Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Hoe word je een waterontharder expert Hoe word je een waterontharder expert? Hoewel het leidingwater in ons land prima te drinken is zijn er  steeds meer mensen die kiezen voor de investering in een waterontharder. Dat doen ze om meerdere redenen. Ze zijn het  zat  om iedere week kalkaanslag te moeten weghalen van hun sanitair. Daarnaast houden ze van zacht  drinkwater in huis. Een waterontharder is een toestel wat je het liefste door een professional laat plaatsen. Zo weet je namelijk zeker dat je er optimaal profijt van hebt. We keken voor je naar de eisen die er aan je worden gesteld wanneer je waterontharder expert  wil worden. Het gaat hier om een bedrijfsbranche waar  steeds meer vraag naar is.

*Tip: Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Jouw vooropleiding voor waterontharder expert

Het spreekt voor zich dat niet  iedereen zonder vooropleiding in deze branche aan het werk kan gaan. Er is een vooropleiding voor nodig. In dit geval gaat het om een opleiding die bestaat uit de VMBO waarbij je kiest voor een technische richting. Je moet immers een vervolgopleiding in de installatie techniek gaan volgen. Die vervolgopleiding volg je aan het MBO. Een opleiding installatie en montage techniek is een MBO 2 opleiding. In deze opleiding leer je veilig werken in de installatie techniek. Dit wil zeggen dat je veilig leert werken in een omgeving waar je met stroom en water werkt. Deze MBO 2 opleiding leidt scholieren op tot medewerker in de installatie techniek. Met een MBO 4 opleiding leer je verder hoe je ook leiding kan geven en hoe je als zelfstandige in de installatie techniek aan de slag kan. Een opleiding tot waterontharder  expert gaat dus verder dan alleen waterontharders.

 

Zaken die je als volleerd installateur kan uitvoeren

Installateurs zijn werkzaam in omgevingen waar dus met  stroom en water wordt  gewerkt . Dat houdt in dat je als medewerker installatietechniek ook gaat werken met warmtepompen die je plaatst  en met andere zaken die met stroom en water te maken hebben. Ook zaken als zonnepanelen leer je plaatsen wanneer je deze vooropleiding hebt. Het gaat hier bij een MBO 2 uiteraard om een richting waarna je in een bedrijf als medewerker installatietechniek aan het werk gaat. Daarna is het tijd voor de volgende stap.

 

Waterontharders leren plaatsen in de praktijk

Nadat je een vooropleiding in de installatietechniek hebt gevolgd is het tijd voor de volgende stap,. Scholieren met  een voltooide opleiding in de installatie techniek gaan aan het werk bij een installatiebedrijf. Daar  leren ze verder in de praktijk het vak van het plaatsen van waterontharders. Als scholier ben je dus volleerd wanneer je aan de slag gaat. Een betaald beroep heb je echter pas na je opleiding.

 

Als zij instromer of her instromer aan het werk in de installatietechniek

Veel volwassenen komen er gedurende hun baan achter dat ze voor een verkeerde opleiding hebben gekozen. Hun werk past niet  echt bij ze en mede om die reden kiezen ze voor een ander beroep in een heel andere richting. Wanneer je om deze redenen niet  zonder inkomen kunt  komen te zitten doe je er goed aan om via het BBL systeem een opleiding tot waterontharder expert te gaan volgen. Dat doe je door bij een erkend leerbedrijf in dienst te treden. Een dergelijk bedrijf schoolt medewerkers voor het   plaatsen van waterontharders en daarbij maakt men gebruik van een opleiding die naast het werk wordt gevolgd. Deze opleiding vindt vaak plaats bij een ROC waar het je als personeelslid enkele uren per week in de schoolbanken zit. Verder leer je binnen het bedrijf waar je werkzaam bent het vak van installateur van waterontharders. Je werkt hier dus volgens een systeem waarin je vanaf het eerste moment een betaalde baan hebt. Ideaal voor kostwinners binnen een gezin.

 

Maak het verschil als expert

Een waterontharder wordt geleverd inclusief een handleiding voor het plaatsen. Dit geeft kopers soms het gevoel dat ze zelf wel een waterontharder kunnen installeren terwijl dit niet zo is. De reden zit hem in het feit dat voor het echt volop comfort  en veiligheid hebben meer technische kennis nodig is. Een waterontharder moet namelijk zo worden geplaatst  dat deze ook tijdens de regeneratie nog water doorgeeft. De regeneratie houdt in dat de capsule met  harsbolletjes waar het water doorheen stroomt wordt gespoeld. De harsbolletjes houden immers het kalk vast waardoor ze na een dag moeten worden schoongespoeld. Dat gebeurt  via een regeneratiezoutoplossing. Een dergelijk system houdt in dat er gedurende de regeneratie geen water door de waterontharder heen kan stromen. Om ongemak te voorkomen bij bijvoorbeeld het draaien van een was moet je ervoor zorgen dat er bypasses zijn aangelegd. Hoeveel bypasses er nodig zijn bepaalt de klant in feite zelf. De hoeveelheid watergebruik gedurende de periode dat de regeneratie plaatsvindt bepaalt het aantal benodigde bypasses.

 

Voldoe aan de eisen van het waterbedrijf

De klant mag dan heel blij zijn met  een waterontharder, een leidingwaterbedrijf is dit vaak niet. Dat komt doordat een waterontharder het risico loopt dat het waterleidingnet wordt vervuild. Een waterontharder is zo gemaakt dat deze feilloos en zonder problemen  werkt wanneer er waterdruk is aan de andere kant van de waterontharder. Wanneer deze waterdruk wegvalt door een storing in het leidingwaternetwerk kan het zijn dat bij een regeneratie het vervuilde spoelwater in het leidingwaternet terecht komt. dit kan ertoe leiden dat een andere klant vervuild leidingwater binnen krijgt wat voor storingen zorgt. Dat is dan ook gelijk de reden dat een waterbedrijf eist dat er een terugstroombeveiliger voor de waterontharder wordt geplaatst. Op die manier wordt voorkomen dat vervuild leidingwater kan terug stromen.

 

Schakel een installateur in

Het  je een waterontharder gekocht en wil je deze laten installeren, schakel dan een installateur in. vergelijk eerst lokale offertes voor je een installateur inhuurt. Dit kan jou een behoorlijk voordeel opleveren.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat