Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Enter is een woonplaats waarin de waterreiniging goed geregeld is. Het water is tamelijk hard, met een hardheid van 5,90 Duitse Graden. Dit staat gelijk aan water wat voor weinig overlast zal zorgen in het gebruik. Je zal weinig last hebben van apparatuur in je huis die snel kapot gaat, maar toch mag je de gevolgen van het kalk in het water niet wegvlakken. We hebben een paar nadelen van kalk in het water, zelfs in geringe hoeveelheid, voor je op een rij gezet.

Een laagje op je schone vaat

Vaatwassers hebben vaak de grootste moeite om de vaat goed schoon te krijgen. Wanneer je glazen hebt gewassen in de vaatwasser zal je ze – zelfs bij zacht water – altijd moeten na wrijven nadat je ze uit de vaatwasser hebt gehaald. Je kan gaan werken met extra zout in je vaatwasser om dit probleem te bestrijden maar hier zitten natuurlijk kosten aan verbonden.

Een gevoelige huid

Veel mensen hebben een gevoelige huid. Zij zijn gevoelig voor de chemische stoffen die in zeep zitten. Je kan echter ook gevoelig zijn voor het kalk wat in het drinkwater zit. Op die manier komt jouw huid bij iedere douchebeurt in contact met kalk waardoor je schrale plekken kan krijgen. Het is dan ook heel verstandig in het geval van een gevoelige huid om naast crèmes ook te kijken naar een manier om jouw water zachter te krijgen. Wie regelmatig last heeft van aandoeningen als eczeem doet er sowieso verstandig aan om te kijken of je niet allergisch bent voor bepaalde stoffen in het drinkwater.

Waarom mensen graag zacht water drinken

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom mensen zo houden van het drinken van zacht water. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

  • Lekkerder water krijgen
    We zijn een land waarin we een enorme grootgebruiker zijn van water in flesjes. Bronwater is heel geliefd doordat het water is waar geen bijsmaak aan zit en waar de chemicaliën uit zijn weg gefilterd. Gemiddeld drinken we per persoon ongeveer 200 liter bronwater op jaarbasis. Wanneer je dat gaat omrekenen naar flesjes kom je uit op 200 x 0,35 euro (gemiddelde prijs van een flesje bronwater) = 70 euro per persoon. Al die flesjes belanden naderhand in het milieu.
  • Het milieu sparen. Inmiddels wordt steeds meer bekend hoe dramatisch de gevolgen zijn van bronwaterflesjes die in het milieu belanden. Wie het milieu wil sparen doet er dan ook heel verstandig aan om bronwater uit eigen kraan te drinken. Ook de anti kalk middelen die je gewoonlijk moet gebruiken om jouw douchecabine mee schoon te krijgen zijn belastend voor het milieu. Het is dan ook goed om het milieu ook wat dit betreft te ontzien.
  • Goed voor babyvoeding bereiden. In gezinnen met een baby wordt extra gelet op de kwaliteit van het water. Zacht water, liefst met een kalkpercentage van 0 Duitse Hardheid, is een eis voor het bereiden van babyvoeding. Je kan dan ook heel veel spa blauw kopen voor de babyvoeding, maar je zou ook een waterontharder kunnen plaatsen om overal in je huis zacht water te hebben waar de meeste chemicaliën uit zijn verwijderd.

Een waterontharder kopen

Wie in Enter woont hoeft niet per se een waterontharder te kopen, maar het is altijd aan te raden om het wel te doen. We hebben gekeken naar de prijzen van een waterontharder.

Wat voor type waterontharder Welke waterhardheid Prijs vanaf
Waterontharder op basis van kunstharsbolletjes Gemiddelde waterhardheid 795 euro
Waterontharder op basis van magneet Gemiddelde waterhardheid 29,95 euro
Waterontharder op basis van filter bij kraan Gemiddelde waterhardheid 179,95 euro

 

  • Een waterontharder op basis van kunstharsbolletjes. Dit type werkt met twee cilinders. In de ene cilinder bevinden zich kunstharsbolletjes. Die trekken het kalk aan uit het water wat door de cilinder stroomt. Op het moment dat de kunstharsbolletjes verzadigd zijn zal er een regeneratie plaatsvinden waarbij het kalk van de bolletjes wordt verwijderd door een natriumoplossing uit de andere cilinder. De cyclus start daarna weer opnieuw.
  • Een waterontharder op basis van een magneet. Een dergelijk systeem klem je om de waterleiding heen, bijvoorbeeld in de buurt van de gootsteen in je keuken. Daarna heb je in een straal van 3 meter geen kalk meer in het water doordat calcium en magnesium zich niet zullen binden.
  • Een waterontharder op basis van een filter bij de kraan. Dit is het systeem wat je inbouwt in je gootsteenkastje. De waterontharder is een filter wat onder je kraan zit gebouwd. Voordat het water uit je kraan komt wordt het eerst gefilterd waarna je het kan gebruiken. Dit filter zal je eens per zoveel maanden moeten vervangen om een goede werking te kunnen blijven garanderen.

Teveel betalen is zinloos

Teveel betalen voor zacht water is zinloos. Het is aan te raden om eerst offertes op te vragen voordat je een waterontharder gaat kopen. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in jouw mailbox om te vergelijken. Dat levert je gelijk een flink voordeel op.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat