Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wie goed kijkt naar het werk wat je aan het huishouden kwijt bent valt gelijk één ding op.  Het meeste werk gaat zitten in het schoonmaken van het sanitair in je huis. Hoe goed je ook probeert om zeepresten te verwijderen; je blijft met een hardnekkige witte waas over je sanitair en je douchecabine zitten. Ook bij de vaatwasser is het een herkenbaar probleem. Een wittig waasje over de glazen die je net uit de vaatwasser neem je maar voor lief. Dit zijn de symptomen van hard water in jouw huis. Jouw apparatuur heeft ook een probleem in dit geval. Bij het witgoed wordt vaak gebruik gemaakt van een verwarmingselement waar water langs stroomt. Dit verwarmingselement raakt op een gegeven moment omhuld door kalk. Het logische gevolg van de ingrediënten in ons leidingwater.

Voorkom veel werk en hoge kosten

Het vele schoonmaakwerk wat in jouw sanitair gaat zitten is iets wat jij jezelf waarschijnlijk liever bespaart. Ook de kosten van een onderhoudsmonteur die jouw witgoed weer moet komen repareren wanneer jij het nog geen tijd vindt om een apparaat te vervangen lopen aardig op. Je kan besparen op deze kosten door een waterontharder te kopen. Wie op internet gaat kijken slaat de schrik om het hart. Een dergelijk apparaat kost flink wat.

Een compacte waterontharder voor een lagere prijs

Een waterontharder heeft nogal wat nadelen, die voor veel mensen een belemmering zijn om er één aan te schaffen. De Duo 10 is een waterontharder die rekening houdt met deze nadelen; het is de ultieme oplossing.

  • De afmeting van de waterontharder. De meeste waterontharders zijn groot. Je kan ze lastig in je huis plaatsen. De Duo 10 is een compact model waterontharder. Het apparaat heeft een afmeting van 65 x 21 x 21 cm. Daardoor valt het apparaat eventueel in te bouwen in de hoek van een keukenkastje.
  • Een slecht bereikbaar zoutvat. Doordat het zoutvat bij veel duo waterontharders op een onhandige plek zit ingebouwd wordt het bijvullen van het natrium een lastig karwei. De Duo 10 is een apparaat wat zonder behuizing wordt geleverd. Daardoor is het zoutvat goed bereikbaar.
  • Een duur apparaat. De prijs is voor consumenten het grootste obstakel om een waterontharder te kopen. De Duo 10 heeft – in tegenstelling tot de meeste merken – een redelijk aantrekkelijke prijs.

Geen uitgave maar een investering

Wie nog twijfelt over de aanschaf van een waterontharder zal voor zichzelf moeten afwegen wat zwaarder weegt; hard water en de overlast die dit met zich meebrengt, of zacht water wat geen overlast bezorgt. Doordat je geen maatregelen hoeft te treffen tegen hard water zal je op den duur de aanschaf van een waterontharder gaan terugverdienen. We spreken dan ook niet van een uitgave maar eerder van een investering. Je geeft nu geld uit, maar verdient dat over een termijn van ongeveer 5 jaar weer terug.

Hoeveel kost een Duo 10 waterontharder

We informeerden naar de adviesprijs van een Duo 10 waterontharder en kwamen tot de volgende offertes.

Wat voor product schaf je aan Omschrijving Prijs
Duo 10 waterontharder Waterontharder exclusief inbouw 795 euro
Installatie Installatie Duo 10 waterontharder inclusief materiaalkosten en arbeidsloon Tussen 300 en 400 euro

 

Waar hangt de prijs van een Duo 10 van af

Hoeveel je betaalt voor een Duo 10 hangt af van een aantal keuzes die je maakt. Ook de vraag of een Duo 10 voor jou de ultieme oplossing is hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe hard is het water. De waterhardheid speelt een heel belangrijke rol bij de aanschaf van een waterontharder. Bij een gemiddelde waterhardheid kan je volstaan met een waterontharder met het vermogen van de Duo 10. Heb je een hoge waterhardheid, dan moet je eventueel toch een waterontharder met een hoger vermogen overwegen.
  • Hoeveel personen telt jouw huishouden. Ben je met 1 tot 4 personen in jouw huishouden, dan is de Duo 10 een prima keuze. Heb je meer dan 4 personen in jouw huishouden, dan kan een Duo 10 waterontharder de vraag naar zacht water mogelijk niet aan. Je moet dan toch ook een waterontharder met een hoger vermogen en met een grotere cilinder kunstharskorrels overwegen.
  • Hoeveel ruimte heb je voor de inbouw. Een Duo 10 is een systeem wat niet in een behuizing zit. Wanneer je de ruimte hebt om de waterontharder in (de hoek van) een kastje op te bergen is dat een prima oplossing. Heb je die ruimte niet en komt de waterontharder in het zicht te staan, dan kan je wellicht beter een waterontharder kiezen die al in een behuizing zit. Je bent dan ongeveer hetzelfde kwijt maar je moet kijken naar een combi model.

Als je niet teveel wil betalen voor een waterontharder

Wil jij niet teveel betalen voor een waterontharder, dan vraag je eerst offertes op. Dat doe je met deze knop. Je krijgt gelijk van lokale leveranciers een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Ze kan jij gemakkelijk besparen op de waterontharder en op de installatie ervan.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat