen. Tussen de informatieverstrekking en de uiteindelijke plaatsing zal hooguit een paar dagen zitten.

Een financieel flexibele leverancier

Ultraspring is een leverancier die financieel uiterst flexibel is. Men biedt jou als klant de gelegenheid om de waterontharder in twee termijnen te betalen zonder dat hier rente over berekend wordt. Een verbouwing is immers een kostbaar iets en een waterontharder is geen toestel om zomaar op te gaan bezuinigen. Men houdt rekening met jouw verbouwingsbudget en geeft een advies op maat waarbij rekening wordt gehouden met jouw huishouden en met de hardheid van het water bij jou in de straat.

Omdat een verbouwing al genoeg kost

Een verbouwing is duur en daarom is het goed om eerst offertes op te vragen voordat je tot aanschaf van een waterontharder overgaat. Met één klik op onderstaande button vraag je gelijk meerdere offertes op om te vergelijken. Jij hebt op die manier gelijk een goede deal voor een waterontharder te pakken. Een verbouwing is tenslotte al duur genoeg.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat