Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wie in een gebied woont met hard water zal het probleem zeker herkennen. Je bent dagelijks een hoop tijd kwijt aan het onderhoud van jouw sanitair. De witte aanslag die zich ophoopt op jouw douchecabine en je kranen is een aanslag op je zenuwen. Wie een dergelijke overlast herkent houdt zich bezig met het afnemen van het douchestel na iedere wasbeurt. Wanneer je gezinsleden klaar zijn met douchen moet er eerst nog met een trekker de douchecabine worden afgenomen. Ondanks al dat werk ben je daarna alsnog veel tijd kwijt aan het huishouden. Zodoende mag je wel spreken van het leed wat hard water heet.

Een specialist in zachtheid

Wie helemaal klaar is met dit harde water en het roer wil omgooien zou zijn licht kunnen opsteken bij Fegon. Dit is een leverancier van onder andere waterontharders. Met alle expertise die men in huis heeft mag je wel spreken van een specialist in zachtheid. Fegon is geen bedrijf wat het leveren van waterontharders erbij doet; het is de core business. Deze leverancier houdt zich bezig met de levering van één systeem waterontharder, wat we voor je zullen toelichten.

Kalkaanslag is pure chemie

Kalkaanslag is een product wat ontstaat door de aanwezigheid van calcium en magnesium in het drinkwater. Deze twee stoffen hebben als doel om het drinkwater vrij van bacteriën te houden tot het bij jouw huis aankomt. Helaas is er een bijwerking; wanneer deze twee stoffen in aanraking komen met lucht veranderen ze in kalkmoleculen. Deze kalkmoleculen zorgen voor een witte aanslag op alles waar het water mee in contact komt. Geen wonder dat jij zoveel mag schrobben op jouw sanitair.

Hoe jij fysieke klachten krijgt door hard water

Hard water heeft niet alleen zijn weerslag op jouw sanitair. Het zorgt er ook voor dat jij lichamelijke klachten kan krijgen. We hebben de meest voorkomende klachten op een rij gezet.

  • Droog, weerbarstig haar. Door de aanwezigheid van kalk in het water droogt jouw haar uit. Het wordt weerbarstig en verliest zijn glans. Hoe goed jij jezelf ook verzorgt; echt optimaal wordt het resultaat nooit.
  • Een schrale droge huid. Jouw huid is eveneens het slachtoffer van hard water. Het zogeheten huisvrouweneczeem komt vooral voor in gebieden met heel hard water. Je werkt veelal met kalkrijk water wat de beschermende laag van jouw huid af spoelt. Je bent dus veel tijd kwijt aan het verzorgen van je huid en loopt desondanks met schrale plekken rond.
  • Slecht voor de spijsvertering. Babyvoeding moet in principe met zacht water worden bereid. Meestal wordt aangeraden om het water eerst te koken. Dat proces is nodig omdat hard water slechter voor de spijsvertering is. Het kwetsbare maag-darmgestel van jouw baby kan het harde water niet aan.

Hoe jouw apparatuur lijdt onder hard water

De apparatuur in je huis is een heel grote kostenpost. Wie veel te maken heeft met witgoed zoals de wasmachine weet hoe hoog de kosten van bijvoorbeeld een reparatie kunnen oplopen. Het onderdeel wat het snelste defect raakt is doorgaans het verwarmingselement. Dit staat doorlopend in contact met het kalk in het water. Wanneer dit kalk aan het verwarmingselement vast gaat zitten kan het element zijn warmte niet meer kwijt. Jouw kostbare wasmachine gaat kapot en een dure reparatie of vervanging is het gevolg.

Hoe Feron het water onthardt

Feron levert waterontharders die werken volgens een principe met twee cilinders. De ene cilinder bevat kunstharskorrels. De andere cilinder bevat een natriumoplossing. Het leidingwater stroomt eerst door de eerste cilinder heen. Daar blijft het kalk hangen aan de kunstharsbolletjes. Vervolgens wordt het zachte water jouw leidingen in gestuurd. Wanneer de kunstharsbolletjes verzadigd zijn vindt er een regeneratie proces plaats. Vanuit de tweede cilinder stroomt het natriumoplossing door de kunstharsbolletjes. Na dit proces wordt het kalkwater weggespoeld en een laagje natrium blijft op de kunstharsbolletjes achter. De cyclus herhaalt zich.

Een dienstverlening via onder-leveranciers

Feron is een bedrijf wat werkt met onder-leveranciers. Dat houdt in dat men niet zelf de plaatsingen en de verkoop uitvoert. Het is dan ook uitzonderlijk moeilijk om zonder aankoopintentie aan de prijzen te komen. We hebben vergelijkbare prijzen voor je op een rij gezet.

Wat voor soort waterontharder Hoeveel gezinsleden Vanaf-prijs
Waterontharder met twee cilinders 1 t/m 4 personen 795 euro exclusief montage
Waterontharder met twee cilinders 5 t/m 9 personen 1295 euro exclusief montage
Montage waterontharder · De helft van de aanschafprijs (naast de kosten van de waterontharder).

 

Prijzen opvragen en vergelijken

Wie een waterontharder gaat kopen doet er heel goed aan om eerst de prijzen te vergelijken alvorens tot aanschaf over te gaan. Dat doe je heel eenvoudig met deze button. Je krijgt van meerdere leveranciers prijsopgaven om te vergelijken waardoor je gelijk ziet met welke ondernemer jij het beste in zee kan gaan.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat