Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Uden is een mooie woonplaats in de provincie Noord Brabant. Het is een plaats met voldoende ruimte om te wonen, maar dat alles heeft ook zijn keerzijde. Die keerzijde vind je in de hardheid van het leidingwater. Het water heeft een hardheid van 7,34 Duitse Graden. Dat staat gelijk aan de stratificatie redelijk hard water. Dat redelijk harde water heeft nogal wat gevolgen voor de inwoners van Uden

Vaste klant bij de witgoedhandel

Een nieuwe wasmachine hoop je eens per 10 jaar te hoeven aanschaffen; het is namelijk een redelijk prijzig apparaat. Voor de gemiddelde wasmachine ben je tussen de 300 en 700 euro kwijt. Wanneer jij woont in een gemeente met redelijk hard water ben je echter flink wat meer kwijt aan de aanschaf van witgoed. De reden hiervan is het feit dat het water rechtstreeks door jouw wasmachine heen stroomt voorbij een verwarmingselement. Dat verwarmingselement heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kalk in het leidingwater waardoor het steeds slechter gaat functioneren. Zonder dat jij het zelf doorhebt raakt het steeds meer verkalkt. Je ontdekt pas dat jouw wasmachine een compleet verkalkt verwarmingselement heeft wanneer het zijn warmte niet meer kwijt kan. Op dat moment zal de wasmachine defect raken met een kostbare reparatie of vervanging als gevolg. Jij bent dan ook een vaste klant bij de witgoedhandel in Uden dankzij het harde water.

Goede klandizie voor de drogisterij

Heb je te maken met redelijk hard water, dan ben je ook een heel goede klant van de plaatselijke drogisterij. Door het kalk waar jouw huid dagelijks mee te maken krijgt bij het wassen wordt jouw huid schraal en droog. Je krijgt last van het zogeheten huisvrouweneczeem. Dat heeft als gevolg dat je veelvuldig moet smeren met hydraterende crèmes om te voorkomen dat jouw huid uitdroogt. Door gewoon te wassen met water lijkt het zelfs erger te worden en het gebruik van algemene zeepproducten werkt ook niet bevorderend. Je bent dus een goede klant van het schap met beauty producten maar dat is geen overbodige luxe.

Veel schoonmaakwerk aan jouw sanitair

Het sanitair in jouw huis is gevoelig wanneer je redelijk hard water hebt. Je hebt namelijk te maken met een douchewand die voortdurend een soort witte waas heeft. Die witte waas komt door het kalk in het leidingwater waarmee jij je baadt. Jij bent dan ook wekelijks flink wat tijd kwijt aan het reinigen van jouw sanitair met een anti kalk middel. Dat is kostbare tijd met een kostbaar reinigingsmiddel die je liever aan andere zaken had besteed.

Een investering als oplossing

Steeds meer mensen treffen in hun eigen huis een passende oplossing voor dit probleem. Met schaft een waterontharder aan aangezien je daarmee een einde maakt aan de schadelijke uitwerking van het kalk. Deze waterontharder werkt met een chemisch proces via een ionenuitwisseling. Het is een apparaat wat doeltreffend werkt, maar waar wel een flink prijskaartje aan hangt. Dit is geen argument om terug te schrikken; je investeert namelijk in je huis. De waterontharder zorgt ervoor dat jij bespaart op de bovengenoemde punten waardoor je het apparaat in ongeveer twee jaar terugverdient.

Hoeveel kost een waterontharder in jouw situatie

We keken naar de prijs van een waterontharder in de situatie van een huishouden in Uden en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor formaat waterontharder koop je Welke grootte huishouden Welke hardheid water Welke prijs bij benadering
Compact model 1 tot 2 personen Redelijk hard 798 euro
Medium model 1 tot 4 personen Redelijk hard 1095 euro
Large model 4 tot 9 personen Redelijk hard 1495 euro
Compact model duplex 1 tot 4 personen Behoorlijk hard 2095 euro
Compact model duplex 4 tot 9 personen Behoorlijk hard 2898 euro

 

Hoe komt de prijs tot stand

Hoeveel jij betaalt voor een waterontharder heb je voor een belangrijk deel zelf in de hand door verschillende factoren. We hebben ze op een rij gezet.

  • Hoe groot is jouw huishouden. De grootte van jouw huishouden is van het grootste belang bij de prijs van een waterontharder. Het aantal personen in een huishouden geeft aan hoeveel water er tegelijk moet worden onthard om genoeg water te hebben zonder dat je met een dip in de waterdruk komt te zitten. Dat heeft dus wel degelijk zijn weerslag op het model en de prijs van een waterontharder.
  • Hoe hard is jouw water. De hardheid van het leidingwater bij jouw huis heeft ook zijn invloed op het model waterontharder wat je moet kopen. Heb je water wat behoorlijk hard is, dan ben je doorgaans ongeveer 100 euro meer kwijt voor het model van jouw keuze. De waterontharder heeft dan een grotere tank harsbolletjes nodig om in het juiste tijdsbestek de goede hoeveelheid water te ontharden.
  • De zekerheid van waterdruk. Wil jij uitsluiten dat je te maken krijgt met een terugvallende waterdruk, dan kan je het beste kiezen voor een duplex model. Op die manier heb je een waterontharder die met drie cilinders werkt waarvan er twee met kunstharskorrels gevuld zijn. Vindt er een regeneratie plaats in de ene cilinder, dan wordt de andere cilinder gebruikt voor waterontharding

Betaal niet teveel voor zacht water

Niemand betaalt graag teveel voor een waterontharder. Daarom doe je er goed aan om eerst offertes op te vragen voordat je tot aanschaf overgaat. Dat doe je heel eenvoudig met deze button. Na het beantwoorden van een paar vragen krijg je een aantal offertes toegestuurd om te vergelijken. Op deze manier heb jij altijd de beste deal voor jouw situatie.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat