Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Steeds meer consumenten gaan over tot de aanschaf van een Quooker. Zij kiezen daarmee voor het gemak van direct kokend water uit hun kraan. Wellicht heb jij ook al een dergelijk apparaat aangeschaft. Het bespaart je een hoop tijd, maar je hebt vast ook al het grote nadeel van de Quooker meegemaakt. Doordat er water aan de kook wordt gebracht krijg je te maken met een verwarmingselement wat heel gevoelig is voor kalk. Wanneer jij dus veel gebruik maakt van jouw Quooker ben je veel geld kwijt aan het onderhoud daarvan.

Ongemak op meerdere plekken

Het kalk wat in jouw drinkwater zit zorgt op meer plekken in jouw huis voor problemen. Niet alleen jouw Quooker heeft last van hard water; ook op andere gebieden maak jij redelijk hoge kosten. We hebben een paar van die probleemzones

in jouw huis op een rij gezet.

  • De wasmachine. De wasmachine is een plek in jouw huis waar je voortdurend wordt geconfronteerd met de hardheid van het drinkwater. Het kalk in het drinkwater zal zich hechten aan het verwarmingselement van de wasmachine. Daardoor kom je op den duur met een kostbare reparatie of vervanging te zitten. Dit zijn uitgaven van een paar honderd euro die jij jezelf liever zou besparen.
  • De vaatwasser. De vaatwasser is een huishoudelijk apparaat wat heel gevoelig is voor kalk. Wie de glazen in zijn huis schoonwast in de vaatwasser moet waarschijnlijk dagelijks kalk wegvegen uit de glazen voordat je deze in de kast kan zetten. Het probleem van kalk in het water zorgt dus voor flink wat extra werk voor jou.

De waterontharder voor grootverbruikers

Heb jij een Quooker, een wasmachine en/of een vaatwasser, dan ben je dus een grootverbruiker. Je gebruikt een hoop water en je maakt veel extra kosten door het feit dat er kalk in het leidingwater zit. Deze kosten kunnen in het geval van jouw huishouden behoorlijk oplopen. De geraamde kosten van anti kalkmiddel, onderhoud aan Quooker, wasmachine en vaatwasser zijn 500 euro op jaarbasis. Dat houdt in dat jij een waterontharder eenvoudig kan terugverdienen. We keken naar de prijzen van Quooker waterontharders.

Hoeveel kost een Quooker waterontharder

We deden navraag bij de leveranciers van Quooker apparatuur naar de kosten van een Quooker waterontharder. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk model Quooker waterontharder koop je Hoeveel personen in je huishouden Hars volume Prijs
Mini 1 tot 2 personen 4 liter 890 euro
Mini + 1 tot 2 personen 6 liter 945 euro
Compact 2 tot 4 personen 10 liter 1090 euro
Medium 4 tot 6 personen 14 liter 1290 euro
Medium+ 6 tot 8 personen 18 liter 1390 euro
Grande 8 tot 10 personen 23 liter 1490 euro

 

Zaken die de prijs van een Quooker waterontharder bepalen

Hoeveel jij betaalt voor een Quooker waterontharder bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Het aantal personen in jouw huishouden. Het aantal personen in jouw gezin bepaalt voor een heel groot gedeelte de prijs van een Quooker waterontharder. De grootte van jouw huishouden bepaalt namelijk de vraag naar zacht water op piekmomenten. De Quooker waterontharder van jouw keuze heeft een bepaalde maat harstank. Die maat is leidend voor de keuze voor een bepaald model.
  • De hardheid van het water. De hardheid van het water in jouw huis is eveneens bepalend voor het model waterontharder wat jij nodig hebt. Hoe hoger de hardheid van het water, hoe groter de harstank moet zijn om al het water te ontkalken. Kijk dus voordat je een bestelling plaatst altijd naar deze factor. Doe de postcode check op het internet om te bepalen wat de waterhardheid in jouw straat is.
  • De installatieprocedure. Koop jij een Quooker waterontharder en een Quooker kraan in één keer, dan hoeft er slechts éénmalig een installateur langs te komen om deze beide zaken aan te leggen. Je kan in dat geval bij de leverancier een korting afdingen aangezien een groot deel van de installatiekosten bestaat uit voorrijkosten.
  • De bedieningsvorm. De modellen tot en met compact bedien je digitaal op de bedieningsunit zelf. Je zal dus bij de waterontharder moeten werken om deze in te stellen. De duurdere modellen, dus medium tot en met grande bedien je heel eenvoudig via een afstandsbediening. Je betaalt voor deze luxe vormen wat meer, maar het gebruiksgemak is hoger. Je kan dan eenvoudiger bijvoorbeeld de regeneratie uitstellen of vervroegd opstarten om te vermijden dat deze tijdens de ochtendspits wordt uitgevoerd.

Kijk en vergelijk

Een Quooker waterontharder is een investering die zichzelf in ongeveer twee jaar terugverdient. Toch is het goed om eerst offertes op te vragen voordat je tot aanschaf overgaat. Vooral op de installatiekosten valt namelijk winst te behalen. Het handigste vraag je eerst offertes op met deze functie. Zo weet je in één oogopslag waar jij de beste deal kan sluiten voor een Quooker waterontharder.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat