Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Hard water is een groot probleem wat bij woningbezitters voor hoge kosten zorgt. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan apparatuur die lang voor het einde van de technische levensduur sneuvelt. Je mag ook denken aan het sanitair in je huis wat snel onder een kalklaag bedekt raakt. Het is dan ook aan te raden om het harde water te lijf te gaan. Dat doe je met een waterontharder. Zo’n waterontharder is een apparaat wat een uitkomst is voor jouw huis. Het is echter ook een investering waar een prijskaartje aan hangt.

Verbeter je woning, begin bij het water

Je woning verbeteren is eenvoudiger dan je zou denken. Het is namelijk iets wat je doet door milieubesparende maatregelen aan te brengen aan je huis. Woningverbetering heeft een heel groot voordeel. Het is namelijk iets wat de waarde van je huis verhoogt, waardoor je het terug kan vorderen bij de belasting. Je mag woningverbetering altijd opvoeren op de belastingaangifte, waardoor je meer terug kan krijgen bij de belastingdienst. De kosten van een waterontharder zijn daardoor bij particulier gebruik aftrekbaar, maar ook voor bedrijven valt er winst te behalen.

Hoe jij als ondernemer klinkende munt slaat uit een waterontharder

Wie een bedrijf heeft zal zeker baat hebben bij een waterontharder. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat je veel lagere bedrijfskosten maakt. Niet alleen heb je minder kosten aan het onderhoud van de machines in jouw bedrijf doordat er minder kalk komt te zitten op de verwarmingselementen en in de leidingen. Je hebt ook het profijt van dit water doordat potentieel schadelijke stoffen voor een eindproduct al bij voorbaat uit het water worden gefilterd. Dit voordeel haal je binnen in de vorm van een investering wanneer je een waterontharder koopt. Daarnaast heb je ook nog eens extra voordelen als ondernemer.

BTW terugvordering

Wie kijkt op de website van een leverancier van zakelijke waterontharders ziet gelijk dat een flink aandeel van de prijs van een waterontharder bestaat uit BTW. Dit bedrag mag jij als ondernemer terugvorderen van de belastingdienst. Dat doe je bij de BTW aangifte die je eens per kwartaal invult. Op die manier heb je direct een deel van de investering terug gekregen. BTW van aangekochte zaken mag je immers altijd verrekenen met de BTW die je moet betalen over geleverde diensten aan afnemers.

Investering in je bedrijf

Wie een waterontharder aanschaft doet een investering in zijn bedrijf. Wie aangifte gaat doen van de belasting eens per jaar komt er achter dat ook dit gedeelte aftrekbaar is van de belasting. Je krijgt niet het hele bedrag, maar wel een gedeelte van de investering terug van de belastingdienst bij het doen van jouw aangifte. Op die manier ben jij als ondernemer met de aanschaf van een waterontharder beter af op meerdere manieren.

 

Hoe een waterontharder zichzelf terugverdient

We hebben het bij een waterontharder in alle gevallen heel bewust over een investering gehad. Dat komt doordat een waterontharder een apparaat is wat zichzelf terugverdient. We hebben voor jou een opsomming van zaken die ertoe bijdragen dat jij de waterontharder terug verdient door de jaren heen.

  • De belangrijkste winst voor jou als eigenaar is niet altijd in geld uit te drukken, maar absoluut wel als je een bedrijf hebt. Doordat je namelijk geen tijd kwijt bent aan het schoonmaken van het sanitair in de zin van kalk verwijderen gaat er veel minder tijd in de schoonmaak zitten. Wanneer jij een schoonmaakbedrijf in dienst hebt om jouw bedrijf schoon te maken is dit gedeelte pure winst.
  • Geen anti kalkmiddelen. Anti kalkmiddelen zijn een flinke aanslag op jouw (huishoud)budget. Het zijn kostbare middelen en ze zijn noodzakelijk om af te rekenen met het kalk op jouw sanitair en apparatuur.
  • Geen wasstraat nodig. Ga je naar de wasstraat toe om daar je auto met zacht water te laten reinigen, dan kan je die kosten besparen. Door het zachte water heb je ook nog eens veel minder zeep en autoshampoo nodig waardoor het wassen van de auto veel minder kostbaar wordt.
  • Minder onderhoud. Het onderhoud aan machines en huishoudelijke apparaten is altijd een kostbare aangelegenheid. Het verwijderen van kalk van machines, witgoed en bijvoorbeeld de koffiezetter kost een hoop tijd bij de onderhoudsmonteur. Dat is geld wat je nu aan andere zaken kan besteden.

Hoe snel verdient een waterontharder zich terug

Een waterontharder verdient zichzelf terug in een termijn die afhankelijk is van de zwaarte van de factoren die we zojuist noemden. Wanneer die kosten erg hoog waren door de hardheid van het water zal een waterontharder zich doorgaans wat sneller terugverdienen. Ga er vanuit dat je een waterontharder in gemiddeld 5 jaar hebt terugverdiend. Daarna pluk je er enkel de vruchten nog van.

Betaal nooit teveel

Een waterontharder verdient zichzelf terug, maar het is alsnog niet nodig om teveel te betalen. Daarom is het advies om altijd eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je ziet gelijk waar jij het minste betaalt voor een waterontharder. Zo is de eerste winst al binnen nog voordat je tot aanschaf overgaat.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat