Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Emmeloord is een plaats in de Noordoostpolder. Een plaats die zich kenmerkt door mooie landschappen en moderne huizen. Het is echter ook een plaats die zich kenmerkt door het feit dat het water er behoorlijk hard is. Het water heeft in Emmeloord met 8,0 Duitse Graden de gradatie behoorlijk hard. Het water bevat dan ook een hoge hoeveelheid kalk, wat zich in Emmeloord op een aantal gebieden aftekent.

Hoge kosten voor apparatuur

Wie in Emmeloord witgoed koopt komt geregeld voor een hoge aanschaf te staan. De reden hiervan is heel duidelijk. Door de grote hoeveelheid kalk in het water krijg je geregeld te maken met de kosten van een huishoudelijk apparaat wat defect is. Hoewel witgoed gemaakt is om 10 tot 15 jaar mee te gaan haalt het in Emmeloord doorgaans de leeftijd van 5 jaar niet. Dit komt door het kalk wat zich in een wasmachine vastzet op het verwarmingselement. Doordat het verwarmingselement op den duur zijn warmte niet meer kwijt kan door de kalklaag zal de wasmachine kapot gaan. Een kostbare reparatie of een vervanging zijn het logische gevolg.

Veel kosten aan anti kalk middelen

Een belangrijk deel van het huishoudbudget gaat naar anti kalk middel. Dit middel is relatief duur en het belast het milieu aanzienlijk. Dit middel is nodig in Emmeloord om te voorkomen dat jouw sanitair onder een witte kalklaag bedolven raakt. Het is eveneens nodig om te voorkomen dat jouw koffiezetter op den duur dicht slibt. Anti kalk middel doet de vernietigende werking van kalk op jouw sanitair en witgoed teniet.

Een kostbare waterzuivering

De Waterzuivering in Emmeloord heeft een zware klus aan het zuiveren van het drinkwater. Niet alleen bevat het water in het riool van zichzelf veel afvalstoffen; dit wordt nog eens verergerd door de chemicaliën die voor het ontkalken van apparatuur en jouw sanitair worden gebruikt. De waterzuivering is dan ook heel kostbaar en het resultaat laat nog altijd te wensen over wanneer het aankomt op gebruiksvriendelijkheid.

Een beter milieu begint bij jezelf

Wil jij een beter milieu en schoner drinkwater, dan zal je bij je eigen huishouden moeten beginnen. Je doet er in dat geval goed aan om een waterontharder aan te schaffen. Dit is een apparaat wat het kalk filtert uit het drinkwater. Hierdoor krijg jij zacht water in huis met een hardheid van 0 Duitse Graden. Dit water heeft geen ontkalking meer nodig en is daardoor niet alleen een weldaad voor het milieu maar ook voor jouzelf als gebruiker.

 

Een betere gezondheid dankzij zacht water

Naar mate de Waterschappen steeds hardere middelen moeten gebruiken om het drinkwater te zuiveren komt het ook vaker voor dat mensen een gevoelige huid krijgen. De kwetsbare huid is nu eenmaal niet opgewassen tegen de stoffen die je in het leidingwater tegenkomt. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat eczeem en andere huidklachten al op steeds jongere leeftijd voorkomen. Wie een gevoelige huid heeft doet er heel goed aan om een waterontharder aan te schaffen die voorgoed met dit probleem afrekent.

Hoe een waterontharder jouw leven beter maakt

Wil jij zacht water in jouw huis met Duitse Hardheid 0 en daarbij genieten van de geneugten van dat zachte water zoals een gezonde huid, apparatuur die langer mee gaat en wil je jouw steentje bijdragen aan het milieu? In dat geval is het een verstandig idee om een waterontharder aan te schaffen. Dit soort apparaten verwijdert het kalk uit het drinkwater en voert het terug naar het riool. Het kalk verdwijnt dus voordat het jouw leidingen kan door stromen. We hebben de werking van een waterontharder voor je op een rij gezet en gekeken naar de kosten ervan.

Hoe werkt de waterontharder

De waterontharder doorloopt een bepaalde cyclus;

  • Twee cilinders. De waterontharder heeft twee cilinders. De ene cilinder is gevuld met kunstharsbolletjes. Het kalk in het water hecht zich aan de kunstharsbolletjes. Vervolgens stroomt het water weer uit de cilinder de leidingen van jouw huis in.
  • De tweede cilinder met natriumoplossing. De tweede cilinder is gevuld met een natriumoplossing. Dit water stroomt nadat de kunstharsbolletjes verzadigd zijn door de eerste cilinder.
  • De regeneratie vindt plaats. De kunstharsbolletjes worden gereinigd en het kalkwater verdwijnt in het riool na de regeneratie. Er blijft een dun laagje onschuldig natrium achter op de kunstharsbolletjes.
  • De cyclus start opnieuw. De tweede tank vult zich opnieuw met water en natrium, wat uit een zoutvat komt wat in de waterontharder zit ingebouwd.

Hoeveel kost een waterontharder

We informeerden bij de leveranciers van waterontharders naar de prijzen en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor soort waterontharder koop je Waterhardheid Prijs
Waterontharder met twee cilinders Behoorlijk hard Vanaf 995 euro
Waterontharder met twee cilinders Tamelijk  hard Vanaf 795 euro

 

Ga niet teveel betalen voor zacht water

Een waterontharder zal zichzelf na aanschaf weer terug verdienen. Toch is het niet nodig om er teveel voor te betalen. Je bespaart op de aanschaf van een waterontharder door eerst offertes op te vragen. Dat gaat heel gemakkelijk door op deze button te klikken. Je kan meerdere offertes vergelijken en er je voordeel mee doen.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat