Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het water wat uit jouw kranen komt thuis is goed schoon. Er worden meerdere mineralen aan toegevoegd om het in een perfecte conditie te krijgen. Die mineralen hebben echter ook zo hun nadelen. Een heel belangrijk nadeel is wel dat de stoffen calcium en magnesium in het water zich zullen samenbinden tot kalkmoleculen. Doordat er steeds meer mineralen aan het water worden toegevoegd door de tijd heen neemt de vraag naar een waterontharder ook toe. Steeds meer mensen gaan tot aanschaf over. Toch kan het geen kwaad om eerst te kijken naar een aantal zaken op het internet voordat je tot aanschaf overgaat.

Bestudeer en leer

Waterontharders zijn er in meerdere systemen. Deze systemen hebben ieder hun eigen eigenschappen en hun eigen prijskaartje. Het is dan ook goed om eerst een aantal zaken te bestuderen voordat je tot aanschaf overgaat. We hebben een aantal typen waterontharders voor je op een rij gezet.

  • De goedkoopste keuze: de waterontharder met magneet. De waterontharder met een sterke magneet is de goedkoopste keuze wanneer je tot aanschaf van een dergelijk apparaat wil overgaan. Het is een magneet die je om de waterleiding heen klemt waarbij je zorgt dat het water binnen een straal van 3 meter van de magneet geen kalmoleculen kan vormen. Dit systeem kost vanaf 30 euro, maar het is goed om je vooraf in te lezen.
  • De lokale keuze: de waterontharder met filter. De methode die veel wordt gebruikt is de waterontharder die met een filter werkt. Dit systeem werkt met een filter wat om de paar maanden moet worden ontvangen. Er vindt geen regeneratie plaats; wanneer de actieve kool in het filter is verzadigd is het klaar om vervangen te worden. Je hebt uit één kraan in je huis – meestal in de keuken – zacht water.
  • De kostbaarste keuze: de waterontharder met regeneratie. Dit model waterontharder is nog wel de kostbaarste keuze van de drie modellen. Het is een waterontharder die met een tank gevuld met kunstharsbolletjes werkt, ook wel actieve kool genoemd. Deze bolletjes onttrekken in de eerste cilinder van de waterontharder het kalk aan het water. Het kalk hecht zich aan de bolletjes en wanneer deze verzadigd zijn vindt er een regeneratie plaats. Die vindt plaats met natriumoplossing die uit de tweede tank komt. Het natrium hecht zich aan de actieve kool terwijl het kalk wordt afgevoerd. Daardoor geef jij aan het drinkwater een kleine hoeveelheid natrium mee. Dit systeem is het duurste in de aanschaf, maar daar staat tegenover dat het in het onderhoud het goedkoopste is.

Zaken waar je op let bij een review

Ga jij een waterontharder kopen dan zal je – net als de meeste klanten – kijken voor een model wat goede reviews heeft. Het is goed om te weten waar je op moet letten bij een review.

  • Het vermogen van de waterontharder. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, namelijk de prijs, is het vermogen van de waterontharder het belangrijkste om naar te kijken bij een review. Een waterontharder kan je kopen met meerdere vermogens. Het vermogen wordt bepaald door twee factoren: het aantal personen in jouw huishouden en de hardheid van het leidingwater. Dit zijn zaken die je dus vooraf op een rij moet zetten. De hardheid van het leidingwater kan je opzoeken bij een postcodetest.
  • De prijs-kwaliteit verhouding. Een heel belangrijk punt. Je betaalt bij een waterontharder vaak een bepaald deel voor het merk van de apparatuur. Het is goed om te lezen wat het merk jou voor meerwaarde levert bij de aanschaf van een waterontharder. Wanneer je de keuze uit meerdere merken hebt; kijk dan naar de bewezen beste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Het gebruiksgemak. Jij bent degene die zometeen de waterontharder wil gaan gebruiken. Het is dan ook aan te raden om eerst te kijken naar het gebruiksgemak. Een apparaat wat enkel in te stellen en te bedienen is door een expert is een lastige aankoop. Een apparaat wat daarentegen door de gebruiker zelf kan worden ingesteld met bijvoorbeeld een app is een betere aanschaf. Je hebt immers niet altijd een installateur bij de hand.
  • Foutmeldingen afhandelen. Koop je een technisch hoogstandje als waterontharder, dan krijg je niet zelden te maken met foutmeldingen. Techniek kan immers heel gevoelig zijn. Kijk goed bij de reviews hoe eenvoudig je zelf deze foutmeldingen kan afhandelen. Leer ook hier weer van de ervaringen van andere bezitters.
  • De service van de leverancier. Een waterontharder moet je laten installeren, dus je bent afhankelijk van de service van de leverancier. Dit moet je goed doorlezen voordat je tot aanschaf overgaat. Het kan je een hoop ergernis besparen.

Eerst vergelijken en dan kopen

Eerst offertes opvragen is de snelste methode om een goede waterontharder aan te schaffen. Je doet dit door te klikken op onderstaande button. Je ontvangt in jouw mailbox daarna meerdere offertes die je kan vergelijken. Op die manier heb jij de beste deal van een lokale leverancier.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat