Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Hard water is een killer. Jouw apparatuur in huis zal sneller kapot gaan wanneer er sprake is van veel kalk in het drinkwater. Wie dit harde water wil aanpakken in zijn of haar huis doet er goed aan om een waterontharder aan te schaffen. Je staat daarmee op punt om een kostbare aanschaf te doen en het is goed om te weten wat je koopt. Niet voor niets zijn er veel fora waar eigenaren van waterontharders en potentiële klanten elkaar ontmoeten.

Een forum tijdens de oriëntatiefase

Wanneer jij je gaat oriënteren op de aanschaf van een waterontharder is het bezoeken van een forum een goed idee. Je kijkt op plekken waar waterontharders worden aangeboden en je leest de reacties van potentiële klanten en eigenaren van waterontharders. Op pagina’s als Beslist.nl lees je over de apparaten en de ervaringen van mensen die een dergelijk apparaat reeds kochten. Je leest onafhankelijke ervaringen van klanten die niet in opdracht van leveranciers hun mening geven. De ervaringen hebben betrekking op een aantal zaken:

  • Het gemak van installatie. Een waterontharder kan je het beste laten installeren door een loodgieter of door iemand van de leverancier zelf. Ga je toch zelf aan de slag, dan is het goed om te kijken naar het gemak van de installatie. Je kan teruglezen op een forum hoeveel ervaring je moet hebben om een installatie uit te voeren. Aan de hand daarvan kan je bepalen of je de installatie zelf uit gaat voeren of dat je de klus aanbesteedt.
  • De kosten van de installatie. Je leest ook op het forum hoeveel je moet betalen voor de installatie van een waterontharder. Kom je een waterontharder tegen die inclusief installatie is verkocht voor een bepaalde prijs, houd er dan rekening mee dat die hoogstwaarschijnlijk al bij de aankoopprijs zat inbegrepen. De kosten van de installatie zijn gemiddeld de helft van de aanschafprijs van de waterontharder.
  • De ervaringen van de eerste dagen. Veel mensen die een ervaring op een dergelijke pagina opschrijven hebben het over de eerste dagen na de installatie. Men schrijft over de eerste ervaringen dus je leest over waterdruk in het huis en eventuele eerste goede tekenen dat het water onthard is.

Een forum na de aanschaf

Er zijn meerdere communities waar je kan lezen over de ervaringen van eigenaren van een waterontharder na de aanschaf ervan. Je leest onder andere op fora zoals Tweakers en Fok over deze apparatuur. Je leest de ervaringen van bezitters over de volgende zaken:

  • Het gebruik na de eerste aanschaf. Heb je de aanschaf achter de rug, dan is het goed om te lezen wat je mag verwachten in je huis. Je leest zaken die te maken hebben met bijvoorbeeld het schoonmaken van jouw sanitair. Je leest of je er echt geen werk meer aan hebt en je ziet ook waar je verder op moet letten. Je leest wat voor schoonmaakmiddel je nodig hebt bij zacht water en daarnaast kan je ook lezen hoe het zit met de waterdruk in je huis.
  • Het onderhoud van de waterontharder. Het onderhouden van een waterontharder is een klus waar je in eerste instantie aan moet wennen. Het bijvullen van het zoutvat zal niet altijd even gemakkelijk gaan en het is goed om je hierop in te lezen. Je kan leren van de ervaringen van anderen die hun apparaat al hebben moeten bijvullen en je leert zaken zoals de juiste plek voor een waterontharder in je huis. De juiste locatie zorgt er namelijk voor dat de waterontharder gemakkelijk kan worden nagevuld.

Klachten over waterontharders

Niet iedereen zal even tevreden zijn over de aanschaf van een waterontharder. Je kan kijken bij twijfel op fora waar klanten hun klachten ventileren over de aanschaf van een dergelijk kostbaar apparaat. Onder andere op Klacht.nl kan je dit soort klachten terugvinden. Je leest er ook hoe de leverancier een klacht bij een klant verhelpt. Een goede leverancier herken je aan de manier waarop hij de klant tegemoet treedt. Dit geeft jou het volle vertrouwen dat je ook bij een slechte ervaring toch goed geholpen wordt.

Minder betrouwbare fora

Naast de betrouwbare fora zijn er ook minder betrouwbare fora. Helaas hebben we ook hier voorbeelden van.

  • Niet echt een forum, maar wel een heel belangrijke plek. Hier vind je de ervaringen die doorgaans van ontevreden klanten zijn. Je leest klachten die niet snel worden afgehandeld en vaak lees je de uitzonderingen. Geen heel goede raadmeester dus, want de kans dat jij in een dergelijk pakket verzeild zal raken is doorgaans klein.
  • De website van de leverancier zelf. Op de website van de leverancier tref je altijd de gefilterde reacties van kopers van waterontharders. De eigenaar van het bedrijf leest eerst de ervaringen voordat ze – al dan niet bijgewerkt – worden geplaatst. Niet echt betrouwbaar dus, want men wil jou alleen de positieve verhalen laten lezen.

Als je klaar voor de aanschaf bent

Heb jij je goed ingelezen en ben je klaar voor de aanschaf van een waterontharder, dan is het tijd om offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in jouw mailbox om te vergelijken. Dat zal jou een voordeel opleveren wat je zelf kan berekenen. Jouw voordeel kan flink oplopen, tot wel 20 procent.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat