Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een waterontharder van Kinetico is een goede keuze: het bedrijf levert kwalitatief hoogwaardige, innovatieve producten. Een waterontharder van Kinetico heeft een hoog rendement en is geschikt voor zowel particulieren als grotere verbruikers zoals hotels en bedrijven. Deze waterontharders zijn van hoge kwaliteit, maar hun prijskaartje is er ook naar. Zijn er alternatieven die dezelfde waarde bieden voor een meer betaalbaar tarief? Die vraag verkennen we in dit artikel. We vergelijken de waterontharders van Kinetico en andere aanbieders en stellen je in staat om de perfecte keuze te maken binnen het uitgebreide aanbod.

 Wat waterontharders doen

Hard leidingwater bevat een groot aandeel vrije kalkionen. Binnen je huis of bedrijf richten deze ionen schade aan, onder meer aan sanitair, witgoed, andere apparatuur. Ook maken ze schoonmaken tot een lastige klus en leveren zelfs risico’s op voor de gezondheid. Een waterontharder van Kinetico heeft een filter met ionenwisselaar, waarmee de kalkionen worden weggefilterd uit al het binnenkomende water. Het water is nu kalkarm, oftewel zacht en ideaal voor gebruik binnen woning of horecagelegenheid.

Voordelen van waterontharders

Een waterontharder van Kinetico biedt veel pluspunten. De belangrijkste zijn de levensduur van je witgoed en het gemak van schoonmaken in een huis of hotel zonder kalkaanslag. Maar er zijn nog andere waardevolle effecten die je bereikt door het installeren van een waterontharder. Hier een overzicht.

  • Wasgoed wordt ultiem zacht en fris. Ook met matig gebruik van wasverzachter is het wasgoed altijd zo zacht als textiel kan worden. Zonder het verruwende effect van kalk of katoen- en andere textielvezels is het wasgoed altijd perfect.
  • Altijd een fris en schoon sanitair. Sanitaire ruimtes zijn altijd moeiteloos schoon en aantrekkelijk, zonder onooglijke strepen en druppels veroorzaakt door opgelost kalk in schoonmaakwater. Badkuipen, douchecabines, zwembaden en jacuzzi’s worden als nieuw en uitnodigend ervaren.
  • Betere smaak van koffie, thee, kraanwater en andere dranken. Elke drank waarvoor water gebruikt wordt smaakt beter zonder de onsmakelijke en krijtachtige invloed van kalk. Ook het spoelen met kalkvrij water zorgt voor smakelijkere drankjes en altijd glanzend glaswerk en serviesgoed.

 

Aanschafkosten van waterontharders

Waar hangt de prijs van een waterontharder van Kinetico vanaf? Dat is, vreemd genoeg, de manier waarop het filter wordt ververst. Het filter van een waterontharder verwijdert kalk uit het water en slaat dat op, maar op een gegeven moment is het filter vol. De machine ververst dan zijn eigen filter en spoelt het kalk eruit, het riool in. Hierbij wordt water en zout verbruikt. Nou heb je mechanische apparaten die dat vrij enthousiast doen en veel water en zout verbruiken. Die hebben daardoor hogere periodieke kosten. Het alternatief is een elektronisch apparaat, dat zuinig omgaat met zout en water bij de filterverversing. De aanschafkosten van een elektronisch apparaat is wel gemiddeld zo’n 200 euro hoger dan van de mechanische versie. Maar die kosten verdien je dus over de loop van de tijd terug door zijn zuinigheid. Kijk in de tabel hieronder naar deze kosten.

 

Mechanisch Elektronisch
Stroomgebruik nee ja
Filterverversing weinig opties veel opties
Verbruik zout en water veel weinig
Aankoopprijs €550-900 €800-1100

 

 

Een waterontharder uitkiezen

Er is zo’n groot aanbod van waterontharders dat je niet met één oogopslag kan zeggen wat de beste keuze voor je huis of bedrijf is. Hoe meer je eraan wilt besteden, hoe meer functie je bij je apparaat inbegrepen krijgt. En dat zijn vaak nuttige functies: ze verhogen het vermogen van je waterontharder, maken hem zuiniger in gebruik van water of zout en verlengen zijn levensduur. Wil je weten welke functies er zijn en of ze waarde hebben voor jou? Lees dan dit onderstaande overzicht even door.

  • Duo modellen zijn opgesplitst in twee delen. Doordat ze extra leidingen hebben zien deze modellen er wat slordiger uit, maar ze bieden wel meer flexibiliteit voor het inbouwen ervan. Dat kan namelijk in verschillende kamers gebeuren – de delen ervan zijn dan verbonden met behulp van leidingen.
  • Grotere machines hebben een betere wateropslagcapaciteit. Afhankelijk van hoeveel water je bedrijf of woning per dag gebruikt, kan je het volume van je waterontharder afstemmen. Kies een waterontharder van Kinetico die minimaal dit volume aan water kan produceren. Zo weet je zeker dat je nooit zonder zacht water komt te zitten.
  • Het stroomgebruik van de modellen is niet gelijk. Sommige modellen gaan heel zuinig om met netstroom of kunnen zelfs toe met batterijen of hebben slechts waterdruk nodig om te werken. Andere slurpen elektriciteit, wat op jaarbasis behoorlijk kan uitmaken.
  • Sommige waterontharders hebben een functie waarmee ze onthardingszout heel nauwkeurig af kunnen wegen. Dat is uiteraard goed voor je jaarlijkse uitgaven. Andere modellen voegen dat zout min of meer uit de losse pols toe, wat uiteraard tot een bepaalde mate van verspilling leidt.

Aanwijzingen voor het beste gebruik

 

  • Reinig je machine regelmatig. Eens per half jaar is een goede aanbeveling. Als je je waterontharder regelmatig schoonmaakt voorkom je de opbouw van schadelijke bacteriën en zorg je dat het apparaat zijn maximale levensduur kan bereiken. Deze klus kan je ook uitbesteden aan een monteur of onderhoudsbedrijf. Eventueel kan je daar zelfs een onderhoudscontract afsluiten.
  • Vergeet niet om af en toe de zouttank bij te vullen. Dat hoeft maar eens in de twee of drie maanden te gebeuren. De machine heeft zout nodig om te kunnen werken, dus zet de data nu op je kalender en je zit nooit meer met hard water opgescheept.
  • Installeer je waterontharder zelf. Een waterontharder van Kinetico is niet moeilijk te installeren. Als je met een zaag en een tang kunt omgaan, is dit een klusje van een middag. Daarmee bespaar je toch weer snel een kleine 200 euro aan kosten van een monteur uit.

 

Offertes opvragen? Doe het hier

Een goede methode om je keuze te maken voor een waterontharder van Kinetico of van een concurrerend merk, is het vergelijken van offertes. Die geven snel een eerlijke indruk van de beste aanbieding en het ideale model voor jouw huis. Wij helpen je graag: uit onze database met offertes kun  je vrijblijvend een paar offertes opvragen. Klik eenvoudigweg op deze button.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat