Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Ga je een waterontharder aanschaffen, dan is kwaliteit natuurlijk een belangrijke doorslaggevende factor wanneer je het merk en de leverancier gaat kiezen. Het is soms moeilijk in te schatten of je met een waterontharder te maken hebt die kwalitatief in orde is en ook al is de prijs dan wel een goede indicatie, dit is geen garantie. Speciaal voor dit soort problemen bestaan er keurmerken waarmee je wel een garantie krijgt van de kwaliteit van een machine. Daarnaast zal je over je waterontharder ook een mooie garantieregeling ontvangen. Hier lees je over wat je op beide vlakken kunt verwachten.

De keurmerken

De meeste merken die waterontharders produceren doen dit op internationaal niveau. Er zijn dan ook verscheidene keurmerken die te behalen zijn in een aantal landen die je een goede indicatie kunnen geven van de kwaliteit waarmee je te maken hebt. De beste manier om dit te controleren is door online te zoeken naar de informatie over keurmerken en zelf te achterhalen waar deze keurmerken precies voor staan. Meestal kun je dit gemakkelijk via een link doen, dus dit zal je niet te veel tijd kosten. Hier vind je alvast enkele voorbeelden van keurmerken die je dan tegen kunt komen.

  • WQA Gold Seal Keurmerk: WQA staat voor Water Quality Assiciation. Dit is een Amerikaanse stichting die wereldwijd de kwaliteit van ons drinkwater probeert te verbeteren en te waarborgen. Het Gold Seal Keurmerk van de WQA is dan ook het belangrijkste keurmerk voor bedrijven die drinkwater behandelen. Een apparaat met dit keurmerk is sterk en veilig.
  • ACS-Keurmerk: in Frankrijk is er het ACS-Keurmerk. Deze afkorting staat voor Attestation de Conformité Sanitaire en wordt uitgereikt door het Franse Ministerie van Volksgezondheid.
  • CE-keurmerk: dit keurmerk vertelt je dat de elektronische waterontharders zijn getest door een laboratorium en dat ze voldoen aan de Europese richtlijnen wat betreft elektrisch verbruik.
  • ISO-9001: dit keurmerk komt van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie in Geneve. Het geeft aan dat het apparaat aan bepaalde strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoet. Aangezien dit een internationaal keurmerk is, wordt deze als zeer belangrijk gezien.
  • Energy Star Rating: als laatste is er ook voor de elektronische waterontharders de Energy Star Rating. Producten met dit keurmerk zijn getest door de Environmental Protection Agency en zijn door hen zeer efficiënt verklaard.

Garanties

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je de beste garantie ontvangt over je waterontharder. Het is een goede indicatie van kwaliteit, maar ook voor jou geeft een mooie garantieregeling natuurlijk gemoedsrust. Een bedrijf die je een goede regeling aanbiedt heeft zelf ook duidelijk vertrouwen in de werkzaamheden die ze verrichten en de producten die ze verkopen. Een erg goede regeling bestaat bijvoorbeeld uit 15 jaar garantie op het apparaat zelf, op de onderdelen en op het arbeidsloon. Hier is dan meestal wel de voorwaarde aan verbonden dat je de waterontharder elke 2 jaar moet onderhouden. Er zijn bedrijven die je zelfs de mogelijkheid geven je fabrieksgarantie te verlengen naar 20 jaar. Gemiddeld kun je echter rekenen op een garantieperiode van russen de 10 en de 15 jaar. Is deze lager, dan zal het apparaat waarschijnlijk ook minder lang meegaan.

Andere manieren om kwaliteit te herkennen

De garantieregeling en de keurmerken zijn belangrijke manieren om de kwaliteit van een bedrijf en de producten te herkennen. Er zijn echter nog andere punten die je kunt controleren als je echt zekerheid nodig hebt.

  • Vakvereniging: het is nooit verkeerd om te zoeken naar het lidmaatschap van een vakvereniging. Bedrijven die zijn aangesloten bij een vakvereniging mogen zich erkend noemen. Je hebt dan een aantal voordelen, zoals een goede garantieregeling, kwalitatieve diensten, materialen en services, gegarandeerde afronding van je klus en de mogelijkheid een onafhankelijke geschillencommissie in te schakelen. Je betaalt voor erkende bedrijven vaak wat meer, maar hier krijg je dan ook veel voordeel voor terug.
  • Klantenrecensies: een andere manier om te achterhalen waarmee je te maken krijgt is door klantenrecensies door te lezen. Je kunt er dan vanuit gaan dat mensen altijd graag klagen en daarom is het dan ook niet goed om alleen de negatieve berichten te lezen. Je kunt veel beter kijken naar hoe een bepaald bedrijf hierop reageert en probeert de klant alsnog tevreden te stellen. Dit zegt veel over werkethiek en kwaliteit van een bepaalde leverancier.
  • Hoor en wederhoor: ken je iemand die recentelijk een waterontharder heeft laten installeren? Dan is dit een uitstekende bron van informatie. Ze kunnen je vertellen wat het verschil is dat ze hebben gemerkt, welk merk waterontharder ze hebben gekocht, welk bedrijf deze heeft geïnstalleerd en wat ze hierover denken. Je kunt er terecht met al je vragen. De beste manier om erachter te komen hoe een bedrijf is, is door met iemand te praten die hier daadwerkelijk zaken mee gedaan heeft.

Vergelijk offertes

Wil jij ook graag een waterontharder aanschaffen? Dan kun je hier alvast een aantal offertes opvragen die je zullen helpen bij het kiezen van een leverancier en een apparaat. Je kunt deze vergelijken op prijs, kwaliteit en dienstverlening en zo de beste deal uitkiezen voor jouw nieuwe waterontharder.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat