Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een waterontharder in Kampen doet nuttig werk. Het leidingwater van Kampen heeft een hoog kalkgehalte (6.10 dH). Zoveel opgeloste kalk in het leidingwater richt schade aan bij witgoed en andere apparaten. Ook is het niet gezond voor je huid, die geïrriteerd en rood kan worden. Bovendien is schoonmaken een heel vervelend klusje, vanwege de harde en ontsierende kalkranden in sanitair, op ruiten en in de keuken. In Kampen een waterontharder kopen verwijdert de kalkdeeltjes uit het leidingwater en biedt daardoor een oplossing voor al deze problemen. Het apparaat wordt aangesloten bij de hoofdkraan en alle binnenkomende leidingwater wordt langs een harsfilter geleid. Daar worden de kalkdeeltjes uit het water gefilterd. Alle water voorbij dit punt is nu zacht, ofwel kalkloos en ideaal voor het gebruik in huis. In dit artikel bespreken we de voordelen van een waterontharder uitgebreider. We leggen uit welke types waterontharder ideaal zijn in een bepaalde situatie, gaan na waar het kostenplaatje vandaan komt en geven je informatie waardoor jij de beste keuze op het gebied van waterontharders kunt maken.

 

Wat er in je huis verandert met een waterontharder in Kampen

 • Gezondere huid en glanzend haar. Kalk irriteert de huid en zorgt voor jeuk, roodheid en eczeem. Ook maakt het je haar dof en broos.
 • Streeploos schoon sanitair en ruiten. Geen last meer van vieze kalkkringen en randen. Ook ruiten hebben niet meer te leiden van strepen en kalkresten. Schoonmaken wordt eenvoudiger en aangenamer.
 • Voedsel en dranken smaken beter. Zacht water smaakt frisser en sprankelend. Het gebruik van zacht afwaswater en kookwater zorgt dat je etenswaren en drinken smakelijker wordt.
 • Apparaten hebben een langer levensduur en verbruiken minder stroom. Kalkaanslag zorgt voor isoleren, oververhitting en doorscheuren van dure verwarmingselementen van witgoed en andere apparatuur.
 • Makkelijker schoonmaken van de auto. Geen doffe onsierende laag meer. Door het gebruik van kalkvrij water ziet je wagen er na elke wasbeurt als nieuw uit.
 • Zachter en fris textiel. Beddengoed, handdoeken en kleren voelen heerlijk zacht aan en ruiken fris door het zachte water. Kalk verruwt en verklit de vezels van katoen en andere stoffen.
 • Aanslag van ketelsteen in pannen, leidingen en andere waterhoudende elementen wordt voorkomen en afgebroken door zacht water.

Wat de prijs is van de gemiddelde waterontharder

De prijzen van deze machines hangen af van hoe zuinig ze zijn. Af en toe moet een waterontharder namelijk zijn filter reinigen. Dat kan heel zuinig gebeuren (elektronisch) of redelijk verspillend (mechanisch).  De elektronische modellen zijn wel een stukje duurder dan de mechanische, maar door hun duurzaamheid kan je deze kosten snel weer terug verdienen. Als je wilt besparen kan je ook besluiten om je waterontharder in Kampen zelf in je huis te installeren. Dat is niet bijzonder ingewikkeld en bespaart je toch al gauw zo’n 200 euro. Bekijk deze tabel voor een overzicht van de gemiddelde prijzen.

 

Soort waterontharder Mechanisch Elektronisch
Onderhoud €80 €80
Zuinig met water/zout Nee Beter
Installeren door expert €200 €200
Prijs €750-900 €900-1050

 

 

Wat voor keuzes je kunt maken als je een waterontharder gaat kopen

Er zijn een flink aantal modellen waterontharders, met elk hun eigen voordelen en nadelen. Sommige handige functies die bij een bepaalde waterontharder zijn inbegrepen, kunnen ideaal zijn voor jouw huis of bedrijf. Denk aan zuinigere reiniging van het kalkfilter, langere levensduur van het apparaat, of makkelijk inbouwen op plekken met beperkte ruimte. Ons advies is om je te oriënteren op deze functies en te bepalen welke ervan relevant en nuttig zijn voor jou. Dan kan je bij de aankoop een apparaat uitkiezen dat perfect voldoet aan jouw behoeften. Hieronder hebben we een lijst opgesteld van de mogelijkheden die veel voorkomen op het gebied van waterontharders.

 • Netstroom of waterdruk. Terwijl veel waterontharders netstroom nodig hebben om te werken, zijn er ook geavanceerde machines die voldoende hebben aan de al bestaande waterdruk in je leidingen. Die kosten dus geen euro extra op maandbasis.
 • Hogere capaciteit en opslag. Je bedrijf of woning heeft per dag een aantal liter zacht water nodig. Bepaal dat volume van tevoren en zorg dat het vermogen en de opslagtank van je waterontharder in Kampen hier mee overeenkomen.
 • Simplex en duplex. Duplex ontharders doen altijd hun werk, omdat ze twee cilinders bezitten die onafhankelijk van elkaar gespoeld worden. Dat is niet het geval bij simplex waterontharders, die stil liggen als hun enige cilinder gereinigd wordt. Op dat moment kan er geen zacht water geproduceerd worden.

Een paar aanbevelingen voor je waterontharder

 

 • Laat je waterontharder in Kampen installeren door een lokale vakman. Daarmee zorg je dat het geld in je gemeenschap blijft. Ook zijn de voorrijdkosten van een lokale monteur lager en als de goede man (of vrouw) gespecialiseerd is in waterontharders, kan hij het apparaat juist afstellen met de lokale waterhardheid in het achterhoofd.
 • Maak je waterontharder minimaal eens per jaar schoon. Om na te gaan of alle onderdelen nog goed werken is het aan te raden om zeker eens per jaar je waterontharder schoon te maken, sommige onderdelen in te vetten en een desinfectiemiddel aan de tank toe te voegen. Dat laatste voorkomt dat er microben in je waterontharder ontstaan. Als je geen zin hebt om zelf je waterontharder te onthouden, kan je hier ook een monteur voor inschakelen.
 • Zoek een tweedehands. Waterontharders zijn gemaakt om vele jaren mee te gaan en een afdankertje kan nog prima werken, zeker als het een wat duurdere uitvoering is. Laat je aankoop eventueel nakijken door een monteur en het is zo maar mogelijk dat je voor 100 euro een uitstekend werkende waterontharder hebt. Je vindt ze vooral op verkoopgroepen en online marktplaatsen.

Wil je een offerte zien?

Wij bieden een grote selectie uitgebreide offertes aan. Die kan je bij ons vrijblijvend aanvragen en geven je meteen een goed beeld van de beste waterontharder in Kampen en omstreken. Dat is veel minder werk dan alle aanbieders zelf te vergelijken aan de hand van hun websites. Klik hier nu om een aantal offertes voor waterontharders te ontvangen.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat