Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wonen in Enschede betekent wonen in het grensgebied. Je woont in een streek waar het leidingwater meer kalk bevat dan in andere delen van het land. De hardheid van het leidingwater in Enschede bedraagt 8,50 Duitse Hardheid, wat gelijk staat aan behoorlijk hard water. Dat houdt in dat de verhouding van calcium en magnesium in het leidingwater hoger is waardoor je meer last hebt van kalkmoleculen in het leidingwater. Wonen in Enschede heeft dan ook een flinke weerslag op de kosten die jij voor je huishouden moet maken.

Meer uitgeven aan schoonmaakmiddelen

Kalkaanslag verwijderen kan je doen bij je sanitair door anti kalkmiddelen te gebruiken. Die anti kalkmiddelen zijn een kostbaar goedje en daarnaast zorgt het voor flink wat overlast in het milieu. De middelen zijn slecht afbreekbaar maar helaas noodzakelijk om jouw sanitair mooi glanzend te houden. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je maandelijks een paar flessen anti kalkmiddel kwijt bent om jouw douchecabine en sanitair mooi glanzend te houden. Ook wanneer je de vloeren in je huis gaat reinigen betaal je meer aan het schoonmaakmiddel. Om jouw interieur glans te geven moet de werking van het kalk in jouw leidingwater namelijk teniet worden gedaan. Je bent dus met hard water veel meer geld kwijt aan schoonmaakmiddelen dan in een gemeente met zachter water.

Meer uitgaven aan huishoudelijke apparatuur

De huishoudelijke apparatuur in jouw huis heeft eveneens flink te lijden onder het harde water in jouw huis. Het verwarmingselement in jouw vaatwasser of wasmachine staat continue in contact met het leidingwater. Het kalk in het leidingwater zal zich hechten aan het verwarmingselement waardoor dit op den duur zijn warmte niet meer kwijt kan. Oververhitting zal uiteindelijk het gevolg zijn waardoor jouw kostbare witgoed sneuvelt. Helaas is het verwarmingselement niet het enige wat te lijden heeft onder de aanslag van kalk. Je zal er ook rekening mee moeten houden dat je meer kwijt bent aan het onderhoud van een koffiezetter. Het kalk in het drinkwater zal zich op den duur gaan vastzetten in de leidingen van de koffiezetter waardoor zelfs de koffie uit de duurste koffiezetter nog schraal zal gaan smaken. Je betaalt dus uiteindelijk een hoop geld voor het onderhoud van jouw apparatuur. Het ontkalken kan vaak alleen met een speciaal anti kalk middel voor koffiezetters en je bent daar maandelijks flink wat tijd aan kwijt.

De oplossing voor het harde water

Gelukkig is er een goede oplossing voor het harde water wat in Enschede uit de kraan stroomt. Je kan het water ontharden in jouw huis op meerdere manieren. We hebben ze voor je op een rij gezet ten toegelicht.

  • Een waterontharder met twee cilinders. De waterontharder met twee cilinders werkt volgens een vaste structuur. Het water met kalk stroomt een cilinder in. Die cilinder is gevuld met kunstharsbolletjes. De kunstharsbolletjes zullen het kalk aan zich hechten waarna het water weer doorstroomt jouw leidingen in. Dat gaat zo door tot er na een poos een regeneratie plaatsvindt. Die vindt plaats via het natriumwater wat in de andere cilinder zit. Dat natriumwater spoelt de kunstharsbolletjes waarbij er een laagje natrium op de kunstharsbolletjes achterblijft en het kalk wegspoelt het riool in. Daarna begint de hele cyclus weer opnieuw.
  • Een waterontharder met een magneet. Een waterontharder met een magneet is de oplossing bij uitstek voor wie geen kostbare waterontharder met cilin,ders wil aanschaffen. In dat geval plaats je een magneet om de leidingen van jouw huis heen. Binnen een straal van 3 meter van de magneet wordt voorkomen dat calcium en magnesium zich aan elkaar kunnen binden. Het drinkwater behoudt dus zijn oorspronkelijke samenstelling, maar de vorming van kalk wordt voorkomen.

De prijs van een waterontharder in Enschede

Wie een waterontharder gaat kopen voor in het grensgebied van Duitsland moet met de volgende prijzen rekening houden.

Wat voor waterontharder koop je Voor wat voor huishouden Ontharder voor het hele huis of een plaatselijke oplossing Prijs vanaf
Waterontharder met een magneet 1 tot 4 personen Plaatselijke oplossing 29,95 euro
Waterontharder met een magneet 5 t/m 10 personen Plaatselijke oplossing 129,95 euro
Waterontharder met twee cilinders 1 t/m 4 personen Voor het hele huis 795 euro
Waterontharder met twee cilinders 5 t/m 10 personen Voor het hele huis 1595 euro

 

Zaken die de prijs bepalen

Hoeveel jij betaalt voor een waterontharder bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe hard is het water. In een gebied met behoorlijk hard water zoals Enschede heb je een waterontharder met een hoog vermogen nodig. Er moet immers een hoop kalk worden verwijderd. Daarvoor is een grote cilinder kalkbolletjes nodig.
  • Hoeveel personen heeft jouw huishouden. Het aantal personen in jouw huishouden is bepalend voor de prijs van een waterontharder. Ben je met 1 t/m 4 personen, dan valt de watervraag op piekmomenten wel mee. Ben je echter met 5 t/m 10 personen, dan zal je op een piekmoment veel meer water kunnen leveren. Je hebt ook dan een hoger vermogen nodig.

Betaal niet teveel voor jouw waterontharder

Een waterontharder kan een flinke investering zijn; het is natuurlijk niet nodig om daar teveel voor te betalen. Vraag daarom eerst offertes op voordat je tot aanschaf overgaat. Met deze button vraag je gelijk meerdere offertes op om te vergelijken. Dat voorkomt onnodige kosten.

 

 

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat